search
Deze grap wilde James Gandolfini eigenlijk niet maken in 'The Sopranos'
Series / Nieuws

Deze grap wilde James Gandolfini eigenlijk niet maken in 'The Sopranos'

Deze grap wilde James Gandolfini eigenlijk niet maken in The Sopranos, maar naar zijn feedback werd niet geluisterd.

Vijftien jaar na het einde van The Sopranos wordt er nog steeds over de serie gepraat. Dat toont wel aan hoe de serie van HBO destijds was, en eigenlijk nog steeds is.

The Sopranos is echter niet alleen steengoed, op veel moment ook enorm grappig. Naast soms duistere humor zitten er ook vaak geweldige grappen in. Maar niet alle grappen vielen bij iedereen even goed in de smaak.

De grap waar Gandolfini op tegen was


James Gandolfini, die het hoofdpersonage Tony Soprano speelde, gaf de makers een tip om een bepaalde grap uit het script te verwijderen. De verwijzing zou niet bekend genoeg zijn, waardoor te veel mensen hem niet zouden begrijpen.

Het gaat om een grap in aflevering 13 van seizoen 2 van The Sopranos, waarin Tony het met Uncle Junior heeft over Richie Aprile, die schijnbaar van plan is Tony te vermoorden. Tony beschuldigt Junior van het zijn van een dubbele agent en noemt hem Matt Helm.

Het zinnetje is een verwijzing naar het dubbele agent personage gespeeld door Dean Martin in de films The Silencers, The Wrecking Crew, Murderers' Row en The Ambushers.

Volgens Gandolfini zou deze grap niet werken, maar naar zijn feedback werd niet geluisterd. Schijnbaar gebeurde dat zelden op de set van The Sopranos, waar het script heilig was.

Misschien is dat wel wat de serie zo goed maakt, maar misschien was een klein beetje feedback zo verkeerd nog niet geweest. The Sopranos is te zien op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen