Deze 'High School Musical'-actrice was bijna gecast als Elena in 'The Vampire Diaries'

Deze actrice speelde bijna in 'Vampire Diaries'

De rol van Elena Gilbert werd bijna gespeeld door deze 'High School Musical'-actrice.

Nina Beerendonk, 26-05-2023 09:06

De rol van Elena Gilbert in The Vampire Diaries associëren we vandaag de dag uiteraard met Nina Dobrev, die het personage maakte tot de Elena die we nu kennen. Toch had een andere bekende actrice bijna deze rol gespeeld…
In 2009 kwam het eerste seizoen van The Vampire Diaries uit en won de serie meteen de harten van duizenden fans. Hoewel ze omringd werd door vampiers, heksen, weerwolven en degenen die met de doden konden praten, was Elena Gilbert het centrale personage dat de aandacht trok van de kijkers en andere personages.

Ashley Tisdale

Dobrev speelde deze hoofdrol 8 seizoenen lang. Dankzij deze rol kon de actrice pronken met haar acteertalent, omdat ze niet slechts één personage moest spelen, maar meerdere tegelijk. Want Elena was natuurlijk een van een aantal dubbelgangers - Nina speelde ook Katherine, Amara en Tatia.

De serie had echter totaal anders kunnen zijn, aangezien de hoofdrol oorspronkelijk was aangeboden aan Ashley Tisdale. Die keuze is eigenlijk vrij logisch. In de boeken van L.J. Smith waarop de serie is gebaseerd, heeft Elena namelijk blond haar en blauwe ogen. Het uiterlijk van Tisdale was dus perfect.

Hellcats

Toen Ashley de rol van Elena kreeg aangeboden, was ze al een ster dankzij High School Musical, waarin ze Sharpay speelde. The Vampire Diaries zou weer een fantastisch project zijn geweest in Ashleys acteercarrière, maar omstandigheden dwongen haar om het af te wijzen.


Op dat moment was Tisdale namelijk de serie Hellcats al aan het filmen. Naast een rol in The Vampire Diaries, moest Tisdale hierdoor ook een rol in Pretty Little Liars afwijzen. Hellcats werd helaas geen hit. De serie werd na het eerste seizoen al geannuleerd.

Iconisch

Ondanks het feit dat Nina Dobrev niet op het personage in de boeken lijkt, zijn fans het erover eens dat ze geweldig werk heeft geleverd met de rol van Elena Gilbert, en zij degene was die het personage iconisch maakte.


The Vampire Diaries is te bekijken op HBO Max.
Lees meer over: The Vampire Diaries, Nina Dobrev, Ashley Tisdale, HBO, HBO Max

Populair nieuws

Laatste serienieuws