search
Hoe is het nu eigenlijk met 'Marcy', de stekelige buurvrouw uit 'Married with Childeren'?
Series / Featured

Hoe is het nu eigenlijk met 'Marcy', de stekelige buurvrouw uit 'Married with Childeren'?

Amanda Bearse speelde langer dan tien seizoen de rol van stekelige buurvrouw Marcy.

De serie Married with Children gaat met name over de familie Bundy, maar er zijn gelukkig ook wat andere kleurrijke personages die zich in de serie laten zien. Het meest opvallende figuur is hun buurvrouw Marcy, gespeeld door Amanda Bearse.

Marcy


Marcy staat bekend om haar sterke persoonlijkheid. Marcy staat met name voor vastberadenheid, feminisme en strijd voor gelijkheid. Hoewel in haar nieuwe relatie blijkt dat ze daarnaast ook verlangt naar avontuur en een zorgeloze levensstijl. Married with Children is natuurlijk een sitcom maar er zit een diepere laag in de ontwikkeling die Marcy door de serie heen doormaakt.

In eerste instantie is ze getrouwd met Steve, een wat neurotische bankmedewerker, die vaak in conflict raakt met het hoofd van de familie Bundy, Al. Later krijgt ze een relatie met Jefferson, een charismatische en opportunistisch man met een redelijk losbandig karakter.

Amanda Bearse


Amanda Bearse werd op 9 augustus 1958 geboren in Florida, Verenigde Staten. Haar carrière begon als model, maar ze ontdekte al snel haar passie voor acteren. Na het volgen van acteerlessen en het verschijnen in verschillende commercials en theaterproducties, kreeg Bearse de kans om als Marcy te schitteren in Married with Children.

Interessant om te weten: Bearse acteerde niet alleen in de serie maar was ook de regisseur van maar liefst 31 afleveringen van de serie. Ze regisseerde daarnaast ook afleveringen van onder andere Dharma & Greg en MADtv. Ze speelde ook nog in een aantal films, waaronder Fright Night.

LGBTQ+


Naast haar succesvolle carrière heeft Amanda Bearse zich altijd ingezet voor de rechten van de LGBTQ+-gemeenschap. In 1993 maakte ze publiekelijk bekend dat ze lesbisch is.

Recentelijk lijkt Bearse zich niet meer in de media te begeven en wij vermoeden daardoor dat ze inmiddels met welverdiend pensioen is gegaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen