search
Review Cinetree: Aanbod, prijzen en meer over deze streamingdienst
Series / Streaming-diensten

Review Cinetree: Aanbod, prijzen en meer over deze streamingdienst

Je hebt gegarandeerd nooit meer keuzestress met dit Nederlandse boetiekplatform.

Met Cinetree heb je nooit meer keuzestress én de beste films binnen handbereik. Het kleinschalige VOD-platform biedt namelijk een gecureerde lijst aan kwaliteitfilms aan, die om de zoveel tijd wordt ververst. Lees hieronder alles over hun prijzen, aanbod en voordelen!

Opgericht in: 2014
Hoofdkantoor in: Amsterdam
Focus: Kwaliteitfilms
Betalingsvorm: Abonnement of huren
Prijs: €7,99 per maand

In 2014 besloot actrice en presentatrice Hanna Verboom om Cinetree op te richten. Haar doel was om een plek te maken waar kwaliteitsfilms een langer leven kunnen leiden binnen Nederland, waar ze normaliter snel weer verdwijnen uit het VOD-aanbod.

Elke maand kiezen verschillende curatoren nieuwe films en documentaires uit voor hun kijkers, waarbij ze vaak toelichten waarom zij persoonlijk deze keuze hebben gemaakt. Deze films blijven allemaal tien weken beschikbaar.

Ook is het mogelijk om films te huren via het platform, die soms pas net uit de bioscoop zijn. Hiervoor hoef je geen abonnee te zijn van Cinetree. Abonnees krijgen wel 30% korting op elke gehuurde film.

AanbodOp Cinetree zal je niet snel series vinden, maar wel een sterke selectie aan goede films die je bij blijven. Het aanbod wisselt snel, maar Cinetree Originals blijven langer beschikbaar op het platform. Dit zijn veelal korte films van jonge makers, geproduceerd onder het label Cinetree Originals.

Ook kunnen abonnees rekenen op nog meer soorten gecureerde content, waaronder muziekafspeellijsten, masterclasses en maandvideo's. Daarnaast kunnen abonnees ook zelf dingen aandragen voor het platform, bijvoorbeeld door het schrijven van een artikel. Continu wordt er op Cinetree ingezet op het verbinden van mensen en het bouwen van een gemeenschap.BeschikbaarheidCinetree heeft een eigen app in de Play Store en App Store, maar kan ook via de browser gevonden worden. Verder is de dienst opgenomen in de Ziggo Mediabox en beschikbaar op Samsung Smart TV's.

De films van Cinetree zijn enkel binnen de Benelux te bekijken.

Prijzen en abonnementenOm films te huren bij Cinetree is men tussen de €2,49 tot €3,99 kwijt.

Voor een maandabonnement betaal je €9,99 per maand, maar bij een jaarabonnement betaal je omgerekend maar €6,99 per maand.Onze tipCinetree biedt mooie en maatschappelijk betrokken films aan, die een hoop filmliefhebbers zullen bekoren. Het aanbod is klein maar fijn, maar de dienst is toch wel wat aan de dure kant. In vergelijking met CineMember of MUBI verschijnt hetzelfde slag cinema erop, maar dan wel in veel kleinere hoeveelheden.

Voor mensen die graag goede films voorgeschoteld krijgen en een bijdrage willen leveren aan een mooi initiatief, is Cinetree een ideale streamingdienst. Nooit meer keuzestress, altijd raak. Maar als je liever de hand op de knip houdt, zijn er ook ruim voldoende andere plekken om aan je trekken te komen.


Ga zelf naar Cinetree


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen