search
Nieuw seizoen 'Black Mirror' krijgt verwijzing naar geliefde aflevering onder fans
Series / Nieuws

Nieuw seizoen 'Black Mirror' krijgt verwijzing naar geliefde aflevering onder fans

In het nieuwe seizoen van 'Black Mirror' zien we een symbool dat we al kennen uit andere afleveringen.

Hoewel de afleveringen van Black Mirror grotendeels op zichzelf staan, is er een lichte samenhang tussen de seizoenen. In het nieuwe seizoen van de serie zal dit ook weer het geval zijn, mede door een verwijzing naar de onder fans geliefde aflevering 'White Bear'.

Een van de elementen die in meerdere afleveringen van Black Mirror is teruggekomen, is het 'White Bear'-symbool. Na seizoen 2, aflevering 5, was het symbool ook te zien in 'Playtest' van seizoen 3, en in de interactieve speelfilm Bandersnatch. Nu is onthuld dat deze waarschijnlijk ook verschijnt in het aankomende zesde seizoen.

Demon '79


Onlangs heeft Netflix de officiële afleveringstitels en -beschrijvingen voor het aankomende seizoen bekendgemaakt. In de video waarin deze titels werden aangekondigd, werd de finale van het seizoen weergegeven met een bekend symbool. Elk van de nieuwe afleveringstitels toont een kort overzicht van de personages die zullen verschijnen, en een geluidsfragment.

Bij de laatste aflevering, getiteld 'Demon '79', wordt er een foto getoond uit de aflevering die duidelijk de terugkeer van het 'White Bear'-symbool laat zien (hoewel deze omgekeerd lijkt te zijn).

Black Mirror-maker Charlie Brooker schreef deze aflevering samen Ms. Marvel-schrijver Bisha K. Ali. De aflevering wordt als volgt beschreven:

"Demon '79 speelt zich af in Noord-Engeland in 1979, waar aan een zachtmoedige verkoopassistent wordt verteld dat ze vreselijke dingen moet doen om een ramp te voorkomen". Anjana Vasan, Paapa Essiedu, Katherine Rose Morley en David Shields spelen de hoofdrollen in de aflevering, die is geregisseerd door Toby Haynes.

Black Mirror seizoen 6 is vanaf juni dit jaar te zien op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen