search
Deze acteur speelde op een haar na Rick Grimes in 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Deze acteur speelde op een haar na Rick Grimes in 'The Walking Dead'

Het is moeilijk om het je voor te stellen, maar de makers hadden heel iemand anders in gedachten.

Andrew Lincoln heeft de rol van Rick Grimes op een bijna iconische manier neergezet. De hitserie telde maar liefst 11 seizoenen en bijna 180 afleveringen. Toch was hij niet de eerste keus voor de rol.

Frank Darabont, één van de makers, had niemand minder dan Thomas Jane in gedachten. Hij was van mening dat Jane geknipt was voor de rol van ex-sheriff Grimes.

Andere acteur, andere zender


Verder was het evenmin de bedoeling dat AMC de serie uit ging zenden. Darabont benaderde in eerste instantie namelijk de tv-zender HBO. Dit is overduidelijk niet gebeurd. Jane, die al eerder met Darabont samenwerkte in The Mist en The Punisher, zag de rol op zich prima zitten.

De reden dat hij niet gecast kon worden had te maken met het productieschema van de serie. Jane werkte aan Hung in de tijd dat het filmen voor The Walking Dead zou beginnen. Jane moest verstek laten gaan en Andrew Lincoln werd in zijn plaats gecast.

De iconische Grimes keert terug in de spin-off die specifiek over hemzelf en Michonne (Danai Gurari) gaat. Deze spin-off wordt in 2024 verwacht.

Kijk The Walking Dead in zijn geheel op Netflix.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen