search
Bioscoopkraker 'Twilight' komt 15 jaar na eerste film nu ook naar het kleine scherm
Series / Nieuws

Bioscoopkraker 'Twilight' komt 15 jaar na eerste film nu ook naar het kleine scherm

Vampieren, weerwolven en een hoop tienerdrama moeten de tv-serie succesvol maken.

In 2008 sloeg de film Twilight in als een bom. Bioscoopzalen stroomden over, en posters van hoofdrolspelers Robert Pattinson, Taylor Lautner en Kristen Stewart waren niet aan te slepen. Goed nieuws voor die fans: een Twilight tv-serie is in de maak.

De streamingdiensten en tv-omroepen worden steeds machtiger en dat kan je onder andere zien aan de vele filmfranchises waarvan series worden gemaakt. Het meest bekende en recente voorbeeld is dat van de nieuwe Harry Potter-serie. De nieuwe serie over de wereld van Twilight staat nog in de kinderschoenen maar er is al wel wat over bekend.

Ook hier blijft schrijfster betrokken


Alle vijf Twilight films zijn gebaseerd op de oorspronkelijke bestellers van schrijfster Stephenie Meyer. Net zoals schrijfster J.K. Rowling betrokken is bij de nieuwe Harry Potter-serie blijft ook Meyer betrokken bij de nieuwe Twilight-serie. Naast Meyer zijn ook de producenten van de filmreeks betrokken bij de nieuwe serie.

Het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat de serie te zien is. Lionsgate studio heeft de rechten in handen maar heeft vooralsnog geen omroep, streamingdienst of schrijvers benaderd om de serie te ontwikkelen. Gezien de filmreeks een slordige 3 miljard dollar wist binnen te halen zal het waarschijnlijk niet lang duren voor de serie in productie gaat.

Binnenkort volgt meer nieuws over de nieuwe Twilight-serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen