search
Makers 'Game of Thrones' hadden flinke leugen nodig om de serie op de buis te krijgen
Series / Nieuws

Makers 'Game of Thrones' hadden flinke leugen nodig om de serie op de buis te krijgen

Showrunners moesten de serie goedkoop verkopen aan de zenderbazen van HBO.

David Benioff en D.B. Weiss zijn de makers van het prachtige Game of Thrones. Niemand kan zich momenteel voorstellen dat het lastig was deze serie te pitchen bij de zenderbazen, toch hadden de heren een leugentje nodig om de serie erdoor te krijgen.

Fans boekenreeks


Benioff en Weiss zijn echte fans van de boekenreeks van George R.R. Martin. Zij wisten dus echt wel dat naarmate het verhaal vorderde de veldslagen die uitgevochten werden steeds groter werden. Richting HBO pitchen zij dit echter op een andere manier.

Karakterontwikkeling


"Het is een fantasyverhaal uit de Middeleeuwen. Dat hoeft niet persé duur te zijn. Het is een serie die met name over karakterontwikkeling gaat en er zijn geen grote dure veldslagen."

4000 pagina's


De twee showrunners gaven hierover in een interview met Digital Spy aan: "We wisten dat de meeste mensen die de beslissingen namen niet 4.000 pagina's van de boeken zouden lezen en dus niet zouden weten dat de draken steeds groter worden en dat zij zich ook gingen bemoeien met de enorme veldslagen. We rekenden erop dat ze er pas achter zouden komen als het te laat was."


Leugentje om bestwil


En zo geschiedde, HBO ging akkoord met het maken van de serie en kwam er pas later echt achter hoe duur de serie zou gaan worden. Met terugwerkende kracht moge duidelijk zijn dat zowel de showrunners als HBO zeer blij zullen zijn met dit leugentje om bestwil.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.

Bekijk op instagram






Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen