search
De waarheid over de jaren '80 hitserie 'The A-Team': ging er dan echt helemaal nooit iemand dood? Of toch wel?
Series / Featured

De waarheid over de jaren '80 hitserie 'The A-Team': ging er dan echt helemaal nooit iemand dood? Of toch wel?

De serie stond erom bekend dat iedereen na een vuurgevecht gewoon weer opstond.

In de jaren '80 veroverde de populaire televisieserie The A-Team de harten van kijkers en nog altijd worden de herhalingen over de hele wereld uitgezonden. De serie was niet zonder controverse. De serie werd bekritiseerd voor het verheerlijken van geweld en de onrealistische scenario's.

Nooit één dode?


Er is één bewering over de serie die in dit kader altijd weer opduikt: 'niemand ging ooit dood in The A-Team'. Deze bewering is echter niet juist.

General Fulbright


In het vierde seizoen viel er wel degelijk een sterfgeval te betreuren. Generaal Fulbright die als terugkerend personage meerdere afleveringen meestreed aan de zijde van The A-Team werd gedood tijdens een vuurgevecht.

Uitzondering


Fulbright was echter wel de uitzondering die de regel bevestigt. Verder is er nooit een dode gevallen in de serie. De makers hebben destijds aangegeven dat zij dit bewust deden. The A-Team was bedoeld als familieprogramma met een positieve boodschap over goed en kwaad, die door een lichtere toon en het vermijden van bloederige scènes door de gehele familie en op mooie tijdslots aan het begin van de avond kon worden bekeken.

Enerzijds dus een mooie boodschap, anderzijds ook reden voor kritiek. The A-Team toonde geen bloed en gruwelijkheden maar gaf je daarmee ook het idee dat je geweld zou kunnen toepassen zonder dat daar gevolgen aan verbonden zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen