Expert en voorganger van Netflix geeft zware kritiek vanwege het afschaffen van het delen van wachtwoorden

Netflix krijgt steeds meer commentaar op hun strenge maatregelen rondom het delen van wachtwoorden.

Adrienne Koolen, 28-05-2023 19:24

Het heeft een tijdje gekund, maar na heel wat jaren heeft Netflix er nu echt een punt achter gezet. Het is niet meer mogelijk om je wachtwoord te delen. Gebruikers zijn hier logischerwijs niet blij mee, maar Netflix krijgt ook kritiek uit een onverwachte hoek.
Het was voor Netflix-abonnees jarenlang een tactiek om de kosten te verlagen; het delen van je wachtwoord met familie of vrienden. Er werd dan één account gedeeld met meerdere huishoudens.

Vriendelijke, maar heftige kritiek

De maatregelen zijn tot nu toe alleen nog maar in de Verenigde Staten, maar er wordt al flink geprotesteerd. Ook de voormalige concurrent van Netflix, het homevideo-verhuurbedrijf Blockbuster, voegt zich in de discussie.

Netflix was uiteindelijk de streamingdienst die voor de ondergang van Blockbuster heeft gezorgd en het bedrijf greep meteen de kans om hun mening te geven over het nieuwe beleid. Op Twitter lieten ze weten dat zij hun klanten nooit zulk soort beperkingen opgelegd hebben.

In welke landen?

In het najaar van 2022 liet Netflix hun plan weten. Na de initiële kritiek van abonnees heeft de streamingdienst de maatregelen toch uitgevoerd in, onder andere, Canada, Spanje en Nieuw-Zeeland. Vanaf 23 mei 2023 gelden de maatregelen ook in de Verenigde Staten.


Lees meer over: Netflix, Blockbuster, Stranger Things

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Netflix komt deze week met 7 nieuwe series

Netflix komt deze week met 7 nieuwe series

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie