search
Ajax speelt vandaag wedstrijd in Amerika's best bekeken serie
Series / Nieuws

Ajax speelt vandaag wedstrijd in Amerika's best bekeken serie

In de nieuwste aflevering van 'Ted Lasso' speelt AFC Richmond tegen Ajax.

De serie Ted Lasso scoort verschrikkelijk goed in de Verenigde Staten. Ook in Nederland zijn er de nodige liefhebbers van deze serie over een Amerikaanse Football coach die een Engels voetbalteam leidt.

Ajax


In de aflevering die vanaf woensdag in Nederland beschikbaar is op AppleTV+ zal het team van coach Lasso, AFC RIchmond, een wedstrijd spelen en de tegenstander is niemand minder dan Ajax. AFC Richmond speelt wel eens vaker tegen 'echte' teams maar dan zijn het altijd teams van het Britse continent.

Seizoenskaarten


In de aflevering die een jaar geleden is opgenomen en woensdag wordt uitgezonden wordt er een oefenwedstrijd gespeeld tussen Richmond en Ajax. De twee hoofdrolspelers van de serie, Jason Sudeikis en Brett Goldstein, zijn niet onbekend in Amsterdam want zij hebben er een tijdje gewoond en hebben toen zelfs een seizoenkaart van Ajax gehad.

Big in The US


De serie is zoals gezegd een grote hit in de Verenigde Staten en zoomt op humoristische wijze in op de verschillen tussen de Amerikaanse en de Europese sportcultuur. Voor de serie natuurlijk mooi om een echt voetbalteam mee te laten doen maar ook voor Ajax natuurlijk mooie marketing om zich in Amerika verder op de kaart te zetten.

Kijk de serie hier op Apple TV+.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen