search
Waarom 'The Flash' binnen het Arrowverse zo'n unieke stripverfilming is
Series / Nieuws

Waarom 'The Flash' binnen het Arrowverse zo'n unieke stripverfilming is

De stripverfilming gaat gelijk op met de Silver Age-stijl van verhalen vertellen, en dat valt op.

De stripverfilmingen van Marvel voeren de boventoon in de bioscoop met diverse grote producties. Wanneer we echter praten over tv-series dan is DC Comics de grote winnaar.

De series binnen het Arrowverse zijn hier een prima voorbeeld van, en The Flash steekt er met kop en schouders boven uit. Hier bestaan twee redenen voor: er is een enorme hoeveelheid bronmateriaal, tevens blijft de luchthartigheid van de zogeheten Silver Age behouden in de serie.

Barry Allen als hoofdpersonage


De strips over The Flash begonnen in eerste instantie met Jay Garrick als hoofdpersonage. Dit was in de jaren 40, en pas in 1956 werd Barry Allen de titulaire hoofdpersoon. Dit betekent dat er voor ruim 50 jaar aan bronmateriaal beschikbaar is, en er valt dus genoeg te verfilmen in dat opzicht.

Silver Age en het kleine scherm


De zogeheten Silver Age van strips viel in de periode van 1956-1970. Deze stripverhalen hadden voornamelijk superhelden als hoofdpersonen en namen zichzelf daarnaast niet al te serieus. De makers werkten in opdracht en hadden dus strakke deadlines.

De verhalen zelf waren bedoeld voor een jonger publiek en hadden een licht moraliserende toon. De negen seizoenen van de serie hebben deze elementen behouden. The Flash wordt nooit uitgesproken duister en de slechteriken sterven geen gruwelijke dood.

Hoewel niet ieder seizoen van The Flash even sterk is, zijn de avonturen van deze superheld vermakelijk te noemen en geschikt voor een breed publiek. Hiermee is de Silver Age-achtergrond van de strip consequent behouden gebleven.

Kijk The Flash op Netflix.

Bekijk op instagram



Aanbevolen artikelen