search
Laatste seizoen 'Stranger Things' laat nog heel lang op zich wachten
Series / Nieuws

Laatste seizoen 'Stranger Things' laat nog heel lang op zich wachten

De Duffer Brothers doen een officiële aankondiging met betrekking tot het slot van de scifi-serie.

Reeds eerder is bericht over de staking door de schrijversvakbond WGA in Hollywood. De effecten op de Netflix-hit Stranger Things zijn merkbaar. Op het officiële Twitter-account doen de Duffer Brothers namelijk een negatieve mededeling.

Het filmen zou in juni van dit jaar van start gaan. Doordat het schrijven stilligt kan het slotseizoen echter niet van start gaan.

Over en uit


De Duffers hebben het volgende te melden: "De Duffers hier. Het schrijven stopt niet automatisch wanneer je begint met filmen. Hoewel we staan te springen om te gaan filmen met onze geweldige cast en crew, is dit door de staking niet mogelijk. Hopelijk wordt er binnenkort een goede deal gesloten zodat we verder kunnen. Tot die tijd, over en uit".

In eerste instantie werd het slot van Stranger Things in 2024 verwacht, maar de vraag is of dit wel gaat lukken. De duur van de staking zal hier een belangrijke rol in spelen.

Steunbetuigingen


Hoe vervelend het ook is, de fans zijn vol begrip en er is duidelijk geen gebrek aan steunbetuigingen. Mad Marsh: "We staan achter jullie, voor zolang als het nodig is". Ariana drukt een gelijksoortig sentiment uit, "zodat schrijvers fatsoenlijk betaald krijgen voor hun werk". Big Mike, tenslotte, ziet het als een perfecte gelegenheid voor de makers om hem "een rol in seizoen 5 [te] geven".

We houden jullie uiteraard op de hoogte over het verloop van de staking. Dit in de hoop dat seizoen 5 van de serie alsnog gedurende 2024 te zien zal zijn. Stranger Things kun je zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen