search
De beste 'Star Wars'-serie tot op heden moet langer wachten op vervolg
Series / Nieuws

De beste 'Star Wars'-serie tot op heden moet langer wachten op vervolg

De maker van de Disney Plus-serie Andor doet mee aan de schrijversstaking, waardoor de productie stilgelegd is.

Ook de Star Wars-serie Andor loopt vertraging op vanwege de schrijversstaking die momenteel plaatsvindt in de Verenigde Staten. Showrunner Tony Gilroy heeft de pen al sinds 1 mei niet meer opgepakt.

Dat heeft Gilroy verteld aan The Hollywood Reporter. De scripts voor Andor seizoen 2 waren al af, maar alle activiteiten niet gerelateerd aan het schrijven van de serie heeft Gilroy ook gestaakt.

Andor seizoen 2


Gilroy is deze maand dus nog niet op de set van Andor seizoen 2 geweest. In zijn statement tegenover THR zei hij het volgende:

"Ik stopte met al het schrijf- en schrijfgerelateerde werk aan Andor vóór middernacht, 1 mei. Nadat ik op de hoogte was gebracht van de showrunner-bijeenkomst op zaterdag, heb ik Chris Keyser op zondagochtend op de WGA laten weten dat ik ook alle niet-schrijfproducerende functies zou stopzetten."

Chris Keyser, co-voorzitter van de Writers Guild of America, heeft bevestigd dat hij een gesprek gevoerd heeft met Tony Gilroy. Lucasfilm, de producent van Andor, heeft nog niet gereageerd.

Of dit vertraging betekent voor seizoen 2 van Andor is onduidelijk, aangezien de scripts dus al af zijn. Hoe dan ook, het lijkt onwaarschijnlijk dat we het tweede en tevens laatste seizoen van de Star Wars-serie dit jaar nog gaan zien op Disney Plus.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen