search
Hoe de acteur van 'Dexter' zijn politieervaring gebruikte voor zijn rol
Series / Nieuws

Hoe de acteur van 'Dexter' zijn politieervaring gebruikte voor zijn rol

Het was een rol op zijn lijf geschreven, maar veel inbeeldingsvermogen was niet nodig.

De bloedstollende thriller en dramaserie Dexter speelt zich voor een groot deel af op het politiebureau van Miami. Onder de groep acteurs die agenten naspelen blijkt acteur David Zayas daadwerkelijk ervaring te hebben als politieagent.

In Dexter spelen de collega's van het door acteur Michael C. Hall gespeelde hoofdpersonage een grote rol. Zayas speelde in 96 afleveringen de rol van Angel Batista en heeft in zijn rol als rechercheur veel gehad aan de ervaring die hij opdeed als politieagent in New York.

Van autoriteitsfiguur naar acteur


Voordat hij acteur werd, sloot Zayas zich op jonge leeftijd aan bij de Amerikaanse luchtmacht. De rol van autoriteitsfiguur paste hem goed aangezien hij hierna aan de slag ging bij de politiedienst van New York. In de tijd dat hij werkzaam was als politieagent volgde hij tegelijkertijd de toneelschool in de hoop zich fulltime op zijn acteerwerk te kunnen storten.

Eerste grote rol compleet anders


Hij kreeg zijn eerste professionele rol in de politieserie The Beat dat in 2000 in première ging. Na wat andere kleine rollen kreeg hij een behoorlijk prominente rol in HBO's dramaserie Oz. Ironisch genoeg speelde hij in deze serie de rol van de leider van een gevangenisbende. Maar over het algemeen speelt hij vaak toch wel de rol van autoriteitsfiguur.

Want zijn echte grote rol is natuurlijk die van de barmhartige Angel Batista in Dexter.
Gezien de achtergrond van Zayas maakte dit het personage zeer authentiek en geloofwaardig. Voor de spin-off Dexter: New Blood kwam hij nog heel eventjes terug om twee afleveringen weer in de rol van Angel te kruipen.

Kijk alle afleveringen van Dexter op SkyShowtime.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen