Meer over de 'God of War' en 'Horizon' tv-series die er ooit moeten komen

De God of War en Horizon tv-series moeten net zoveel aandacht krijgen als The Last of Us op HBO kreeg.

Niels Arts, 03-05-2023 13:05

PlayStation Productions is druk bezig met het maken van allerlei films en series in het universum van hun grootste franchises. Onder andere God of War en Horizon zijn nu aan de beurt.
Begin dit jaar zagen we in de vorm van The Last of Us de eerste succesvolle vruchten afwerpen van een PlayStation tv-serie. Asad Qizilbash, baas van PlayStation Productions, zegt dat de volgende films en series net zoveel aandacht krijgen als dit eerste succes.

PlayStation Productions films en series

Onlangs zagen we de eerste trailer van de Gran Turismo-film, maar er wordt momenteel ook door verschillende netwerken gewerkt aan een serie in het Horizon-franchise - van de Nederlandse ontwikkelaar Guerrilla Games - en een serie gebaseerd op de iconische PlayStation-franchise God of War.

In een recente editie van de Official PlayStation Podcast vertelt Qizilbash dat de aankomende projecten net zoveel aandacht krijgen als The Last of Us:

"Dezelfde zorg en formule die we met The Last of Us hebben gedaan, gaan we toepassen voor Horizon [en] God of War. We gaan het verhaal van de game vertellen omdat we dat kunnen, omdat het een show is, we hebben de tijd om het te doen, we hebben de afleveringen om het te kunnen doen."

"We proberen het niet in een film van twee uur te proppen. Je krijgt het verhaal van de game, maar we gaan ook kansen vinden om breder te gaan en andere personages te verkennen en de wereld verder op te bouwen op een manier die je vanwege keuzevrijheid niet in de game kunt doen."

"Dat is het opwindende voor mij, fans zullen het geweldig vinden omdat ze die game tot leven zullen zien komen, maar ook veel nieuwe dingen gaan zien, zoals wat ze deden met The Last of Us."

Toekomst van PlayStation Productions

Deze opmerkingen over Horizon en God of War komen niet helemaal overeen met de geruchten die we over die eerste serie hebben gehoord. Horizon zou namelijk naar verluidt een prequel worden op het verhaal van de game, maar dat is niet hoe Qizilbash het zegt.

Het is nog onduidelijk wanneer de God of War en Horizon tv-series moeten verschijnen. God of War wordt gemaakt door Amazon, Horizon door Netflix.

Naast de Gran Turismo-film werkt PlayStation Productions momenteel ook nog aan een Ghost of Tsushima-film.


Lees meer over: PlayStation Productions, Sony, God of War, Horizon, Gran Turismo, The Last of Us

Populair nieuws

Populair nieuws

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix