search
Captain Kirk is weer even terug op de Enterprise
Series / Nieuws

Captain Kirk is weer even terug op de Enterprise

William Shatner wordt op een bijzondere manier naar de Enterprise getransporteerd.

Willam Shatner is inmiddels 92, en is voor even terug op de brug van de Enterprise uit Star Trek: The Motion Picture uit 1979. Dit is naar aanleiding van een nieuwe fase in een wel erg bijzonder project.

Het internetportaal The Roddenberry Archive bevat de nalatenschap van Star Trek. De nabestaanden van Gene Roddenberry, Star Trek-makers en het bedrijf OTOY zijn al tientallen jaren bezig om deze wereld digitaal vast te leggen, inclusief de nieuwste interactieve ervaring. Je kunt vanaf nu namelijk virtueel rondwandelen op de brug van de Enterprise.

'Bridge view'


Het gaat hier om de verschillende versies van de Enterprise zoals die door de drie grote tijdperken van 'Star Trek' te zien zijn geweest: Star Trek: The Original Series, Star Trek: The Next Generation, en Star Trek: Picard. Door op de optie 'bridge view' te klikken, is het vanaf nu mogelijk om rond te wandelen op de brug van het ruimteschip naar keuze.

Kirk's dood


Shatner is één van de Star Trek-alumni die naar aanleiding hiervan een uitgebreid interview heeft gegeven. Hij spreekt hieronder onder andere over de dood van Kirk.

De laatste woorden van de iconische captain waren "Oh, my!". Shatner: "Mijn idee was dat Kirk doodgaat met een gevoel van verwondering. Ik probeerde me in te beelden dat hij op dat moment het hiernamaals ziet".

Op dit moment is nog niet bekend wanneer het volledige interview met Shatner op The Roddenberry Archive te zien zal zijn, maar het portaal heeft tot die tijd genoeg te bieden voor de liefhebbers van Star Trek.

Kijk Star Trek en Star Trek: The Next Generation op Netflix. Star Trek: Picard kun je zien op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen