search
Ook de echte maffia smulde van 'The Sopranos'
Series / Nieuws

Ook de echte maffia smulde van 'The Sopranos'

Ook echte gangster waren onder de indruk van 'The Sopranos'.

[b]Maffia-serie The Sopranos was een zeer succesvolle maar ook een wat a-typische maffiaserie. Waar de meeste series over de maffia vooral inzoomen op de vele actiescénes , was The Sopranos anders en richtte deze met name op de ingewikkelde relaties binnen de familie.


Gebaseerd op echte clan


De maker van de serie, David Chase, baseerde de serie, naar verluidt, op de Italiaanse familie DeCavalcante. Een misdaadfamilie die sinds het begin van de 20e eeuw de drugshandel in het Amerikaanse New Jersey controleerde. In de jaren '70 werd de oude baas Simone DeCavalcante vervangen door Giovanni Riggi. Op deze figuur lijkt Tony Soprano te zijn gebaseerd.

Twee gezichten


Deze Riggi had een goede opleiding, was altijd goed gekleed en stond bekend als diplomatiek. Hij kon echter ook wreed en meedogenloos zijn. Riggi stond tot zijn dood in 2015 aan het roer van de familie.

Levensecht


Chase heeft veel van het bekende materiaal van deze familie gebruikt. De serie was ook dermate authentiek dat ook echte gangsters de serie konden waarderen. Vanity Fair onthulde dat FBI-agenten die naar echter maffia-telefoongesprekken luisterden, dat de gesprekken van Tony Soprano zeer herkenbaar waren en hadden het vermoeden dat er een politieagent of gangster tot de scenarioschrijver behoorde omdat het allemaal zo levensecht was.

Kijk de serie hier op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen