search
Hoe is het nu eigenlijk met 'Jefferson', de gladde buurman uit 'Married with Children'?

Hoe is het nu eigenlijk met 'Jefferson', de gladde buurman uit 'Married with Children'?

Ted McGinley speelde vanaf het 5e seizoen de rol van buurman Jefferson in 'Married with Children'.

Bas de Kramer
In de jaren negentig was Married with Childeren de populairste sitcom ter wereld. Bijna iedereen volgde het leven van de disfunctionele familie Bundy. Eén van de sterren van de serie was Jefferson D'Arcy gespeeld door Ted McGinley.

Jefferson D'Arcy


Jefferson was de nieuwe vriend van buurvrouw Marcy, die ergens halverwege het vijfde seizoen van de serie met veel succes zijn intrede deed. Jefferson is een nogal opportunistisch heerschap met weinig moraal, die het over het algemeen dus zeer goed met de Pater Familias Al Bundy kon vinden.

Buurvrouw Marcy geeft voortdurend toe dat ze Jefferson een beetje een domme kerel vindt, maar is helemaal hotel-de-botel door zijn 'slicke' looks. Overigens ergert Marcy zich ook ontzettend aan het feit dat zij nu als Marcy D'Arcy door het leven moet.

Ted McGinley


McGinley werd in 1958 in Californië. Hij was voor zijn tijd als 'Jefferson' al langere tijd actief als acteur. Zo speelde hij in zeer bekende series als Happy Days, The Love Boat en Dynasty. Eén van zijn filmrollen die bij ons is blijven hangen, is zijn eerder rol als Stan Gable, één van de grootste vijanden van de nerds iin de absolute klassieker Revenge of the Nerds.

Bekijk op instagram


McGinley is nog altijd actief als acteur. Zo dook hij onlangs op in de populaire AppleTV-serie Shrinking als Derek, de man van de grappige buurvrouw Liz.

Persoonlijk


McGinley woont in Los Angeles samen met zijn vrouw en actrice Gigi Rice. Zij hebben samen twee zoons. In de Verenigde Staten wordt McGinley overigens 'the patron saint of jumping the shark' genoemd, referende aan zijn langlopende optredens in populaire series.

Zie Jefferson hier nog eens in actie:






Aanbevolen artikelen