search
Emilia Clarke deelt waar Drogon naartoe vloog na Dany's dood in 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Emilia Clarke deelt waar Drogon naartoe vloog na Dany's dood in 'Game of Thrones'

De actrice over Drogon's eindbestemming na het einde van 'Game of Thrones'.

De finale van Game of Thrones is door velen als een tegenvaller gezien. Je zou het zelfs een deprimerende finale kunnen noemen wanneer je bedenkt dat Daenerys' laatste draak vertrekt met onbekende bestemming.

In de serie wordt vermeld dat Drogon de laatste keer is gezien terwijl hij richting Volantis vloog. Er zijn natuurlijk genoeg theorieën. Emilia Clarke, die drakenmoeder Daenerys speelde, heeft het er over in een bijzonder interview.

Door blijven gaan


Dit vindt plaats in het boek Fire Cannot Kill a Dragon: Game of Thrones and the Official Untold Story of the Epic Series van James Hibberd. Hierin geeft Clarke aan dat mensen haar hier wel vaker naar vragen. Clarke: "Ik maak mij er dan vaak met een grapje van af, en zeg 'oh, naar Hawaï'".

"Om je de waarheid te zeggen denk ik dat Drogon gewoon blijft vliegen. Net zolang tot Daenerys' lichaam vergaat, hij gaat gewoon door tot hij niet meer kan. Zo diep denk ik dat zijn rouw zit," besluit de actrice.

Howel deze gedachte zeker logisch is, dan nog zal het dier af en toe moeten stoppen. Eerder in de serie zagen we Drogon boven de ruïnes van Valyria vliegen, en volgens velen is dit zijn bestemming. De Targaryens komen hier immers oorspronkelijk vandaan.

Realistische terugkeer?


Tot slot is de spin-off over Jon Snow een optie. Sommigen hopen dat Jon en de majesteitelijke Drogon elkaar weer zullen tegenkomen. Op die manier zou een geloofwaardige terugkeer van de draak gerealiseerd kunnen worden.

Game of Thrones kun je zien op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen