search
Het geheime verhaal achter de casting van 'Inglourious Basterds'
Films / Featured

Het geheime verhaal achter de casting van 'Inglourious Basterds'

De iconische acteur zette een onvergetelijke Hans Landa neer en was in een klap een superster in Hollywood.

Inglourious Basterds is nu te zien via Netflix. We kennen de acteurs inmiddels, maar het had niet veel gescheeld of de cast had er totaal anders uitgezien.

De rol van Hans Landa en de rol van Donny Donowitz waren bijna ingevuld door andere acteurs. Regisseur Quentin Tarantino had niemand minder dan Leonardo DiCaprio en Adam Sandler op het oog.

Oscar voor Waltz


Uiteindelijk koos Tarantino voor een oudere acteur voor Hans Landa. Sandler was te druk met zijn rol in de film Funny People voor het personage van Donowitz. Christoph Waltz won uiteindelijk een Oscar voor zijn iconische bijdrage aan de film Inglourious Basterds.

De acteur zette een onvergetelijke Hans Landa neer en was in een klap een superster in Hollywood. De rol leverde hem een vervolgpersonage op in Tarantino's Django Unchained en een rol als de 'bad guy' in James Bond Spectre.

Donny Donowitz


Het personage Donny 'The Bear Jew' Donowitz werd uiteindelijk gespeeld door Eli Roth. Roth is een acteur en filmregisseur, en ook een vriend van Quentin Tarantino.Basterds haalde meer dan 321 miljoen dollar op aan opbrengsten. De film heeft een 8,3/10 waardering op IMDb en 89 procent op Rotten Tomatoes.

Netflix


Niet voor niets heeft Inglourious Basterds de meeste likes op Netflix. De film is nu te zien op de streamingdienst.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen