Schrijvers van series protesteren de hele zomer door: meer vertragingen in het verschiet

Bereid je maar alvast voor op meer vertraging van je favoriete serie, want de schrijvers houden nog niet op met demonstreren.

Adrienne Koolen, 29-05-2023 06:00

Ondertussen hebben heel veel series de gevolgen al gemerkt. De schrijvers in Hollywood zijn zeer belangrijk voor al onze favoriete films en series, maar zij zijn nog lang niet klaar om de protestborden neer te leggen.
De schrijvers van de Writers Guild of America (WGA) zijn al enkele weken aan het staken en laten hiermee zien hoe belangrijk ze zijn voor de filmindustrie. Talloze films en series lopen namelijk lange vertraging op.

Nog lang niet klaar

Meredith Stiehm, de president van WGA West, zei dat het een lange zomer kan worden. De onderhandelingen tussen de Witers Guild en de Allience of Motion Picture and Television Producers (AMPTP) waren namelijk grandioos mislukt.

Ze durfde niet te zeggen hoe lang de stakingen nog aan zullen houden, aangezien dat volledig aan de AMPTP ligt. Ze zei: "We wachten tot de AMPTP met ons komt praten. We zijn beschikbaar als de AMPTP weer wil praten. Ondertussen zijn we aan het staken. We demonstreren.”

Niet alleen

De schrijvers staan er niet alleen voor. Veel acteurs en artiesten hebben zich bij het protest gevoerd om hun steun te laten merken.

Bekijk hieronder een gedetailleerde uitleg van de staking.
Lees meer over: WGA, Writers Guild of America, Writers Guild, AMPT, Allience of Motion Picture and Television Producers

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie