search

Ons nieuws van zondag 7 mei 2023

Zoe Saldaña ziet er wild uit op de eerste foto's uit de actieserie 'Special Ops'
Series / Foto's

Zoe Saldaña ziet er wild uit op de eerste foto's uit de actieserie 'Special Ops'

De nieuwe serie belooft weer een keiharde spionagethriller te worden.

Momenteel schittert Zoe Saldaña op het witte doek in het derde en laatste deel van de Guardians of the Galaxy-reeks. Ondertussen is de actrice echter alweer onderweg naar de volgende hit.

Saldaña is druk bezig met de opnames voor de serie Special Ops: Lioness, een spionagethriller. De serie zal het verhaal vertellen van een marinier die de opdracht krijgt een vriendschap te sluiten met de dochter van een terrorist waar de CIA jacht op maakt.

Taylor Sheridan


De bedanker van de serie is Taylor Sheridan, de schrijver en regisseur achter een hele reeks succesvolle films en series zoals Sicario, Wind River en Yellowstone. Als eerdere producties een maatstaf zijn, dan zal Lioness ook weer een harde en rauwe thriller worden.

Eerste foto's


Op Instagram heeft de actrice een eerste reeks foto's gepost van de aankomende serie. Bekijk de foto's hieronder.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lang gevecht tussen drie schrijvers en bovennatuurlijke thriller van Paramount
Series / Nieuws

Lang gevecht tussen drie schrijvers en bovennatuurlijke thriller van Paramount

Evil heeft verloren van drie schrijvers die niet van ophouden wisten.

De grote staking van schrijvers van de Writer’s Guild (WGA) laat langzaam maar zeker haar gevolgen zien. Meerdere series kunnen niet meer vooruit en project na project wordt dan ook stopgezet.

Nu is het weer raak, fan-favoriete Paramount+ serie Evil zal de komende tijd even helemaal stopgezet worden. Dit is midden in de nacht, tijdens de urenlange staking van drie volhardende schrijvers besloten en bekendgemaakt.

Een gepland protest


De staking was specifiek gericht op Evil, aangezien de schrijvers buiten de set aan het protesteren waren. Tijdens het protest werd er druk getweet en na de staking deelden de schrijvers meteen hun overwinning.

De studio hoopte de staking te kunnen winnen, want er werd gedacht dat de schrijvers het na een tijdje op zouden geven. Niks bleek minder waar toen de drie mannen na 6 uur nog steeds voor de deuren van de set stonden.

Grote gevolgen


De serie was afgelopen jaar vernieuwd voor een vierde seizoen, maar dat gaat dus nog wel even duren. Het is voor nu nog onbekend hoeveel vertraging dit protest op zal leveren.

Bekijk hieronder de tweets en stream Evil op Paramount.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het nu toch met 'The Mountain' Gregor Clegane uit 'Game of Thrones'?
Series / Nieuws

Hoe is het nu toch met 'The Mountain' Gregor Clegane uit 'Game of Thrones'?

Hafthor Bjornsson speelde 'The Mountain' in de hitserie 'Game of Thrones'.

Gregor Clegane, beter bekend als "The Mountain", is een personage uit de bekende TV-serie Game of Thrones. Hij wordt gespeeld door de IJslandse acteur Hafthor Bjornsson en is een van de meest gevreesde en krachtigste strijders van de Zeven Koninkrijken.

Kracht


The Mountain is bekend om zijn enorme gestalte en ongelooflijke kracht. Hij is bijna 2,30 meter lang en weegt meer dan 200 kilogram. Hij is ook bekend om zijn brute en meedogenloze gevechtsstijl en heeft een reputatie als een van de meest gevreesde krijgers van Westeros.

Berucht


Eén van de meest beruchte momenten in de serie is het duel tussen The Mountain en Oberyn Martell, waarin The Mountain Oberyn verslaat en gruwelijk martelt en doodt. The Mountain heeft ook gevochten in verschillende oorlogen en heeft verschillende tegenstanders gedood, waaronder prinses Elia Martell en haar twee kinderen.

Acteur


Hafthor Bjornsson, de IJslandse acteur die The Mountain speelde, heeft na de serie deelgenomen aan verschillende strongman-wedstrijden en heeft ook de titel 'World Strongest Man' gewonnen". Hij heeft ook een carrière als acteur en heeft verschillende rollen in films zoals The Northman en tv-series gehad.

Bekijk op instagram


Kijk Game of Thrones op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vijf momenten waarop de hitserie 'Chuck' je versteld liet staan
Series / Nieuws

Vijf momenten waarop de hitserie 'Chuck' je versteld liet staan

De mix van komedie, spionage en geweldige momenten was bij de kijkers een hit

Tussen 2007 tot 2015 was de spionnenserie Chuck één van de meest geliefde series. De mix van komedie, spionage en geweldige momenten tussen de personages was bij de kijkers een hit.

Chuck kende veel spannende plotwendingen die de kijkers telkens weer versteld deden staan.

5. De ware identiteit van Gregory Tuttle


In het vierde seizoen ontmoet Chuck (Zachary Levy) de MI6-agent Gregory Tuttle, een stuntelige man met goede bedoelingen. Of toch niet?

Gregory Tuttle blijkt niemand minder te zijn dan Alexei Volkov, gespeeld door James Bond acteur Timothy Dalton, de wapenhandelaar waar Chuck en zijn vrienden dat seizoen mee te maken hadden.4. Morgan krijgt de Intersect


Sinds seizoen 1 is de Intersect een belangrijk onderdeel van de serie. De supercomputer in het brein van een spion - of in Chuck's geval, een gewone man.

Morgan Grimes (Joshua Gomez) is Chuck's vriend en collega in de Buy More. Sinds Chuck de Intersect krijgt, is Morgan al snel zijn rechterhand. Goedbedoeld, maar ook vaak komisch.

Wanneer Morgan in het vierde seizoen per ongeluk een zonnebril op doet waar de Intersect in is geprogrammeerd, komt hij bij met de iconische woorden, die Chuck ook uitsprak in het tweede seizoen: "Guys, I know kung-fu!"3. 'Awesome' komt erachter


Chuck heeft een haat-liefde verhouding met de verloofde en later man van zijn zus Ellie (Sarah Lancaster).

Devon Woodcomb, of zoals Chuck hem noemt, Captain Awesome (Ryan McPartlin), lijkt alles te kunnen. Hij heeft een geweldig lichaam, is een succesvolle dokter en ziet er goed uit. Maar bovenal: hij is waanzinnig aardig.

Geen super combinatie voor Chuck's zelfvertrouwen. In Chuck Versus The Colonel is Devon nieuwsgierig als hij door Jeff (Scott Krinsky) en Lester (Vik Sahay) erop gewezen wordt dat John Casey's (Adam Baldwin) "obsessie" met Chuck ietwat vreemd is.

Wanneer Devon op onderzoek uit gaat komt hij, In Casey's huis eindelijk achter de waarheid.

"I knew you weren't a loser who worked at the BuyMore!"2. Bryce Larkin leeft


Bryce Larkin (Matthew Bomer), Chuck's kamergenoot op school, was er verantwoordelijk voor dat Chuck de Intersect kreeg. Hij was ook verantwoordelijk voor Chuck's expulsie van Stanford.

In de eerste aflevering sterft Bryce nadat hij Chuck de Intersect stuurt. In de negende aflevering van het eerste seizoen lijkt Bryce echter nog te leven - en een ex van Sarah Walker (Ivonne Strahovski) te zijn.1. Sarah's herinneringen


In de tweedelige finale (Chuck Versus Sarah en Chuck Versus the Goodbye wordt Sarah's geheugen gewist, waardoor ze zelfs tijdelijk als vijand wordt gezien van Team Chuck.

Niemand verwachtte dat de show seizoenen vol opbouw van het personage van Strahovski teniet zou doen door deze twist.

Op een gegeven moment moet Chuck zelfs kiezen: Sarah haar herinneringen teruggeven of de wereld redden. Een onmogelijke keuze.Toch lijken Sarah's herinneringen niet compleet weggevaagd, het einde van de serie lijkt deze mogelijkheid nog open te houden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er zat één lichtpuntje in het laatste rampzalige seizoen van 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Er zat één lichtpuntje in het laatste rampzalige seizoen van 'Game of Thrones'

Podrick wist in het laatste seizoen van de serie toch nog weer een keer te verrassen.

Het laatste seizoen van Game of Thrones was volgens de vele fans toch echt een grote ramp. Na zeven fantastische seizoenen, kwam er een gehaast 8e seizoen met dubieuze verhaallijnen. Schrijver George R.R. Martin was nog niet klaar met de boeken, dus de showrunners gaven er hun eigen draai aan.

Tragisch seizoen


Was er dan helemaal niets goeds aan het 8e seizoen? Nee, eigenlijk niet, maar toch zat er één scène in die de goedkeuring van de fans wel degelijk kon wegdragen en die toch voor een klein beetje plezier zorgde voor de kijkers.

Podrick


Het was niet de hereniging van Jon en Arya, het waren niet de laatste momenten van Jamie en Cersei, nee het was het lied dat Podrick te horen bracht in de 2e aflevering van het laatste seizoen.

Meer muziek


Het nummer dat hij ten gehore bracht was niet alleen ontroerend, maar ook prachtig uitgevoerd, en de vele fans waren verrast om (weer) één van Podricks talenten te ontdekken. Naar aanleiding van deze scène kwam zelfs de vraag op of er door de jaren heen niet meer muziek in Game of Thrones had moeten zitten en dat lijkt ons een groot compliment voor Podrick, die dus toch een lichtpuntje wist te brengen in het laatste seizoen.

Kijk de song hier:
.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze bekende 'Guardians of the Galaxy' ster had bijna een rol in 'Buffy' spin-off 'Angel'
Series / Nieuws

Deze bekende 'Guardians of the Galaxy' ster had bijna een rol in 'Buffy' spin-off 'Angel'

Ik denk niet dat er ook maar iets van dit gepland was

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
We kennen Sean Gunn als Kraglin in Guardians of the Galaxy en acteerde als Rocket (stem van Bradley Cooper). Maar bijna was Gunn te zien geweest in deze spin-off.Audities


Toen Buffy the Vampire Slayer een succes bleek, kwam er al snel een spin-off gebaseerd op de vampier Angel (David Boreanaz).

Gunn deed twee keer auditie.

"Ik was een goede kandidaat voor een van de hoofdrollen in Angel, helemaal in het begin," aldus Sean Gunn.

"En toen de show gemaakt werd deed ik weer auditie, voor een van de reguliere rollen. Die kreeg ik niet, prima. Kan gebeuren. Maar ik denk dat Joss (Whedon) mij toch in zijn achterhoofd had toen hij iemand zocht voor een demon."

Zit meer in


Dus ik doe dat, ik speel die demon en dat was erg cool, maar er zit toch iets meer in," zegt Gunn.

"En dus vroegen ze me terug, wat heel gaaf was. Ik denk niet dat er ook maar iets van dit gepland was, zeker in een tijd waarin een heel seizoen nog niet is geschreven," vertelt de acteur.

Bekijk op instagram


Sluitstuk


Sean Gunn is nu te zien in het sluitstuk van de, door broer James Gunn geregisseerde, Guardians of the Galaxy trilogie.

Guardians of the Galaxy, volume III is nu in de bioscoop te zien, de eerste twee delen bekijk je op Disney+
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op dit punt wijkt 'Queen Charlotte: A Bridgerton Story' sterk af van de geschiedenis
Series / Nieuws

Op dit punt wijkt 'Queen Charlotte: A Bridgerton Story' sterk af van de geschiedenis

Een aantal details in 'Queen Charlotte' komen overeen met de geschiedenis, maar op dit vlak wordt er afgeweken...

Hoewel koningin Charlotte in Queen Charlotte: A Bridgerton Story gebaseerd is op een echte koningin van Engeland, mist het personage een paar belangrijke details van het historische figuur, waaronder haar Duitse accent.

Queen Charlotte is een spin-off-serie van Bridgerton, die de jeugd van koningin Charlotte en haar ontluikende romance met koning George volgt. Losjes gebaseerd op de echte romance tussen Charlotte en George, onderzoekt de serie hoe de vorsten elkaar voor het eerst ontmoetten en hoe ze uiteindelijk verliefd werden.

Duits accent


De serie is niet helemaal historisch accuraat, vooral als het gaat om de echte koning en koningin van Engeland. Hoewel een paar belangrijke details kloppen, zoals de ziekte van George in Bridgerton en Charlottes broer Adolphus die haar naar Engeland begeleidde, missen veel details nauwkeurigheid. Een belangrijk aspect van Charlotte dat de serie negeert, is Charlottes afkomst, en in het bijzonder haar Duitse accent.

De meest waarschijnlijke reden dat koningin Charlotte perfect Engels spreekt in plaats van Duits of met een Duits accent, is vanwege de continuïteit. In de eerste twee seizoenen van Bridgerton verschijnt Charlotte vaak en zij heeft altijd Brits Engels gesproken. Op die manier wilden de showrunners van Queen Charlotte waarschijnlijk haar personage hetzelfde houden.

Isolement


Dat wil niet zeggen dat het onmogelijk zou zijn geweest om Charlotte een Duits accent te geven. De echte Charlotte kwam op 17-jarige leeftijd voor het eerst naar Engeland, waarbij ze eerst geen Engels sprak en later met een zwaar Duits accent. Dit gevoel van isolement had een interessant kenmerk kunnen zijn om Charlotte te geven, al was het maar voor even geweest.

En er is nog een probleem: als Charlotte in de wereld van Queen Charlotte in Engeland meteen perfect Engels sprak, waarom had prins Friedrich van Pruisen in seizoen 1 van Bridgerton dan een uitgesproken Duits accent? Hoewel het geen enorm belangrijk detail is, doet het zeker af aan de historische authenticiteit. Gelukkig is het duidelijk dat Bridgerton over het algemeen niet probeert zo accuraat mogelijk te zijn als het gaat om de geschiedenis.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story is te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Samuel L. Jackson over Marvel-serie 'Secret Invasion': "Andere Nick Fury"
Series / Nieuws

Samuel L. Jackson over Marvel-serie 'Secret Invasion': "Andere Nick Fury"

Er lijkt het een en ander te gaan veranderen voor het personage.

Over iets meer dan een maand is het zover: dan komt de Marvel-serie Secret Invasion uit op Disney+. Ook het personage van Samuel L. Jackson, Nick Fury, is in die serie weer van de partij.

Nick Fury is een van de oude vertrouwde Marvel-personages die we al jaren zien verschijnen in films en series. Van echte verandering of ontwikkeling is in die periode geen sprake geweest. Maar daar gaat nu verandering in komen.

Andere Nick Fury


In een interview met het Empire Magazine ging Samuel L. Jackson in op hoe de zaken veranderen voor zijn personage. De superspion wordt een dagje ouder, en dat gaan we merken.

''Het is geweldig om de kans te hebben uit te vinden wie hij echt is, en te laten zien wat voor last zijn werk eigenlijk legt op zijn persoonlijke leven,'' zegt de acteur. ''Het is een kans om iemand menselijk te maken waarvan iedereen denkt dat hij bovenmenselijk is.''

Disney+


Hoe dit er allemaal uit gaat zien kunnen we vanaf 21 juni gaan bekijken. Dan verschijnt de eerste episode van Secret Invasion op Disney+. Bekijk hieronder de trailer van de serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze actrice moet van de grote 'Alien' tv-serie een succes maken
Series / Nieuws

Deze actrice moet van de grote 'Alien' tv-serie een succes maken

Gaat deze actrice de Ellen Ripley van Sigourney Weaver doen vergeten?

Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe Alien-serie die momenteel in ontwikkeling is voor het Amerikaanse FX, en die in Nederland te zien zal gaan zijn op Disney+. Er komt dan ook steeds meer nieuws naar buiten, en onlangs is er een castingnieuwtje onthuld.

De Amerikaanse actrice Sydney Chandler is aangekondigd als een van de castleden voor de hoofdrollen in de serie. Veel is er verder nog niet onthuld wat betreft haar personage en de verhaallijnen van de serie.

Sydney Chandler


Chandler is nog niet enorm bekend bij het grote publiek. Vorig jaar verscheen ze voor het eerst in een aantal wat grotere producties, namelijk de film Don't Worry Darling en de mini-serie Pistol.Sigourney Weaver


Het zijn niet bepaald kleine voetsporen waar Chandler in treed. Het meest iconische personage uit de Alien-franchise is natuurlijk Ellen Ripley, gespeeld door Sigourney Weaver in de eerste films. Voor Chandler zal het niet alleen een hele eer maar ook een uitdaging zijn om dat personage te evenaren.

Disney+


Er is nog geen releasedatum voor de serie bekend. Dat is niet zo gek, gezien het vroege stadium waarin de productie zich nog bevindt. Gelukkig kunnen fans in de tussentijd de andere films uit de Alien-franchise bekijken, die onder andere te vinden zijn op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De finale van 'Star Trek: Picard' heeft van dit onverwachte personage een held gemaakt
Series / Nieuws

De finale van 'Star Trek: Picard' heeft van dit onverwachte personage een held gemaakt

Deanna Troi werd lang gezien als zondebok, maar door de finale van 'Picard' is ze een held geworden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De finale van Star Trek: Picard seizoen 3 maakte een held van een personage waarvan niet veel mensen dit verwacht hadden. In de aflevering zagen we een van Counselor Deanna Trois (Marina Sirtis) mooiste momenten, die ons de crash van de USS Enterprise-D in Star Trek Generations even deed vergeten.

Troi voegde zich bij haar man, kapitein Will Riker (Jonathan Frakes), en de rest van de Star Trek: The Next Generation-crew om het heelal voor de laatste keer te redden van The Borg. Elk iconisch TNG-personage kreeg een moment om te schitteren in Picard seizoen 3, en Trois meest heroïsche daad maakte goed dat ze helaas aan het roer stond toen de Enterprise een noodlanding maakte op Veridian III.

Noodlanding


De USS Enterprise-D werd vernietigd in Star Trek Generations, door de machinaties van de Klingon Duras-zussen, die Luitenant Commander Geordi La Forge's VISOR gebruikten als middel voor hun torpedo's om de schilden van het Galaxy Class-ruimteschip te omzeilen.

De Enterprise vernietigde de Klingons, maar commandant William Riker gaf opdracht tot een schotel-scheiding toen de kern van de warp werd doorbroken. Helaas kon de schotel niet ver genoeg ontsnappen aan de explosie van de stardrive. Riker beval adviseur Troi om het roer van de Enterprise over te nemen, maar zij kon weinig doen om te voorkomen dat de schotel een noodlanding maakte.

Redding


De finale van Star Trek: Picard seizoen 3, "The Last Generation", plaatste Counselor Troi terug in de vertrouwde positie aan het roer van de Enterprise-D in een crisissituatie, maar deze keer redde Deanna de boel. Ze werd geconfronteerd met een no-win scenario van het vernietigen van de Borg Cube, wat admiraal Jean-Luc Picard (Patrick Stewart), Captain Worf (Michael Dorn), Jack Crusher (Ed Speleers) en haar man, Riker, zou verdoemen.

Gelukkig vertelden Trois Betazoid empathische krachten haar waar haar vrienden waren. Deanna nam moedig het roer over en vloog de Enterprise naar hun laatste redding, zodat Picard en de anderen op het nippertje aan boord kwamen. Troi voerde zelfs een drift uit terwijl ze de Enterprise op indrukwekkende wijze in positie schoof.

Troi heeft de rang van commandant, maar ze is geen stuurman van een ruimteschip. In de finale van Star Trek: Picard was het haar snelle denken, moed en vindingrijkheid die ervoor zorgden dat de Enterprise-D's familie hun laatste, grote overwinning behaalde zonder opnieuw mensenlevens te verliezen.

Star Trek: Picard is te zien op Amazon Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Misdaadfilm 'No Sudden Move' scoort bij HBO Max
Films / Nieuws

Misdaadfilm 'No Sudden Move' scoort bij HBO Max

'No Sudden Move' uit 2021 brengt een groep grote criminelen bij elkaar. Bij HBO Max kan je zien of dat goed gaat aflopen.

De film doet het erg goed bij HBO Max en is terug te vinden in het lijstje van de populairste films bij de streamer. Voeg hem toe aan je lijst als je dit nog niet gedaan hebt.

Goede regie en topcast


Deze film komt van de hand van regisseur Steven Soderbergh. Hij heeft heel wat films op zijn naam staan waaronder een aantal grote als Magic Mike en Ocean's Eleven. Dit jaar zal ook de serie Full Circle uitkomen welke hij geregisseerd heeft.

In deze misdaadfilm zien we onder meer Don Cheadle, Brendan Fraser, Benicio Del Toro, David Harbour en Jon Hamm.

Synopsis


Onder mysterieuze omstandigheden wordt een groep criminelen bij elkaar gebracht. Wanneer ze samen moeten gaan werken en samen uit moeten gaan zoeken wat er aan de hand is, loopt alles in het honderd. Wie heeft deze groep bij elkaar gebracht?

Stoer en onberispelijk


De film scoort heel erg uiteenlopend bij Rotten Tomatoes. Het publiek is wat minder gecharmeerd volgens de cijfers want daar pakt de film 52%. De critici scoren de film een goed cijfer met 92% en zeggen het volgende over de film.

"Don Cheadle, Benicio del Toro, David Harbour, Brendan Fraser en Ray Liotta doen overvallen met hoeden. Lekker stoer van begin tot eind."

"Een goed geacteerde en onberispelijk geplotte gangsterfilm."

"Steven Soderbergh kan zo'n film in zijn slaap maken. Maar dat maakt het niet minder indrukwekkend."

Bij HBO Max


Je kan deze misdaadfilm streamen bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 11 nieuwe afleveringen online, van o.a. het aangrijpende 'A Small Light'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 11 nieuwe afleveringen online, van o.a. het aangrijpende 'A Small Light'

Je kan deze week gelukkig veel spanning en drama afwisselen met licht vermaak op Disney+.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

A Small Light (seizoen 1 aflevering 3-4)Verschijnt op: 9 mei
Genre: Biografie / Drama / Geschiedenis
Kijk op Disney+

Synopsis: A Small Light gaat over Miep Gies, de secretaresse van Otto Frank. Met de hulp van het Nederlandse verzet beschermden Miep en haar man de familie Frank en vele anderen tegen de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog. Misschien ben je bekend met het verhaal van Anne Frank en haar leven in het Achterhuis, maar dit is wat er gebeurde aan de andere kant van de boekenkast.

9-1-1 (seizoen 6 - aflevering 13)Verschijnt op: 10 mei
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op Disney+

Synopsis: Een blik in het leven van de hulpdiensten die het eerste op de plaats van ongeval zijn en de mensen die in de meest angstaanjagende, schokkende en penibele situaties terechtkomen.

The Muppets Mayhem (seizoen 1)Verschijnt op: 10 mei
Genre: Animatie / Komedie / Familie
Kijk op Disney+

Synopsis: Volg The Muppets Band als hun allereerste album ooit proberen op te nemen.
Overige series nieuw op Disney+Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

10 mei: 9-1-1: Lone Star (seizoen 4 - aflevering 11) - Actie / Drama / Thriller - Een brandweerman uit New York wordt overgeplaatst naar Austin, Texas waar hij de levens van mensen probeert te redden terwijl hij zijn eigen persoonlijke problemen probeert op te lossen.

10 mei: Dois Tempos (seizoen 1) - Drama / Fantasie - Het verhaal van twee meiden die door de tijd reizen en van 1922 naar 2022 gaan.

10 mei: My Family (seizoen 1 - aflevering 9) - Drama - Het perfecte leven van deze op het eerste gezicht gelukkige man stort in elkaar wanneer zijn dochter wordt ontvoerd. De man die dacht dat hij alles had, wordt geconfronteerd met vele beproevingen en krijgt te maken met de complexiteit van de menselijke natuur.

10 mei: Pandora: Beneath the Paradise (seizoen 1 - aflevering 6) - Actie / Drama / Thriller - Hong Tae-ra leeft een leven waar iedereen jaloers op is, met een perfecte echtgenoot en een prachtige dochter. Haar leven raakt echter overhoop als ze plots geconfronteerd wordt met onderdrukte herinneringen.

10 mei: Race (seizoen 1) - Drama / Romantiek - Een verhaal over potentie, als een doorsnee medewerker aangenomen wordt door een hoogstaand PR-bedrijf door een speciale manier van werving.

10 mei: The Great North (seizoen 3 - aflevering 17) - Animatie / Komedie - De avonturen van een alleenstaande vader en zijn vreemde Alaskaanse familie.

10 mei: Will Trent (seizoen 1 - aflevering 5) - Criminaliteit / Drama - Agent Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation (GBI) werd na zijn geboorte afgestaan en maakte een moeilijke jeugd door in het overbelaste jeugdzorgsysteem van Atlanta. Tegenwoordig is Will Trent vastbesloten zijn unieke visie te gebruiken om ervoor te zorgen dat niemand in de steek wordt gelaten zoals hijzelf, en heeft hij het hoogste oplossingspercentage van het GBI.

13 mei: Tengoku Daimakyou (seizoen 1 - aflevering 7) - Animatie / Avontuur / Mysterie - In het jaar 2024 is de wereld verwoest. In de ruïnes van Japan ligger er afschuwelijke monsters op de loer en moeten de overlevenden alles bij elkaar zien te schrapen om te overleven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Hawkeye'-ster Jeremy Renner geeft positieve update na verschrikkelijk ongeval
Series / Nieuws

'Hawkeye'-ster Jeremy Renner geeft positieve update na verschrikkelijk ongeval

Na in kritieke toestand in het ziekenhuis te hebben gelegen gaat het langzaamaan beter.

Het had weinig gescheeld of de 52-jarige ster van o.a. Mayor of Kingstown, The Avengers en Hawkeye was er niet meer geweest. Acteur Jeremy Renner laat in een bericht online weten dat het elke dag ietsje beter met hem gaat.

Op 1 januari van dit jaar was Renner bezig om de truck van zijn neef te bevrijden uit de sneeuw met een sneeuwschuiver. Deze begon echter weg te schuiven en Renner sprong van de machine af zonder de noodrem te gebruiken. Toen hij zag dat de schuiver op zijn neef af kwam probeerde hij het te stoppen maar belandde er helaas zelf onder.

Meer dan 30 botten gebroken


Hij liep bij het ongeluk ernstig inwendig borstletsel op, raakte gewond aan zijn benen en brak in totaal zo'n 30 botten. Zijn neef paste direct eerste hulp toe en Renner werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar hij ongeveer een kleine maand heeft moeten verblijven.

Door de pijn van heling heen bijten


In een bericht op Instagram toont Renner beelden van zijn revalidatie. Hij schrijft erbij: "Ik heb besloten om door de pijn van revalidatie heen te bijten (met name deze verdomde verbrijzelde scheenbeen) en alle nieuwe onderdelen een testrit te laten doen."

Kijk alle afleveringen van Hawkeye waarin Renner nog heel was op Disney+.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het einde van dit personage in 'Star Trek: Picard' was eerst heel anders
Series / Nieuws

Het einde van dit personage in 'Star Trek: Picard' was eerst heel anders

Showrunner doet een verrassende onthulling over de verhaallijn van dit populaire personage.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Seizoen 3 van Star Trek: Picard had de nodige verrassingen voor de fans. Wat zo mogelijk nog meer de verbazing wekt is dat Terry Matalas nog meer in petto had voor het laatste seizoen.

Met name de dood van Ro Laren (Michelle Forbes) stond in eerste instantie niet in het script. Integendeel, haar verrassende terugkeer in aflevering 5 was het begin voor een langere verhaallijn.

Ambitieus schema


Matalas gaf aan dat het scenario en het schema behoorlijk ambitieus waren. Het was vanaf de start dus al spannend of het überhaupt zou lukken om alles te filmen.

Wat Ro betreft bleek dit niet haalbaar. Matalas: "Er waren nu eenmaal gebeurtenissen waarvoor we niet de tijd en het budget hadden om die te filmen. In het oorspronkelijke scenario overleeft Ro. Ze wordt van de shuttle af getransporteerd. De Changelings blijken haar te gebruiken voor informatie".

Enterprise en Borg Cube


"Het komt erop neer hoeveel geld je in je spaarpot hebt nadat je een Borg Cube hebt gebouwd, en we hadden ook een Enteprise nodig," besluit de showrunner.

Menigeen had dit uiteraard graag gezien. Velen vroegen zich af hoe het Ro was vergaan sinds zij Starfleet had verlaten. Het is uiteraard ontzettend jammer dat de terugkeer zo kort duurde. Desondanks zijn velen blij met de reünie en vinden dat haar verhaal op een goede manier is afgerond.

Kijk Star Trek: Picard op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wie is de slechterik The Croat in 'The Walking Dead: Dead City' eigenlijk?
Series / Nieuws

Wie is de slechterik The Croat in 'The Walking Dead: Dead City' eigenlijk?

Er lekte voortijdig informatie uit over de belangrijkste antagonist in deze spin-off van 'The Walking Dead'.

Het Twitterversum heeft informatie gelekt over de plot van The Walking Dead: Dead City. Specifiek betrof het hier de voornaamste schurk van het verhaal, bijgenaamd The Croat (Željko Ivanek).

Het betrof hier het Twitter-account @TWDUfilming, dat kort hierna op 'privé' is gezet. @emilysdoodles had echter al screenshots gemaakt, die je hier kunt bekijken.

Negan's verleden


De echte naam van The Croat is niet bekend, wel heeft hij een geschiedenis met Negan. Volgens de eerder genoemde Twitteraar was The Croat een Savior, totdat hij in conflict raakt met Negan. Deze heeft hem dusdanig mishandeld met Lucille dat dit hem een oor heeft gekost.

Fanspeculaties


De oorzaak van dit conflict is onbekend maar speelt zeer waarschijnlijk een belangrijke rol in het verhaal. Naar aanleiding van het Twitter-gerucht zijn er speculaties, bijvoorbeeld op Fansided, dat The Croat oorspronkelijk de leiding had over The Sanctuary, en dat Negan hem op deze gewelddadige manier afgezet zou hebben. Zoals Emily echter aangeeft in haar tweet verklaart dit niet waarom uitgerekend Hershel ontvoerd is.

Wie The Croat is en waarom hij letterlijk een draai om zijn oren heeft gekregen zal binnenkort duidelijk worden. The Walking Dead: Dead City gaat op 18 juni aanstaande in première op het Amerikaanse AMC. Het is op het moment van schrijven nog niet bekend wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is HBO Max's meest bekeken serie aller tijden
Series / Nieuws

Dit is HBO Max's meest bekeken serie aller tijden

Het succes over de post-apocalyptische wereld kan je vast niet zijn ontgaan.

Het werd al met veel publiciteit aangekondigd, wist ontzettend goed te scoren en nu blijkt het zowaar geschiedenis te hebben geschreven. De hitserie The Last of Us is nu officieel de meest bekeken serie ooit voor HBO Max in Europa en Latijns-Amerika.

Het moederbedrijf van HBO Max, Warner Bros. Discovery, heeft in de resultaten van het eerste kwartaal 2023 laten zien dat er gemiddeld 32 miljoen kijkers per aflevering waren in de VS over alle platforms waar HBO op te kijken was. Ook was er een wereldwijde toename in het aantal abonnees op HBO van maar liefst 1,6 miljoen.

De serie scoort voor meerdere industrieën


Sinds de serie The Last of Us in première ging op HBO Max werd er ook een enorme toename gezien in verkoop van de videogames The Last of Us Remastered en The Last of Us Part II van ontwikkelaar Naughty Dog, waarop de serie is gebaseerd.

Louter positiviteit voor de HBO-hit


De interesse voor de hele franchise is dus ongekend hoog. De serie scoort bij publiek en critici en de verkoop van de games is in de lift. Gelukkig hoeven fans niet lang te wachten op een tweede seizoen, daar onlangs bekend werd dat de opnames sneller beginnen dan gedacht.

Kijk alle afleveringen van The Last of Us op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Callie is niet meer het slechtste personage uit 'Yellowjackets'
Series / Nieuws

Callie is niet meer het slechtste personage uit 'Yellowjackets'

Er was veel voor nodig, maar Callie heeft zichzelf eindelijk gevonden en dit heeft veel gevolgen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een serie heeft een slecht personage nodig. Iemand die je met plezier kan haten. Bij Yellowjackets was dit Callie, maar dat is nu helemaal veranderd.

Callie Sadecki (Sarah Desjardins) is de dochter van Shauna en toen ze voor het eerst geïntroduceerd werd, was ze de meest stereotype tiener. Ze schaamde zich voor haar ouders, ze was respectloos en minachtend.

Haar gedrag werd alleen nog maar erger toen ze ontdekte dat haar moeder een affaire had. Dit maakte haar ongelofelijk onaangenaam en voor veel fans was Callie dan ook de persoon die ze met plezier haatten.

Geef het allemaal even tijd


Ondertussen heeft Callie een mega karakterontwikkeling gehad en is ze bijna niet meer te herkennen als die irritante puber. Ze staat nu eindelijk aan de kant van Shauna en de twee kunnen het weer met elkaar vinden.

Callie is dus in een korte tijd van het meest gehate personage verandert naar iemand die niet meer te missen is in Yellowjackets.

Bekijk hieronder een interview met de cast en stream Yellowjackets op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.