search
'The Sandman'-ster reageert op vermeende racistische haatreacties van fans
Series / Nieuws

'The Sandman'-ster reageert op vermeende racistische haatreacties van fans

De actrice maakte voor haar debuut de grote fout om online alle reacties te lezen.

Vorig jaar kwam met veel succes het mysterieuze en uiteindelijk succesvolle The Sandman uit. Een bewerking van het geliefde verhaal uit de DC Vertigo comics. Niet iedereen was echter gecharmeerd van de castingkeuze van Netflix.

De streamingdienst pleit namelijk sterk voor diversiteit en inclusie te staan en past dit vaak toe in de casting. Zo werd in The Sandman de rol van het oorspronkelijk blanke personage Rose Walker gespeeld door Vanesu Samunyai, een zwarte actrice. Al snel volgde onder de fans de verontwaardiging over de keuze en acteerkwaliteiten van Samunyai.

De serie mentaal geblokkeerd uit bescherming


Voordat de serie uitkwam maakte Samunyai volgens haarzelf de fout om online te gaan en alle reacties en meningen over haar te lezen. Het bleek voor haar zo confronterend dat ze er apathisch van werd en de The Sandman niet eens heeft gezien omdat ze zich te veel schaamde.

Ze ging er zelf in geloven


De actrice vindt zichzelf echt een 'people pleaser'. Ze wil zichzelf altijd inzetten om het publiek zo goed mogelijk te bedienen. En toen ze zag dat fans niet tevreden waren over haar rol, heeft ze maandenlang met een schuldgevoel geleefd. Het voelde alsof ze gefaald had.

Langzaamaan begint ze er wel overheen te komen in de weet dat er ook fans zijn die wel blij zijn met haar werk. Ze krijgt complimenten, fan-art en ze heeft inmiddels 8000 Instagramvolgers.

Kijk nog eens alle afleveringen van The Sandman op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen