Hoofdrol in 'Breaking Bad' leverde Anna Gunn doodsbedreigingen van fan op

Sommige kijkers namen zichzelf, het personage en de serie wel erg serieus.

Glenn Walsh, 02-05-2023 10:23

Ze zeggen weleens dat een personage waar je een hekel aan hebt, een groot acteur achter schuil gaat. In het geval van actrice Anna Gunn is dat bij sommigen zo goed overgekomen dat ze het nodig vonden om haar met de dood te bedreigen.
In de hitserie Breaking Bad speelt Gunn de rol van Skyler White, de vrouw van hoofdpersonage Walter White (Bryan Cranston). Door de serie heen lopen de gemoederen tussen haar en haar man vaak op. Veel mensen laten online dan ook weten een hekel te hebben gekregen aan haar personage. Maar één tweet ging volgens Gunn te ver.

Online Twitter Maffia is vrij blasé

Het was na een aflevering waarin Skyler Walter dwingt om de auto van hun zoon terug te nemen, dat een kijker zodanig boos werd dat ze besloot op Twitter te schrijven: "Kan iemand mij vertellen waar ik Anna Gunn kan vinden zodat ik haar kan vermoorden?" Gunn schakelde gelijk de politie in en die ging op onderzoek uit.

Ze vonden een zekere jonge studente en toen die geconfronteerd werd met haar tweet was ze niet erg onder de indruk. Ze deed het af als een impulsdaad en constateerde cynisch dat er blijkbaar geen vrijheid van meningsuiting meer is. Het is voor Gunn sindsdien een stuk rustiger geweest, maar blijft zich verbazen over het niveau van de online gemeenschap.

Kijk nog eens alle afleveringen van Breaking Bad op Netflix.

Lees meer over: Breaking Bad, Anna Gunn, Bryan Cranston, Netflix

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in