Hoe is het tegenwoordig met de flamboyante 'Peggy Bundy' uit de jaren '90-hitserie 'Married with Children'?

Hoe is het nu toch met 'Peggy Bundy'?

Actrice Katey Sagal heeft veel meer rollen gespeeld dan alleen die van 'Peggy'

Bas de Kramer, 20-05-2023 23:02

De rol van Peggy Bundy in Married with Children was een iconische. De rol werd gespeeld door Katey Sagal die nog altijd flink aan de weg timmert als actrice.

Peggy Bundy

Married with Children was een sitcom die liep van 1987 tot 1997 over een tamelijk disfunctioneel gezin waarvan Peggy Bundy de moeder was. Peggy Bundy was niet alleen een flamboyante en kleurrijke persoonlijkheid maar ook een wat luie traditionele huisvrouw die vooral geïnteresseerd was in winkelen, roddelen en het kijken naar soapseries. Peggy was, net als de andere familieleden in de serie, heel erg toegewijd aan haar familie op de momenten dat dat nodig was.

Katey Sagal

Sagal is geboren in 1954 in een echte entertainment familie. Zij is de dochter van Sara Macon, die zangeres, producer en tv-schrijver was, en Boris Sagal, een televisieregisseur.

Zangeres

Sagal begon haar carrière als zangeres en songwriter. In de jaren '70 en '80 was zij echt een goede achtergrondzangeres bij grootheden als Bette Midler, Bob Dylan, Etta James en Tanya Tucker. Zij heeft door de jaren heen ook meerdere eigen albums uitgebracht.

Diverse rollen

Waar veel acteurs vaak 1x een hoogtepunt beleven in een serie en daarna nooit meer dat echte succes proeven, ligt dat bij Sagal toch echt anders. Zo heeft zij rollen gehad in Dead to Me, The Big Bang Theory, Superior Donuts, Shameless en Brooklyn Nine-Nine. Ook had zij de rol van Gemma Teller in Sons of Anarchy.

Sagal zegt hierover zelf: "De opmerking die ik vaak krijg is: 'Wauw, je werkt nog steeds!' Ik begin het soms tegen mezelf te zeggen, ik heb zoiets van: 'Wow, dit is zo geweldig dat ik een werkende acteur kan blijven en nog steeds geïnteresseerd ben in de rollen die ik ga spelen. ' Ik voel me daar erg dankbaar voor."

Liefdesleven

Sagal stond vroeger ook bekend om haar woelige liefdesleven waarbij altijd muzikanten betrokken zijn. Zo heeft ze een relatie gehad met Gene Simmons van rockband Kiss, is ze getrouwd geweest met bassist Fredie Beckmeier en is ze getrouwd geweest met drummer Jack White. Tegenwoordig is ze getrouwd met producer Kurt Sutter.

Duidelijk is dat Katy Sagal veel meer in haar mars heeft dan de alleen de rol van Peggy in Married with Children.

Lees meer over: married with children, david faustino, bud bundy, christina applegate, katey sagal, peggy bundy, kelly bundy

Populair nieuws