search
Slecht nieuws voor live-action serie 'Blade Runner 2099'
Series / Nieuws

Slecht nieuws voor live-action serie 'Blade Runner 2099'

De stakingen in Hollywood blijven grote producties raken, en daar komt nu ook de nieuwe Blade Runner-serie bij.

De opnames van scifi-serie Blade Runner 2099 zouden bijna van start gaan, maar ook in dit geval hebben de schrijversstakingen in Hollywood flink wat roet in het eten gegooid.

De Prime Video-serie dient als vervolg op de eerdere films Blade Runner en Blade Runner 2049 en wordt geproduceerd door Ridley Scott, regisseur van de eerste film.

Grote impact


De pre-productie van de serie was al volop in gang in de Noord-Ierse Belfast Harbour Studios, maar die liggen nu dus stil.In een verklaring bracht Northern Ireland Screen het volgende naar buiten:

"Northern Ireland Screen is ontzettend teleurgesteld dat Blade Runner 2099 op dit moment niet doorgaat door de aanhoudende schrijversstaking.

Het project wordt al maanden voorbereid in Belfast. Maar door de stakingen kunnen we niet verder gaan tot er een eerlijke overeenkomst is bereikt.

Hierdoor ontstaat een behoorlijk gat in de productieschema's van Noord-Ierland. Northern Ireland Screen zal er alles aan doen om dit gat te dichten, want veel freelancers en bedrijven rekenden op inkomsten door dit project."

Veel onduidelijkheden


Hoe dit allemaal verder gaat is nog onduidelijk. Fans van de franchise zullen in elk geval hopen dat de serie op een later moment alsnog van de grond komt.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen