search
Eindelijk geeft Netflix meer duidelijkheid over wanneer 'The Crown' definitief stopt
Series / Nieuws

Eindelijk geeft Netflix meer duidelijkheid over wanneer 'The Crown' definitief stopt

Seizoen 6 van 'The Crown' gaat weer een aantal belangrijke momenten uit de Britse geschiedenis in beeld brengen.

Netflix heeft aangekondigd wanneer het zesde seizoen van The Crown te zien zal zijn. Dit is ook gelijk het laatste seizoen van de serie, dus nu weten we wanneer het historische drama over het Britse koningshuis tot zijn einde komt.

De monarchie heeft het afgelopen jaar nogal wat veranderingen ondergaan met het overlijden van koningin Elizabeth II en de kroning van haar zoon en erfgenaam, koning Charles III. De serie zal in het aankomende seizoen dan ook vooruit gaan naar de moderne tijd en zich meer richten op de jongere leden van de koninklijke familie, terwijl zij hun leven beginnen op te bouwen.

Modern liefdesverhaal


Seizoen 6 van The Crown staat gepland voor de herfst van 2023, volgens Chief Content Officer Bela Bajaria (via The Wrap). De serie gaat zich dit seizoen focussen op een van de modernere liefdesverhalen binnen de Britse monarchie, namelijk dat van prins William en Kate Middleton. We zullen de eerste ontmoeting van het paar op de campus van St. Andrews zien, met de daaropvolgende romance die uiteindelijk leidde tot het huwelijk in 2011.

In april werden de eerste beelden al vrijgegeven van het duo dat het koninklijk paar speelt. De officiële synopsis luidt als volgt: "Terwijl het paar elkaar voor het eerst ontmoet op de campus, begint een nieuwe romance en een nieuwe toekomst voor The Crown".

Het historische drama van Peter Morgan zal in dit laatste seizoen ook de dood van prinses Diana behandelen, hoewel het ongeluk op zich niet in de serie zal worden afgebeeld. The Crown zal hierdoor waarschijnlijk weer te maken gaan krijgen met een hoop kritiek. Dit was in het vijfde seizoen ook al het geval, waardoor er een disclaimer aan de afleveringen moest worden toegevoegd.

Seizoen 6 van The Crown gaat in de herfst van 2023 in première op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen