Eindelijk antwoord van de Duffer Broers: leeft Max nog in 'Stranger Things'?

Duffer Brothers over Max' lot in 'Stranger Things'

Eindelijk antwoord op die brandende vraag of Max nog leeft.

Adrienne Koolen, 20-05-2023 23:02

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Nu seizoen 5 steeds een beetje dichterbij lijkt te komen, beginnen fans weer terug te kijken naar het einde van seizoen 4. Deze chaotische en epische seizoensfinale liet heftige gebeurtenissen zien die zeker voor veel gevolgen zullen zorgen.
In de seizoensfinale van seizoen 4 van Stranger Things ging Max bijna dood toen Vecna haar been en arm brak. Ook maakte hij haar blind, net voordat Eleven hem kon stoppen.

Het bleek allemaal net te laat toen Max in Lucas’ armen stierf. Eleven deed haar best om Max weer tot leven te wekken. De laatste scène met Max was echter in het ziekenhuis waar ze in een coma lag en op niets leek te reageren.

Echte antwoorden

De Duffer Broers hebben in een interview met Josh Horowitz het lot van veel personages besproken, waaronder het lot van Max. Ze bevestigden dat ze er inderdaad heel slecht aan toe is, maar in principe nog wel leeft.

Dit was hun uitleg: "Oké, ze is hersendood, maar ze leeft. Hersendood en blind en al haar botten zijn gebroken, maar het gaat oké. Ze heeft wel betere dagen gekend."

Bekijk hieronder een video van Max en stream Stranger Things op Netflix.

Lees meer over: Stranger Things, Sadie Sink, Millie Bobby Brown, Duffer, Duffer brothers, Max, Will, Winona Ryder, Noah Schnapp, Joyce, Charlie Heaton, Jonathan, Dungeons and Dragons

Populair nieuws