search
Verbluffend: AI weet nu al hoe de nieuwe 'Harry Potter'-serie eruit komt te zien
Series / Nieuws

Verbluffend: AI weet nu al hoe de nieuwe 'Harry Potter'-serie eruit komt te zien

Zou het Yule Ball in de nieuwe 'Harry Potter'-serie een 'Bridgerton'-tintje krijgen?

In de nieuwe Harry Potter-serie zullen een hoop iconische momenten uit de boeken en films opnieuw in beeld gebracht worden. Zo ook het Yule Ball uit Harry Potter and the Goblet of Fire, en daar heeft AI alvast een handje mee geholpen.

Na de aankondiging van een nieuwe Harry Potter-serie van HBO, heeft het account Mystic Draws AI op Instagram via AI Art een voorstelling gemaakt van hoe het nieuwe Yule Ball eruit zou kunnen gaan zien. Hierin zit ook wat stijlinspiratie van de Netflix-serie Bridgerton verwerkt, omdat het natuurlijk gaat om een bal. We zien nieuwe versies van Harry, Ron, Draco, Hermelien, Luna, Ginny, Padma en Cho:

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Gewoon een schoolfeest


Hoewel de Harry Potter-films vanwege hun lengte gedwongen werden om een aantal details weg te laten, gaven ze toch een goede weergave van het Yule Ball. Harry Potter and the Goblet of Fire is de eerste film die ingaat op hoe Harry, Hermelien en Ron omgaan met de puberteit, verliefd zijn op mensen en eigenlijk gewoon onhandige tieners zijn.

Het Yule Ball zet de actie in de film even opzij om op deze thema's te focussen. Het bal mag dan plaatsvinden in een magisch kasteel met een optreden van een magische rockband, maar de sfeer is niet zo heel anders dan die van een schoolfeest.

Hoewel de Bridgerton-achtige stijl van de AI Art dus visueel wel sterk zou zijn, werkt het Yule Ball juist zo goed omdat het een ongemakkelijke, grappige en zelfs enigszins gĂȘnante tienerervaring biedt die universeel aanvoelt.

De Harry Potter-serie zal te zien zijn op HBO Max, de releasedatum is nog niet bekend.



Aanbevolen artikelen