search
Live-action 'Powerpuff Girls'-serie komt er uiteindelijk toch niet

Live-action 'Powerpuff Girls'-serie komt er uiteindelijk toch niet

De eerste reacties op de pilot waren zo negatief dat The CW het blijkbaar niet meer aandurft.

Nina Beerendonk
Slecht nieuws voor de mensen die zich hadden verheugd op de live-action remake van The Powerpuff Girls: na een mislukte pilot en een langdurig ontwikkelingsproces heeft The CW officieel afstand gedaan van plannen voor de serie.

De originele The Powerpuff Girls liep vanaf 1998 voor zes seizoenen lang en werd gemaakt door Craig McCracken. In de remake van de animatieserie zouden Blossom, Bubbles en Buttercup neergezet worden als "gedesillusioneerde twintigers" die een hekel hadden gekregen aan de misdaadbestrijdende escapades uit hun kindertijd.

Mislukte pilot


In februari 2021 werd officieel een pilot besteld door The CW, maar het eindproduct werd later afgewezen. Hierna werd het project weer herontwikkeld. Nu meldt TVLine echter dat The CW na een jaar stilte rondom de serie de plannen permanent heeft gestaakt.

Brad Schwartz, The CW's President of Entertainment, onthulde dat de Powerpuff Girls-serie, samen met verschillende andere series in ontwikkeling, waaronder de Arrowverse-spin-off Justice U en een door vrouwen geleide Zorro-serie, allemaal zijn teruggegeven aan de studio's. Schwartz legde uit:

"Die hebben we al teruggegeven aan de studio's. Ze zijn dus vrij om die te ontwikkelen en ze overal te verkopen".

Ondanks de aanwezigheid van een bestaande fanbase en getalenteerde cast, waaronder Chloe Bennet, Dove Cameron, Yana Perrault en Donald Faison, waren de reacties op de eerste afbeeldingen van de pilot erg negatief. Hoewel een ander netwerk de serie nog zou kunnen overkopen, lijkt dit voorlopig erg onwaarschijnlijk.

De originele The Powerpuff Girls is te zien op HBO Max.

Aanbevolen artikelen