search
Op dit punt pakt seizoen 2 van 'House of the Dragon' de draad weer op
Series / Nieuws

Op dit punt pakt seizoen 2 van 'House of the Dragon' de draad weer op

Seizoen 2 van 'House of the Dragon' gaat gewoon verder waar het vorige seizoen gebleven was.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Game of Thrones-franchise is momenteel in volle gang. Niet alleen heeft HBO vorige week weer een nieuwe spin-off-serie besteld van de fantasy-franchise van George R.R. Martin, maar het tweede seizoen van de eerste recordbrekende spin-off-serie is al in productie.

Op 11 april zijn de opnames voor House of the Dragon seizoen 2 opgenomen, waardoor fans een stap dichter bij de terugkeer naar Westeros komen. Showrunner Ryan Condal is duidelijk enthousiast over het volgende hoofdstuk van de serie en gaf het publiek een voorproefje van wat er gaat komen op het Contenders TV-evenement.

Tragedie


Condal onthulde dat het tweede seizoen verder gaat waar de spannende finale van seizoen 1 was gebleven:

"Ik ben enthousiast om verder te gaan waar we gebleven waren. Nu kunnen we vervallen in de meer traditionele ritmes van verhalen vertellen en Game of Thrones. We hebben het altijd gehad over dit specifieke verhaal, George [R.R. Martin] ook, dat het een Shakespeariaanse of Griekse tragedie is".

"Deze serie gaat heel erg over een huis dat zichzelf van binnenuit verscheurt. Nu al die stukken op het bord zijn gezet, heb ik veel zin om het volgende hoofdstuk te vertellen, om te zien wat er gebeurt nu Viserys er niet meer is en de zaken niet langer onder controle heeft"
.

Burgeroorlog


Het einde van seizoen 1 bracht Westeros in een burgeroorlog. Rhaenyra Targaryen is de rechtmatige heerser van de Seven Kingdoms, aangesteld door haar overleden vader, koning Viserys. Koningin Alicent kroonde haar zoon Aemond echter tot de nieuwe koning. Een van de zonen van Alicent heeft een van Rhaenyra's zonen vermoord, waardoor de twee partijen op een pad zijn gekomen waar ze nooit meer vanaf kunnen komen.

Seizoen 2 van House of the Dragon duikt diep in de komende oorlog, die een belangrijk deel uitmaakt van Martins geschreven geschiedenis van Westeros. Het seizoen zal in 2024 verschijnen op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen