search
Series worden steeds gedurfder en creatiever, terwijl films flink achterblijven
Series / Nieuws

Series worden steeds gedurfder en creatiever, terwijl films flink achterblijven

Series zijn op dit moment op hun piek en durven kijkers t everrassen.

Er zitten heel veel verschillen tussen series en films, waardoor er veel verschillende mogelijkheden zijn. Series hebben volgens Zack Snyder deze mogelijkheden alleen beter weten te gebruiken.

Zack Snyder is de regisseur van de SnyderVerse-films, Army of the Dead en Rebel Moon. En hij heeft een theorie die een heel groot onderscheid maakt tussen films en series.

Als voorbeeld gebruikt hij de hitseries Euphoria en Squid Game. Deze twee series zijn allebei best wel riskant en verleggen de grenzen van wat een serie allemaal kan doen.

Films blijven achter


Volgens hem gaan films niet naar deze riskante plaatsen en als ze het wel doen, worden ze niet geaccepteerd of raar gevonden door de kijkers. Hierdoor gelooft hij dat we ons op dit moment in het gouden tijdperk van tv bevinden.

Lees hieronder zijn quote uit het interview met Pizza Film School-podcast.

"Ik denk dat we ons in een echt gouden tijdperk van tv bevinden. Tv-programma's zijn veel beter in het laten zien van iets dat je nog nooit eerder hebt gezien of een wending maken die je niet zag aankomen. Ze zijn veel riskanter. Neem bijvoorbeeld 'Euphoria'. Die serie zou niet moeten bestaan; het is zo goed.

En dat zet je aan het denken: ‘Euphoria als film zou nooit gemaakt worden.' ‘Squid Game’ zou nog een film kunnen zijn, omdat het arthouse is. ‘Euphoria’ en ‘Squid Game’ nemen je mee naar plaatsen waar je geen idee hebt waar het verhaal heen gaat of wat er gaat gebeuren. Ik denk dat dat is wat mensen willen."


Bekijk hieronder het volledige interview.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen