Dit mysterie kunnen zelfs de schrijvers van 'Succession' niet ontrafelen

Het antwoord op dit mysterie is misschien nog wel belangrijker dan wie de opvolger zal zijn...

Nina Beerendonk, 29-05-2023 06:36

De laatste aflevering van Succession zit eraan te komen. En als je al deze tijd naar de serie hebt gekeken, weet je dat de kernboodschap eigenlijk weinig te maken heeft met de opvolger van het bedrijf.
Aangezien Logan Roy gedurende seizoen 1 tot en met 3 nog gewoon gezond en in leven was, speelde de opvolging slechts een rol in de hoofden van de Roy-broers en zussen, terwijl kijkers de verwrongen aard van hun familie verkenden.

Wie is ouder?

Er is geen twijfel over mogelijk dat het misbruik en de wreedheid van Logan Roy jegens zijn kinderen zich heeft verspreid en hen net zo gebrekkig heeft gemaakt als hij. Elk op hun eigen manier blijven ze de fouten van hun vader herhalen, zelfs na zijn dood, waardoor ze allemaal op hun eigen manier unieke erfgenamen zouden zijn.

Nu alle geheimen worden onthuld in het laatste seizoen, is er een vraag die in de hoofden van kijkers blijft hangen. Het is bevestigd dat Connor de oudste van de kinderen van Logan Roy is. Kendall is, te oordelen naar zijn acties en positie in de familie, de middelste broer. Maar hoe zit het met Shiv en Roman?

Geen consensus

Ze stralen volgens de fans allebei dezelfde "jongste kind"-energie uit. Ze zijn allebei erg verwend, ze zijn er allebei heel zeker van dat de wereld om hen draait, en als ze niet genoeg geëntertaind worden, gaan ze rebelleren.Tot voor kort dachten fans te weten wie de jongste was, op basis van de foto's die ze op de achtergrond hadden gezien. De details van het boek Succession: Season One: The Complete Scripts van Jesse Armstrong, dat beschikbaar is voor pre-order maar pas op 25 juli wordt uitgebracht, beweert echter dat er zelfs in de schrijverskamer geen consensus over bestaat.

Tweeling?

Technisch gezien is Sarah Snook, die Shiv speelt, jonger dan Kieran Culkin, die Roman speelt. Dit hoeft echter niet per se iets te betekenen voor hun leeftijden in de serie. Je zou natuurlijk ook gewoon kunnen denken dat ze een tweeling zijn, dan is het probleem snel opgelost.

Wellicht wordt deze vraag nog beantwoord in de laatste aflevering, maar dit lijkt eigenlijk onwaarschijnlijk. Iedereen zal dus voor zichzelf moeten beslissen wat hen de meest logische optie lijkt. De finale van Succession is maandag te zien op HBO Max.
Lees meer over: Succession, Nicholas Braun, Brian Cox, Kieran Culkin, HBo, HBO Max

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie