search
Is het allereerste scheldwoord gevallen binnen het 'Star Wars'-universum?
Series / Video/clip/featurette

Is het allereerste scheldwoord gevallen binnen het 'Star Wars'-universum?

In 'The Mandalorian' lijkt het erop dat men met een lange traditie gebroken heeft.

Men zou het bijna niet willen geloven, maar vele fans van Star Wars zijn ervan overtuigd dat de laatste aflevering van The Mandalorian een lange traditie zal breken binnen het universum ver, ver weg. Ze denken namelijk dat de eerste 'F-bom' zal worden gegooid binnen de franchise.

In het kindvriendelijke universum van Star Wars is er tot nu toe nog nooit gescholden op beeld. In de seizoensfinale van Andor zou oorspornkelijk worden gescholden, maar Lucasfilm heeft achteraf besloten dit deel te wijzigen.

Cassians moeder Maarva had in de originele scène geroepen: "F*** the Empire!" In de laatste versie was echter voor de kijker te horen: "Fight the Empire!" Het is bevestigd dat dit binnen de postproductie is gewijzigd.



Eerste scheldwoord


In de vorige aflevering The Spies in The Mandalorian zou een Anzellan droidsmith roepen: "I'm out, motherf*cker". Ondanks dat het niet best te horen is, is het behoorlijk aannemelijk. Beluister zelf het fragment hieronder.



Nu te bekijken


Dat dit moet gebeuren als reactie op de schattige Grogu, is natuurlijk zeker het lachen waard. The Mandalorian bekijk je nu bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen