search
De meest geschifte scène uit 'Game of Thrones' is 10 jaar oud geworden
Series / Nieuws

De meest geschifte scène uit 'Game of Thrones' is 10 jaar oud geworden

Het is alweer een decennium geleden dat de hele TV-wereld op z'n kop werd gezet.

Geen enkele serie heeft de TV-wereld zodanig beinvloed als Game of Thrones. De serie kent talrijke iconische momenten, maar er is één scène waarvoor de serie altijd herinnerd zal worden.

Het gaat hier natuurlijk om de beruchte 'Red Wedding', de slotscène van episode 9 van het derde seizoen. De bruiloft doet zijn bijnaam meer dan eer aan.

Red Wedding


Om te beginnen wordt de zwangere Talisa Stark vermoord door een serie dolksteken in haar buik. Vervolgens begint het bloedbad pas echt en worden zowel in de feestzaal als buiten het kasteel alle Stark-manschappen afgeslacht. De slachtpartij eindigt met de kille executie van de hoofdpersonages Robb en Catelyn Stark.

George R.R. Martin


In interviews heeft schrijver George R.R. Martin meermaals aangegeven dat de scène het moeilijkste moment om te schrijven was; hij schreef eerst de rest van het boek voor hij terugkeerde naar de bloederige bruiloft. De serie deed er overigens nog een schepje bovenop: de zwangere bruid van Robb Stark was in de boeken niet aanwezig op de bruiloft, en werd dus ook niet in haar buik gestoken met een dolk.

De Red Wedding en de rest van Game of Thrones zijn te bekijken op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen