search
Meerdere series in gevaar door grote staking in Hollywood
Series / Nieuws

Meerdere series in gevaar door grote staking in Hollywood

Stakingen in de industrie zorgen voor grote problemen bij meerdere Amerikaanse series.

Schrijvers van de Writers Guild of America zijn massaal gaan staken, waardoor meerdere grote Amerikaanse projecten in gevaar zijn gekomen!

De staking is dinsdag van start gegaan, direct met grote gevolgen voor de hele industrie. Het zijn echter de snelle producties, zoals talk shows voor de avonden, die het hardst getroffen worden.

Gevolgen staking WGA


In Amerika lijden momenteel vooral de volgende shows eronder: Jimmy Kimmel Live, The Late Show, Tonight en Late Night.

Hetzelfde geldt voor The Daily Show, The Talk, Real Time with Bill Maher en Last Week Tonight with John Oliver. Saturday Night Live voor deze week, met Pete Davidson, is al geannuleerd.

De schrijverskamers voor verschillende tv-series zijn nu gesloten, zoals Abbott Elementary, Big Mouth, Yellowjackets en Cobra Kai. Alle scripts voor het tweede seizoen van House of the Dragon zijn al geschreven, waardoor deze HBO-serie geen vertraging op zal lopen.

Het zal nog even duren voordat de grote producties écht iets gaan merken van deze staking, maar zoals je in dit artikel wel kan lezen, heeft de staking wel degelijk invloed op het reilen en zeilen van veel tv-series...
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen