search

Ons nieuws van donderdag 20 april 2023

Recensie Netflix-serie 'Queenmaker'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Queenmaker'

Eerlijk duurt het langst, maar dan moet je wel de media achter je hebben.

Regie: Jin-seok Oh | Cast: Hee-ae Kim (Do-hee Hwang), So-ri Moon (Seung-sook Oh), Soo-young Ryu (Jae-min Baek), Ja-yeon Ok (Ji-yeon Guk), Yi-sook Seo (Young-sim Son), e.a. | Afleveringen: 11 | Speelduur: 62-74 minuten | Jaar: 2023

Do-hee Hwang is in dienst van de machtige Eunsung Group, waarvoor ze alle nare publiciteit de grond in moet boren. Afleiding, zo weet ze, is een van de beste tactieken. Die afleiding bezorgt ze door de familie die aan het hoofd van de multinational staat aan de meest modebewuste items te helpen, waar de pers van smult. Als echter een van de familieleden een grens overgaat besluit ze zich tegen de familie te keren. Wanneer deze Jae-min Baek meedoet aan de burgemeestersverkiezing, bundelt Do-hee haar krachten met die van een mensenrechtenadvocaat om zijn politieke carrière te voorkomen.

In de eerste aflevering wordt duidelijk dat Do-hee als geen ander weet hoe belangrijk het is om er altijd tiptop uit te zien. De media zijn genadeloos en dus is het kunnen bespelen daarvan een van de belangrijkste kwaliteiten om macht te verkrijgen. De serie is wat betreft de kostuums dan ook een waar genot om naar te kijken. De kleren maken weliswaar niet de serie, maar er is duidelijk veel zorg in gestoken en bijna alle personages zijn bezig met het ophouden van een façade.

Inhoudelijk is Queenmaker sterk. Het tempo zit er goed in nadat de verkiezingsstrijd begint en de plottwists worden op een aangename manier opgediend. Het is ook duidelijk dat de focus ligt op de politieke mediastrijd. De persoonlijke levens van de personages worden wat op de achtergrond gehouden, tenzij ze deel zijn van de politieke intriges. Dat zorgt ervoor dat de serie niet te veel hooi op haar vork neemt en het tempo niet wordt geremd. Het is daardoor verleidelijk om steeds door te blijven kijken.

Ook het overtuigende acteerwerk draagt bij aan het kijkgenot. Wanneer personages hun meningen bijstellen is dit begrijpelijk en in de gezichtsuitdrukkingen is soms nog steeds twijfel aanwezig, waardoor iedereen menselijk overkomt. De grootste uitzondering daarop is het personage van de mensenrechtenadvocaat die wel erg strak aan haar principes vasthoudt en op dat gebied geen twijfel lijkt te kennen. Omdat het niet altijd even goed loopt in haar persoonlijke leven wordt ze gelukkig nooit té perfect. Het meest karikaturaal is Jae-min, die nooit inziet dat hij fouten maakt en daarmee een oppervlakkige schurk is.

De serie kan moralistisch worden genoemd omdat het goede en het kwade er wat dik bovenop liggen, maar de grijstinten in het hoofdpersonage zorgen voor voldoende balans. De vraag blijft in hoeverre ze dingen doet voor zichzelf of voor een betere wereld. Soms lijkt er een antwoord te komen, maar vaak wordt dit toch wat meer ambigu doordat er nieuwe informatie naar voren komt.

Queenmaker is een serie die de spanning er goed inhoudt. Dat het slot ruimte biedt voor een vervolg waarin Do-hee een nieuw persoon bij kan staan om aan de macht te komen, is dan ook niet gek. Do-hee is een driedimensionaal personage dat met gemak meerdere seizoenen zou kunnen dragen, mits de schrijvers ervoor zorgen dat het niet simpelweg meer van hetzelfde wordt.

★★★★☆

Queenmaker is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sonic'-personage 'Knuckles' krijgt live-action serie en grote namen
Series / Nieuws

'Sonic'-personage 'Knuckles' krijgt live-action serie en grote namen

De wereld van Sonic the Hedgehog wordt nu ook uitgebreid naar het kleine scherm.

Na het succes van de twee Sonic the Hedgehog-films, is het natuurlijk niet geheel vreemd dat er ook spinoff-projecten komen. Nu is er meer info bekend gemaakt over de eerste van deze spinoffs.

Van Luther naar Knuckles


Het betreft Knuckles, een live-action serie waarin Idris Elba opnieuw de stem verzorgt van de rode egel Knuckles, die we ook zagen in de film Sonic the Hedgehog 2.

De spinoff komt trouwens niet helemaal uit de lucht vallen. In februari 2022 werd al onthuld dat de serie gemaakt zou worden, maar een jaar lang bleef het stil rondom het project.

Nu weten we dat ook Adam Pally (Happy Endings) de rol van Wade Whipple uit de films opnieuw zal spelen, en dat ook acteurs als Edi Patterson, Julian Barratt, Scott Mescudi, Ellie Taylor, Rory McCann en Tika Sumpter van de partij zullen zijn.

Film naar serie naar film


De gebeurtenissen in de serie spelen zich af tussen de tweede en de eind 2024 te verschijnen derde Sonic-film. We zien hoe Knuckles Wade onder zijn hoede neemt en hem leert om een Echdina-strijder te worden.

Het is nog onbekend naar welke streamingdienst Knuckles gaat komen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit personage keert terug voor derde seizoen 'The White Lotus'
Series / Featured

Dit personage keert terug voor derde seizoen 'The White Lotus'

Elk seizoen van 'The White Lotus' bestaat voornamelijk uit nieuwe acteurs, maar een origineel personage keert nu terug in seizoen 3.

In het derde seizoen van The White Lotus zal een origineel personage uit het eerste seizoen terugkeren.

The White Lotus is een satirische komedieserie en speelt zich af op een luxe resort in Hawaï. In elk seizoen volgen we het verhaal van nieuwe personages en krijgen we een kijkje in hun dramatische levens. De serie probeert vooral belangrijke thema's zoals klasse, ras en privileges aan te kaarten.

Vaste ster


Elk seizoen bestaat voornamelijk uit nieuwe acteurs. Tot nu toe heeft alleen Jennifer Coolidge in twee seizoenen gespeeld met haar rol als Tanya McQuoid. Voor deze rol heeft ze zowel een Emmy als een Golden Globe gewonnen.

Comeback


Volgens Variety zal Natasha Rothwell nu echter ook terugkeren in het aankomende seizoen van The White Lotus. Ze gaat opnieuw de rol spelen van de spa-manager Belinda Lindsay. Verdere details over haar terugkeer worden nog geheim gehouden.

onwetendheid


Er is nog niet veel informatie bekend over het derde seizoen van The White Lotus. Tot nu toe weten we alleen zeker dat Rothwell zal terugkeren voor haar oude rol en dat het verhaal zich gaat afspelen in Thailand.

Het is nog niet bekend of eventuele andere oorspronkelijke castleden van plan zijn om terug te keren.Stream de eerste 2 seizoenen van The White Lotus op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze sci-fi films gaan als een speer op Disney+
Films / Nieuws

Deze sci-fi films gaan als een speer op Disney+

Uiteindelijk begint de nieuwe inwoner zich echter steeds meer vertrouwelijk te voelen met zijn nieuwe verwanten.

Disney+ is niet alleen maar goed voor series en Disney-films. Je kunt er ook terecht voor sci-fi films. We zetten hieronder drie van de beste sci-fi films op een rijtje.

Free Guy


Guy (Ryan Reynolds) wordt als bankmedewerker elke dag beroofd of mishandeld. Hij komt erachter dat hij een personage is in een online computerspel. Met de hulp van zijn vrienden begint hij langzaam los te komen van zijn geprogrammeerde zelf.Deadpool 2


Semi-superheld Deadpool heeft hulp nodig zodra een tienermutant het mikpunt wordt van een superieure, agressieve tijdreiziger uit de toekomst, genaamd Cable. Samen met zijn nieuwe vrienden hoopt Deadpool zijn vijand te verslaan.Avatar


Met de komst van Avatar: The Way of Water wint ook de eerste film weer aan populariteit. Hoe zat het ook alweer? Het personage Jake moet het vertrouwen winnen van het volk van de maan Pandora om informatie in te winnen en het volk te doen laten verhuizen van een heilige plek. Uiteindelijk begint Jake zich echter steeds meer vertrouwelijk te voelen met zijn nieuwe verwanten.Disney+


De bovenstaande films zijn net als andere films en series te zien via streamingdienst Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Series worden steeds gedurfder en creatiever, terwijl films flink achterblijven
Series / Nieuws

Series worden steeds gedurfder en creatiever, terwijl films flink achterblijven

Series zijn op dit moment op hun piek en durven kijkers t everrassen.

Er zitten heel veel verschillen tussen series en films, waardoor er veel verschillende mogelijkheden zijn. Series hebben volgens Zack Snyder deze mogelijkheden alleen beter weten te gebruiken.

Zack Snyder is de regisseur van de SnyderVerse-films, Army of the Dead en Rebel Moon. En hij heeft een theorie die een heel groot onderscheid maakt tussen films en series.

Als voorbeeld gebruikt hij de hitseries Euphoria en Squid Game. Deze twee series zijn allebei best wel riskant en verleggen de grenzen van wat een serie allemaal kan doen.

Films blijven achter


Volgens hem gaan films niet naar deze riskante plaatsen en als ze het wel doen, worden ze niet geaccepteerd of raar gevonden door de kijkers. Hierdoor gelooft hij dat we ons op dit moment in het gouden tijdperk van tv bevinden.

Lees hieronder zijn quote uit het interview met Pizza Film School-podcast.

"Ik denk dat we ons in een echt gouden tijdperk van tv bevinden. Tv-programma's zijn veel beter in het laten zien van iets dat je nog nooit eerder hebt gezien of een wending maken die je niet zag aankomen. Ze zijn veel riskanter. Neem bijvoorbeeld 'Euphoria'. Die serie zou niet moeten bestaan; het is zo goed.

En dat zet je aan het denken: ‘Euphoria als film zou nooit gemaakt worden.' ‘Squid Game’ zou nog een film kunnen zijn, omdat het arthouse is. ‘Euphoria’ en ‘Squid Game’ nemen je mee naar plaatsen waar je geen idee hebt waar het verhaal heen gaat of wat er gaat gebeuren. Ik denk dat dat is wat mensen willen."


Bekijk hieronder het volledige interview.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De echte mensen en gebeurtenissen achter Netflix' 'Florida Man'
Series / Nieuws

De echte mensen en gebeurtenissen achter Netflix' 'Florida Man'

Netflix ontloopt grote juridische problemen door de werkelijkheid een beetje aan te passen.

Netflix nieuwe Florida Man heeft binnen no-time iedereen ingepakt met haar spannende verhaal en onverwachte wendingen. Alleen niet iedereen weet wie de echte mensen en gebeurtenissen zijn achter deze serie.

Florida Man volgt voormalig agent Mike Valentine (Edgar Ramírez) die de vermiste vriendin van een gangster moet vinden. Alles in de serie is echter gebaseerd op waargebeurde scenario’s, maar Florida Man deze verhalen niet compleet na.

De kans is heel groot dat je al weleens het gezicht hebt gezien van de man die deze serie heeft geïnspireerd. Florida Man is namelijk gebaseerd op de beroemde ‘Florida Man’-meme.

Specifieke en unieke inwoners van Florida


Netflix heeft nu de meme uitgebreid met 7 afleveringen op basis van de ‘Florida Man’-krantenkoppen die de afgelopen 10 jaar populair zijn geworden.

Het is slim dat Netflix niet de echte gebeurtenissen zo verfilmd heeft. Als ze dit hadden gedaan hadden ze waarschijnlijk veel juridische problemen gekregen.

Bekijk hieronder de trailer en stream Florida Man op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste aflevering 'The Mandalorian' leidt tot kritiek: "Is dit het?"
Series / Nieuws

Laatste aflevering 'The Mandalorian' leidt tot kritiek: "Is dit het?"

The Mandalorian bewijst maar weer dat zeker niet alle veranderingen positief zijn.

De finale van het derde seizoen van The Mandalorian heeft voor heel wat reacties gezorgd. En zeker niet alle reacties waren zo positief als Lucasfilm gehoopt had.

Seizoen 3 besloot om de gehele focus van de serie te veranderen. In plaats van meer te laten zien van Din Djarin (Pedro Pascal) en Grogu, haastte het seizoen door het verlossingsplan. In plaats daarvan ging de serie in op het lot van alle Mandalorians.

Het is zeker een gedurfde keuze om de belangrijkste verhaallijn van een serie zomaar te veranderen en de hoofdpersonen opzij te schuiven. Deze plottwist zorgde dan ook voor heel wat negatieve reacties.

Een poging tot redemptie


Er is geprobeerd om Din Djarin in de finale meer actie te geven en zo kwam hij oog in oog te staan met Moff Gideon. Grogu nam het op tegen de zwaarbewapende Praetorian Guard.

Het einde is eigenlijk heel mooi, aangezien Din Djarin nu Grogu officieel heeft geadopteerd. Maar door alle andere elementen uit het seizoen, worden deze mooie momenten overschaduwd.

Bekijk hieronder de reacties van fans en stream The Mandalorian op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer 'FUBAR' met Arnold Schwarzenegger in zijn seriedebuut
Series / Trailer

Trailer 'FUBAR' met Arnold Schwarzenegger in zijn seriedebuut

Heerlijke nieuwe actieserie met 'de snelste 65-jarige witte man ter wereld' start binnenkort.

Schwarzenegger's personage mag dan gepensioneerd zijn, Arnie zelf is dit zeker niet. Hij maakt zijn seriedebuut in een komische actieserie zoals we dit van de spierbundel en ex-politicus gewend zijn in FUBAR.

De serie doet een beetje denken aan de filmhit True Lies. Luke Brunner is een gepensioneerde CIA-agent die er achter komt dat zijn dochter Emma (Monica Barbaro) ook al een tijdje voor de CIA werkt.

Uitstapje naar tv


Sommigen zullen zich wellicht afvragen of er wel mensen zitten te wachten op een Schwarzenegger op leeftijd. De vlotte trailer, doorspekt met de nodige humor, wekt de indruk van wel. De acteur speelt een vertrouwd type rol en ook één waar hij van nature goed in is. Het feit dat hij een uitstapje maakt naar tv kan in dit verband alleen maar als positief gezien worden.

Binnenkort starten de avonturen van vader en dochter in een situatie die kennelijk volledig f.u.b.a.r. ('fucked up beyond any recognition/repair') is. Luke en Emma Brunner gaan het ongetwijfeld rechttrekken.

FUBAR gaat in première op 25 mei op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor fans van 'Wolf Pack'!
Series / Featured

Goed nieuws voor fans van 'Wolf Pack'!

Er is nog een beetje onzekerheid over het lot van 'Wolf Pack' seizoen 2, maar de kans van een vervolg lijkt steeds groter.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Sarah Michelle Gellar van Wolf Pack geeft na de spannende finale een nieuwe update over het lot van seizoen 2.

De bovennatuurlijke mysterie-serie is gemaakt door Jeff Davis, die ook de maker is van Teen Wolf. Het eerste seizoen van Wolf Pack ging in januari van dit jaar in première op Paramount+.

Plot seizoen 1


In de serie volgen we het verhaal van Everett Lang en Blake Navarro die tijdens een bosbrand in Californië worden gebeten door een weerwolf. Gellar heeft de rol van Kristin Ramsey en onderzoekt de oorzaak van de brand.

In de finale van het eerste seizoen komen we er echter achter dat Ramsey stiekem ook een andere identiteit heeft. Ze blijkt namelijk de moeder te zijn van de weerwolven Luna en Harlan Briggs.

Update seizoen 2


Gellar heeft eerder al gehint dat er misschien een tweede seizoen komt van Wolf Pack. Ze gaf toen aan dat er al een schrijversruimte open was voor de serie, maar dat de beslissing om het seizoen te vernieuwen werd uitgesteld door de mogelijke schrijversstaking in Hollywood.

Na een recent interview met Variety lijkt de kans voor een vervolg echter nog groter. Ondanks dat ze er niet te veel over kon zeggen, heeft ze wel laten weten dat ze rond te tafel zitten om het tweede seizoen van Wolf Pack te bespreken. Zo heeft ze gezegd dat "de gesprekken plaatsvinden."Stream het eerste seizoen van Wolf Pack op Paramount+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze scène uit 'The Big Bang Theory'-finale was een echte flop
Series / Featured

Deze scène uit 'The Big Bang Theory'-finale was een echte flop

Na 12 seizoenen werd 'The Big Bang Theory' afgesloten met twee speciale afleveringen, maar deze scène werd niet zo goed opgepakt door het publiek.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een scène uit de finale van The Big Bang Theory viel erg tegen omdat het publiek er amper op reageerde.

Na 12 seizoenen werd in 2019 The Big Bang Theory afgesloten met een speciale tweedelige aflevering. Deze afleveringen werden in het algemeen goed ontvangen, maar er was een specifieke onthulling die de aandacht van de kijkers niet trok.

Teleurstelling


In het boek van Jessica Radloff, The Big Bang Theory The Definitive Inside Story Of The Epic Hit Series, laat producent en schrijver Peter Chakos weten dat de onthulling niet de reactie kreeg die hij had verwacht.

In de finale zagen we namelijk voor het eerst Halley en Michael. Dit zijn de kinderen van Howard en Bernadette en dit had een belangrijk moment moeten zijn in de finale. Het publiek vond deze onthulling echter niet zo interessant. Bekijk de reactie van Chakos hieronder:

Niet zo bijzonder


"Toen we eindelijk de kinderen zagen in de finale, dacht ik dat het publiek veel enthousiaster zou reageren. Ik had zelfs een discussie met Chuck op de set tijdens de opnames en ik zei: 'je moet me de kans geven om de reactie van het publiek te spelen,'" aldus Chakos

Daarna vervolgde hij: "maar hij reageerde in de trant van: 'Het is maar een kind, niemand vindt dat interessant.' Hij had gelijk. Het publiek reageerde niet zoals ik had verwacht. Ik liet te veel ruimte voor een reactie die nooit kwam."Stream alle afleveringen van The Big Bang Theory op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'The Mandalorian' seizoen 3
Recensie

Recensie Disney+-serie 'The Mandalorian' seizoen 3

The Mandalorian slaat nieuwe wegen in. Soms met succes, andere experimenten vallen ongelukkiger uit.

Regie: Rick Famuyiwa, Lee-Isaac, Chung Rachel Morrison, e.a. | Cast: Pedro Pascal (The Mandalorian/Din Djarin), Katee Sackhoff (Bo-Katan Kryze), Emily Swallow (The Armorer), Giancarlo Esposito (Moff Gideon), Carl Weathers (Greef Karga), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 31-56 minuten | Jaar: 2023

Sinds Lucasfilm door Disney werd overgenomen regent het niet alleen Star Wars-films, maar ook series. Zo waren er al spin-offs over Obi-Wan Kenobi, Boba Fett en Cassian Andor en dit jaar volgt een serie over Ahsokha Tano. Maar de eerste echte serie waarmee de verdere ruimte-exploratie begon is The Mandalorian. Ook het derde seizoen biedt weer veel vermaak, maar ook riskante experimenten die niet altijd even geslaagd uitpakken.

Mandaloriaan Din Djarin heeft behoorlijk wat te herstellen nadat hij tegen alle regels in zijn helm heeft afgezet. Om zijn eer te redden moet hij afreizen naar zijn thuisplaneet voor een reinigingsritueel. Mandalore is zwaar toegetakeld na de Zuivering en inmiddels grotendeels verlaten. Naast het feit dat de titelfiguur de zorg over de ondeugende Grogu (ook wel bekend als Baby Yoda) op zich heeft genomen, schiet Din Djarin een oude bekende en voormalige vijand te hulp in de strijd tegen piraten op de planeet Nevarro. Ook de aanhangers van het oude Keizerrijk laten zich nog steeds gelden.

Het aangename aan The Mandalorian is dat er natuurlijk een grote verhaalboog is die een seizoen beslaat, maar dat elke aflevering ook een afgerond verhaal, vaak een missie, bevat. Deze trend wordt ook dit derde seizoen voortgezet, maar bedenker Jon Favreau probeert gaandeweg steeds meer aan te sluiten bij het grotere Star Wars-universum evenals personages uit eerdere seizoenen.

Een belangrijke factor is Bo-Katan Kryze, die de fans vooral zullen kennen van The Clone Wars en in het vorige seizoen voor het eerst in menselijke vorm werd getoond. Zij wordt een belangrijke bondgenoot van Din Djarin, ondanks de vele tegenstellingen die de twee hebben. Het zorgt voor een interessante wisselwerking tussen de twee personages die duidelijk aan elkaar gewaagd zijn, maar elkaar ook aanvullen. De aanwezigheid van Grogu is weliswaar een makkelijke crowdpleaser, maar eigenlijk krijgen we nooit genoeg van het schattige maar krachtige groene ventje en zijn nieuwe speeltjes.

Ondanks de vertrouwde aanpak verkent dit nieuwe seizoen een aantal aparte zijpaden, waarvan de functie niet altijd meteen duidelijk is. Zo is een volledige, te lange aflevering gewijd aan twee overlopers van het voormalige Keizerrijk die op stadsplaneet Coruscant amnestie proberen te vinden. Dit resulteert in een vrij langdradige, dralende exercitie die pas tegen het einde vaart begint te krijgen. Later in het seizoen krijgen deze Mandalorianloze gebeurtenissen wat meer context.

Helemaal bizar en nog meer opzichzelfstaand is een uitstapje naar een vreemde planeet met de nog vreemdere naam Plazir-15, waar acteur Jack Black en zangeres Lizzo de scepter zwaaien en Back tot the Future-acteur Christopher Lloyd een wetenschapper speelt die moeite heeft doorgeslagen droids in toom te houden. Het is de meest bizarre aflevering van deze serie tot nu toe, die behoorlijk uit de toon valt omdat de schrijvers van gekkigheid niet wisten wat ze moesten verzinnen, ook al zullen de vele droids voor veel fans voor een feest der herkenning zorgen.

De laatste twee afleveringen, die eigenlijk een dubbele aflevering zijn, laten zien dat Favreau en de zijnen aansturen op verdere aansluiting bij de films. Niet voor niets heeft hij The Mandalorian gesitueerd tussen Return of the Jedi en The Force Awakens bij de opkomst van de Nieuwe Republiek na het verslaan van het Keizerrijk. Als schrijver grijpt hij handig terug op personages die we in eerdere seizoenen hebben leren kennen en hun plannen met zowel het universum als planeetgenoten van Din Djarin.

Verdere integratie ligt dus in de lijn der verwachtingen, ook al komt dit seizoen wel echt tot een conclusie. Enerzijds is het jammer dat The Mandalorian door het opgaan in het grotere geheel aan kracht verliest, anderzijds laat dit zien dat Favreau met deze serie altijd een bedoeling lijkt te hebben gehad. Het zal bovendien fans van de films die moeite hebben om alle zijpaden te bewandelen sneller aan boord krijgen.

In de aanloop naar een ongetwijfeld afrondend vierde seizoen rijden de schrijvers wel enkele scheve schaatsen, waarbij de aflevering op Plazir-15 een vreemdsoortig dieptepunt markeert. Weliswaar toont dit aan dat de makers nog lang niet door hun ideeën heen zijn, maar je kan ze ook gebrek aan focus verwijten. De twee laatste afleveringen zijn old-school Star Wars en van epische proporties. Favreau heeft al geroepen dat hij het schrijfwerk voor seizoen vier er al op heeft zitten. Dit is de wijze.

★★★★☆

The Mandalorian is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze indrukwekkende oorlogsfilm scoort goed bij Prime Video
Films / Featured

Deze indrukwekkende oorlogsfilm scoort goed bij Prime Video

In de Top 10 van Prime Video vinden we op de derde plek momenteel de oorlogsfilm 'Devotion'. Een echte aanrader als je deze nog niet gezien hebt.

In Devotion gaan we terug naar het jaar 1950. Deze indrukwekkende film speelt zich af tijdens de Korea-oorlog. Je streamt deze topfilm bij Prime Video.

Vriendschap in gedrang


Twee soldaten worden in het jaar 1950 geselecteerd voor de luchtmacht. Terwijl Tom een soldaat is, vliegt de piloot Jesse als eerste Afro-Amerikaan voor de Air Force. De twee kunnen het heel goed vinden tijdens de zware militaire opleiding. Hun vriendschap komt echter in het gedrang wanneer één van hen wordt neergeschoten.

Regie en cast


In handen van regisseur J.D. Dillard, ook wel bekend van Sweetheart, is deze film een groot succes geworden.

In de film zien we Jonathan Majors (Creed III) en Glen Powell (Top Gun: Maverick) in de hoofdrollen. De cast wordt verder versterkt door Christina Jackson, Thomas Sadoski, Daren Kagasoff, Joe Jonas en Spencer Neville.

Heldhaftig


De film scoort een nette 6.6/10 op de site van IMDb. Bij Rotten Tomatoes scoort hij heel erg goed met 81% onder de critici en 92% onder het publiek.

"De heldhaftigheid ligt in het trouw blijven aan zijn personages en hun verhalen in plaats van hard te proberen om er een levensgroot oorlogsdrama van te maken zonder kloppend hart."

"Goed gemaakt met spannende luchtscènes, hapert de film alleen wanneer hij probeert te beslissen wie de hoofdpersoon is."

"De rijzende ster van Majors schittert in 'Devotion' terwijl hij een echte held tot leven brengt op het scherm."

Bij Prime Video


Voeg de film toe aan je watchlist bij Prime Video als je dat nog niet gedaan hebt. Je kan de film streamen vanuit je luie stoel of thuis op de bank.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' startdatums onthuld: Fear, Dead City, Daryl Dixon, Rick & Michonne
Series / Nieuws

'The Walking Dead' startdatums onthuld: Fear, Dead City, Daryl Dixon, Rick & Michonne

Meer The Walking Dead is onderweg: deze series hebben een startdatum gekregen.

Het The Walking Dead-universum kent voorlopig nog geen einde. Hier zijn de startdatums van een aantal grote The Walking Dead-series!

Na elf lange seizoenen is het sinds de seriefinale "Rest in Peace" toch echt gedaan met The Walking Dead. Maar niet getreurd, er komen nog meerdere series uit in het The Walking Dead-universum.

Stardatums The Walking Dead


Om te beginnen met het achtste seizoen van Fear The Walking Dead, dat in twee delen van zes afleveringen is opgesplitst. Deel één hiervan begint op 11 mei.

Dan is er The Walking Dead: Dead City, de spin-off over de avonturen van Maggie en Negan. De twee voormalige aardsrivalen reizen samen een door zombies overlopen Manhattan door. Het eerste seizoen gaat 25 juni van start.

Ook Daryl Dixon krijgt een eigen serie, simpelweg getiteld The Walking Dead: Daryl Dixon. Deze serie is laat in 2023 te checken, vermoedelijk in augustus of oktober.

The Walking Dead: Rick & Michonne is de laatste serie voor TWD-fans om naar uit te kijken. Deze serie zou origineel in 2023 verschijnen, maar is uitgesteld naar 2024. Een releasedatum van dit zes afleveringen durende avontuur is nog niet bekend.

The Walking Dead is nu in zijn geheel te zien op Disney Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Makers 'Beef' onder vuur nu ster David Choe een "succesvolle verkrachter" zou zijn
Series / Nieuws

Makers 'Beef' onder vuur nu ster David Choe een "succesvolle verkrachter" zou zijn

Als gevolg op een onlangs opgedoken video liggen de makers van de Netflix-serie Beef nu onder vuur.

Onlangs is online een video opgedoken waarin te horen is dat acteur David Choe zegt een "succesvolle verkrachter" te zijn. De makers van Beef liggen nu onder vuur, omdat de acteur daar in te zien is.

Choe wordt de laatste dagen enorm bekritiseerd sinds het opduiken van de video. Het internet heeft echter niet alleen problemen met de acteur, maar ook met de serie waar hij momenteel in speelt. Velen geven aan Beef niet meer te gaan kijken.

Beef onder vuur


De opmerkingen van Choe komen voort uit de inmiddels geannuleerde DVDASA podcast uit 2014. Hij claimt de vrouwelijke masseur aangeraakt te hebben en geëist te hebben dat ze een seksuele handeling op hem uitvoerde.

Ook horen we hem het volgende zeggen: "De sensatie van mogelijk naar de gevangenis gaan, weet je, dat is wat de zoektocht naar een erectie heeft bereikt."

Op Twitter ligt zowel Beef als Choe nu dus enorm onder vuur. Choe heeft zijn excuses aangeboden sinds de clip online in de ronde is gegaan, en zegt dat het slechts een grapje was. Maar Choe, dat gaat natuurlijk niemand geloven.

Beef is te zien op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bioscoopkraker 'Twilight' komt 15 jaar na eerste film nu ook naar het kleine scherm
Series / Nieuws

Bioscoopkraker 'Twilight' komt 15 jaar na eerste film nu ook naar het kleine scherm

Vampieren, weerwolven en een hoop tienerdrama moeten de tv-serie succesvol maken.

In 2008 sloeg de film Twilight in als een bom. Bioscoopzalen stroomden over, en posters van hoofdrolspelers Robert Pattinson, Taylor Lautner en Kristen Stewart waren niet aan te slepen. Goed nieuws voor die fans: een Twilight tv-serie is in de maak.

De streamingdiensten en tv-omroepen worden steeds machtiger en dat kan je onder andere zien aan de vele filmfranchises waarvan series worden gemaakt. Het meest bekende en recente voorbeeld is dat van de nieuwe Harry Potter-serie. De nieuwe serie over de wereld van Twilight staat nog in de kinderschoenen maar er is al wel wat over bekend.

Ook hier blijft schrijfster betrokken


Alle vijf Twilight films zijn gebaseerd op de oorspronkelijke bestellers van schrijfster Stephenie Meyer. Net zoals schrijfster J.K. Rowling betrokken is bij de nieuwe Harry Potter-serie blijft ook Meyer betrokken bij de nieuwe Twilight-serie. Naast Meyer zijn ook de producenten van de filmreeks betrokken bij de nieuwe serie.

Het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat de serie te zien is. Lionsgate studio heeft de rechten in handen maar heeft vooralsnog geen omroep, streamingdienst of schrijvers benaderd om de serie te ontwikkelen. Gezien de filmreeks een slordige 3 miljard dollar wist binnen te halen zal het waarschijnlijk niet lang duren voor de serie in productie gaat.

Binnenkort volgt meer nieuws over de nieuwe Twilight-serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: de thriller 'Chokehold' en nog 2 films
Films / Netflix Kijktip

Nieuw op Netflix: de thriller 'Chokehold' en nog 2 films

Vrijdag 21 april brengt Netflix ons de thriller 'Chokehold' ,de roman 'A Tourist's Guide to Love' en de romantische komedie 'One More Time'.

Netflix is de laatste tijd goed op dreef en voegt een hoop nieuwe films toe aan hun aanbod. Na Seven Kings Must Die en Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always is het nu de beurt aan de onderstaande films.

Chokehold


In de film van regisseur Onar Saylak zien we onder andere Kivanç Tatlitug, Funda Eryigit, Gürgen Oz en Kerem Arslanoglu hoofdrollen vertolken.

Een koppel uit Istanbul begint na een schandaal een nieuw leven aan de Egeïsche kust. Maar ze ontdekken al snel dat de bevolking daar hen liever kwijt dan rijk is. Het worden bange en zenuwslopende dagen voor hen. Dit is niet goed voor hunzelf en al helemaal niet voor hun relatie.

Vanaf vrijdag stream je deze Turkse thriller bij de dienst.A Tourist’s Guide to Love


Steven K. Tsuchida ook wel bekend van Resort to Love heeft de film geregisseerd. Rachael Leigh Cook (Spirit Halloween) heeft een van de hoofdrollen. De cast bestaat verder onder meer uit Scott Ly, Ben Feldman, Missi Pyle en Glynn Sweet.

Na een onverwachte breuk accepteert een reismanager een opdracht om undercover te gaan en meer te weten te komen over de toeristenindustrie in Vietnam. Onderweg vindt ze avontuur en romantiek bij haar Vietnamese expat-gids.

Ook deze film stream je vanaf vrijdag bij Netflix.One More Time


In deze film, die van oorsprong Zweeds is zien we Hedda Stiernstedt, Evelyn Mok, Venna Rosenberg en Per Fritzell. De regie van de film is in handen van Jonatan Etzler.

Amelia doet op haar 40e verjaardag wens: ze wil terug naar 2002, toen ze 18 was. Daar krijgt ze al snel spijt van, want ze moet die dag steeds opnieuw beleven.

Deze laatste film in dit rijtje stream je ook vanaf vrijdag bij de dienst.Netflix voegt vanaf vrijdag 21 april dus weer een aantal mooie nieuwe films toe aan hun aanbod en binnenkort volgt er nog veel meer.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 verwonderlijke scifi-series op Netflix mag je niet missen
Series / Featured

Deze 4 verwonderlijke scifi-series op Netflix mag je niet missen

Deze 4 steengoede series wil jij in je kijklijstje hebben staan.

Reis naar verre werelden of toch een best nabije toekomst met één van deze verbijsterende scifi-series. Hieronder 4 tips uit de catalogus van Netflix.

The Mist | Netflix | 10 afleveringenGebaseerd op de novelle van Stephen King. Wanneer een mysterieuze mist een Amerikaans stadje binnendringt, wordt een groep bewoners geconfronteerd met een bovennatuurlijke dreiging die hun hele wereld op zijn kop zet.Hot Skull | Netflix | 8 afleveringenIn deze dystopische serie heeft een epidemie zich verspreidt via verbale communicatie. In deze grimmige wereld is het vechten om te overleven, maar er is hoop: één linguïst blijkt namelijk immuun te zijn voor de ziekte...A Girl and an Astronaut | Netflix | 6 afleveringenDe terugkeer van een astronaut na een verdwijning van dertig jaar doet een verloren liefde herleven, maar wekt ook de interesse van een bedrijf dat wil weten waarom de man niet ouder is geworden.Glitch | Netflix | 10 afleveringenHet leven van de rijkeluisdochter Hong Ji-hyo wordt flink verstoord wanneer op een nacht haar vriendje van vier jaar plotseling verdwijnt. Ze ontdekt de waarheid achter een mysterieus geheim met de hulp van een gemeenschap van UFO-watchers.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Freek Vonk onthult ongeziene beelden haaienbeet in eigen programma
Series / Video/clip/featurette

Freek Vonk onthult ongeziene beelden haaienbeet in eigen programma

Voor het eerst is nu het incident van begin tot eind op beeld te zien.

In het programma Freeks Saturday Night Safari deelt hoogleraar en dierenfreak Free Vonk razend interessante feitjes over het dierenrijk, maar nu komt er ook iets gruwelijkers langs. Voor het eerst laat hij in het programma, te zien op NPO Start, de volledige beelden zien van zijn levensbedreigende haaienbeet.

In 2017 werd bioloog Freek Vonk op de Bahama's in zijn arm gebeten door een rifhaai. De flinke beet in zijn arm stuurde hem regelrecht naar het ziekenhuis, maar gelukkig is de dierenvriend er levend vanaf gekomen.

Toendertijds had professor Vonk al beelden gedeeld van de haaienbeet, maar nu komt hij voor het eerst naar buiten met de volledige beelden. Let op, deze beelden zijn niet geschikt voor alle leeftijden.

Freeks Saturday Night Safari


Freek Vonk deelde de beelden tijdens zijn eigen programma, genaamd Freeks Saturday Night Safari. Hierin vertelt de enthousiaste presentator van alles over dieren, planten en natuur.

Hierbij wordt hij bijgestaan door een rits aan beroemde gasten. In het programma strijden er dan ook twee teams aan BN'ers tegen elkaar tijdens een dierenquiz.

Kijken


Op NPO Start is de aflevering Koraal te vinden met de haaienbeet erin. Ook kan je hieronder het segment in kwestie bekijken, waarin de haaienbeet plaatsvindt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.