De Nederlandse Batman (Jeroen Spitzenberger) staat op in trailer 'Anoniem'

We krijgen onze eigen 'vigilante' in de vorm van een geschiedenisleraar?

Mitchell van Vuren, 10-05-2023 11:30

Onlangs kwam de eerste trailer uit van de aankomende Nederlandstalige misdaadserie Anoniem. Daarin speelt Jeroen Spitzenberger een geschiedenisleraar met een bijzondere missie: Rotterdam zuiveren van de misdaad.
De tiendelige misdaadserie heeft als regisseur Diederik van Rooijen aan boord, die zich al eerder zijn kunnen heeft bewezen met succesvolle series als De Stamhouder en Penoza. Ook Spitzenberger is geen onbekende in Rotterdam; eerder speelde hij Pim Fortuyn in Jaar van Fortuyn.

Plot

De synopsis luidt: "Geschiedenisleraar Jurre en officier van justitie Sarah strijden ieder op hun eigen manier tegen de criminele wereld. Hoewel ze al jaren met elkaar getrouwd zijn, verbergen ze hun dubbelleven voor elkaar."


Dat dubbelleven van Jurre is niet niks: wanneer hij een meisje helpt in een gevaarlijke situatie, wordt hij op sociale media uitgeroepen tot anonieme held. Wanneer hij ontdekt dat er drugsdeals plaatsvinden op school, kan hij vervolgens niks anders doen dan zijn toegewezen rol aanvaarden.

Cast

De misdaadserie wordt uitgezonden door BNNVARA en heeft een mooie cast verzameld. Daarin spelen onder andere Anniek Pheifer, Mies van Rooijen, Sil van der Zwan, Xiorèse Romero, Teun Luijkx, Jouman Fattal, Tarikh Janssen, Amazone Gonsalves.


Vanaf 26 mei is Anoniem wekelijks te zien op NPO2 en NPO Start. Het hele seizoen kan direct worden gekeken vanaf deze datum op NPO Plus.

Lees meer over: anoniem, npo, npo plus, npo start, bnnvara, jeroen spitzenberger, crime, misdaad

Populair nieuws

Populair nieuws

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix