search
Dit wist je niet over 'Game of Thrones': deze kostuums werden aangeschaft bij IKEA
Series / Featured

Dit wist je niet over 'Game of Thrones': deze kostuums werden aangeschaft bij IKEA

Het prachtige verhaal achter de kostuums van The Night's Watch in 'Game of Thrones'.

In Game of Thrones was er veel aandacht voor de kostuums van de personages. Soms waren de kostuums van de personages zelfs net zo iconisch als de personages zelf. Eén van de meest opvallende kledingstukken waren de bontjassen gedragen door de acteurs van the Night's Watch.

Jon Snow


De bontjassen van de Night's Watch werden bijvoorbeeld gedragen door Jon Snow, gespeeld door Kit Harrington. Leuk feitje: deze indrukwekkende bontjassen zijn eigenlijk gemaakt waren van tapijten van IKEA.

Unieke IKEA look


Kostuumontwerper Michele Clapton onthulde dit fascinerende geheim tijdens een Game of Thrones evenement in het Los Angeles Getty Museum.

Clapton, staat bekend om haar aandacht voor detail en haar vermogen om onverwachte materialen te gebruiken om unieke looks te creëren. Voor deze bontjassen koos ze ervoor IKEA-tapijten te gebruiken vanwege hun textuur en uitstraling, die perfect waren voor het weergeven van de ruige en ruwe wereld van de Night's Watch.

Flink bewerken


Het proces van het maken van de bontjassen was geen eenvoudige taak. Clapton en haar team moesten de IKEA-tapijten knippen en scheren om ze de juiste vorm en lengte te geven. Maar dat was niet alles. De tapijten werden ook gewaxed en bevroren om ze een authentieke uitstraling te geven die vergelijkbaar was met echt bont.

Door te kiezen voor tapijten als alternatief voor echt bont, maakte Clapton niet alleen een statement maar ook een prachtig kostuum.

Bekijk op instagram


Kijk Game of Thrones op HBO Max.






Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen