Makers 'Breaking Bad' weigerden waanzinnig aanbod voor megakort seizoen

De maker van 'Breaking Bad' ging niet in op dit fantastische aanbod.

Bas de Kramer, 23-05-2023 19:58

We hebben natuurlijk allemaal flink genoten van de prachtige serie Breaking Bad, de serie die het verhaal vertelt van een scheikundeleraar die verandert in een meedogenloze drugsbaron. Veel mensen baalden natuurlijk dat de serie op een gegeven moment was afgelopen.

75 miljoen

Er was één fan die er, net als wij allemaal, ook flink van baalde en die daadwerkelijk in actie kwam. Hij deed een zeer royaal aanbod. Hij bood namelijk maar liefst $ 75 miljoen om de serie met drie afleveringen te verlengen.

Jeffrey Katzenberg

Het was Jeffrey Katzenberg, een invloedrijke mediamagnaat en medeoprichter van DreamWorks Animation, die Vince Gilligan en zijn team benaderde met dit buitengewone aanbod.

Nee

Dit gebeurde overigens al vóór de release van het laatste seizoen van Breaking Bad. Opmerkelijk genoeg verwierp Gilligan het aanbod lachend. Dit leidde tot verbazing bij Katzenberg, die niet begreep waarom Gilligan deze lucratieve kans afwees.

Kunst boven geld

Pas nadat de serie was geëindigd en Katzenberg de seizoensfinale had gezien, begreep hij beter waarom Gilligan en zijn team het aanbod hadden afgewezen. Er was door het einde gewoon geen ruimte meer voor méér Breaking Bad. Gilligan weigerde toe te geven aan dit bod en wilde gewoonweg niet meer afwijken van zijn artistieke visie.

Kijk Breaking Bad terug op Netflix.
Lees meer over: gustavo fring, breaking bad, netflix, walter white, jesse pinkman, vince gilligan

Populair nieuws

Laatste serienieuws

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader