search

Ons nieuws van maandag 29 mei 2023

Dit personage uit 'The Boys' maakt het de kijker onmogelijk om van hem te houden
Series / Featured

Dit personage uit 'The Boys' maakt het de kijker onmogelijk om van hem te houden

Het personage Homelander maakt het de kijkers wel extreem moeilijk om van hem te houden.

De a-typische superhelden-serie The Boys is zeer populair. Eén andere vraag is of de hoofdpersonages ook zo populair zijn? Als we even inzoomen op een aantal gruwelijke daden van 'Homelander', dan is het toch echt niet zo makkelijk fan van hem te zijn.

Het personage Homelander, gespeeld door Antony Starr, is een nogal onstabiele superheld die constant de behoefte heeft om bemind te worden. Hetgeen een gevaarlijke combinatie is voor iemand die de zulke bijzondere 'krachten' heeft. Hieronder sommen we zijn meest gruwelijke daden op:

Crash vliegtuig


In het eerste seizoen zijn Homelander en Maeve op een missie om een door terroristen gekaapt vliegtuig te redden. Helaas beschadigt Homelander het bedieningspaneel wanneer hij de laatste kaper doodt, en het vliegtuig stort neer.

Maeve smeekt Homelander om iets te doen om de mensen aan boord te redden. Maar tevergeefs, Homelander laat ze allemaal achter en lijkt geen enkele moeite te doen ze te redden.

Blind en doof?


In het tweede seizoen wordt een nieuw superheld geïntroduceerd, Blindspot. Homelander gedraagt zich in eerste instantie respectvol en onder de indruk, totdat hij de blinde superheld keihard in de oren klapt. Terwijl het bloed uit zijn oren spat, blijft Blindspot met op zijn minst een flinke gehoorbeschadiging achter.

Suïcidaal


In het derde seizoen staat Homelander op een dak om een suïcidaal meisje te redden. Zodra Homelander hoort van de dood van zijn vriendin Stormfront, wil hij het meisje niet langer redden, maar in plaats daarvan dwingt hij haar te springen en dreigt hij haar te laseren als ze dat niet doet. Het meisje kan uiteindelijk niet anders dan springen.

Best een heftige lijst van gruwelijk dader van dit personage….nog steeds 'fan'?

Kijk de serie op Amazon Prime.

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Gotham Knights' teaser onthult de enge en duistere kant van Harvey
Series / Nieuws

Nieuwe 'Gotham Knights' teaser onthult de enge en duistere kant van Harvey

Fans willen meer van het kwaad zien dat in Harvey zit? Dan krijgen ze dit op een zilveren schaaltje.

De preview voor aflevering 10, “Poison Pill” van The CWs Gotham Knights is eindelijk te zien. Het lijkt er op dat de serie meer naar de feedback van de fans geluisterd heeft.

Het is in ieder geval duidelijk dat alles een stuk ingewikkelder gaat worden voor de ridders. Hoewel het hen gelukt is om Turner te redden van de Court of Owls, heeft hij hier een ernstige toestand achtergelaten.

Meer duisterheid


Misha Collins (Harvey Dent) heeft een belangrijke belofte gedaan aan fans. Hij zei namelijk dat ze meer interactie zouden zien tussen Harvey en zijn duistere zelf.

Collins vertelde ook dat hij het heel erg leuk vond om zich te verdiepen in deze duistere zelf, die een stuk meer geaard is dan de rest.

Rooten voor het kwaad


Hij vervolgde: "We steunen Dark Harvey nog steeds. Zelfs als hij zo misvormd is en een sinister kwaadaardig personage. We steunen hem nog steeds, wat een rare positie is om het publiek in te plaatsen."

Preview en HBO Max


Bekijk hieronder de preview en stream Dark Knights op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze superheld vliegt je scherm in via Netflix
Films / Nieuws

Deze superheld vliegt je scherm in via Netflix

Vanaf 1 juni kan je in de bioscopen 'Spider-Man: Across the Spider-Verse' zien. Netflix geeft ons vanaf dezelfde dag de mogelijkheid om 'Spider-Man', 'Spider-Man 2' en 'Spider-Man 3' te streamen bij de dienst.

Ga met deze drie films terug in de tijd van superheld Spider-Man. In deze films zien we Tobey Maguire de rol vertolken van een van onze favoriete superhelden. Stream de films vanaf donderdag 1 juni bij Netflix.

Spider-Man


In deze film maakten we voor het eerst kennis met Maguire in de rol van Spider-Man. De superheldenfilm uit 2002 scoort mooi op IMDb met een 7.4/10. De film scoort bij de critici op Rotten Tomatoes 90%.

Nadat student Peter Parker gebeten wordt door een radioactieve spin, krijgt hij superkrachten. Hij moet snel aan zijn nieuwe kracht moeten wennen, want hij zal het moeten opnemen tegen de maniakale Green Goblin. Is hij wel klaar om zo'n grote rol op zich te nemen?Spider-Man 2


In het tweede deel komt Maguire weer in actie als Spider-Man. Kirsten Dunst zien we in deze film ook weer terug als Mary Jane. In deze film neemt Spider-Man het op tegen Doctor Octopus."Ondanks dat er in totaal vier schrijvers zijn en het filmen begon voordat een officieel script was voltooid, bevat 'Spidey 2' meer samenhangend drama, actie en karakterontwikkeling dan een dozijn van de gebruikelijke Hollywood-kaskrakers."

Ook dit deel weet goed te scoren bij Rotten Tomatoes met 93% bij de critici. Net als het eerste deel, weet deze tweede Spider-Man film een 7.4/10 te scoren bij IMDb.

Spider-Man 3


Drie jaar na deel twee, kwam er nog een derde deel met Maguire. Zoals dat vaker gebeurt, scoorde ook dit deel niet zo goed als het eerste en daarna zelfs nog het tweede deel. We zien op IMDb een 6.3/10 en op Rotten Tomatoes zien we de film 57% scoren.

In dit deel moet Peter Parker het niet alleen tegen Sandman en Venom opnemen, maar ook nog tegen zichzelf. Wanneer hij langzaamaan veranderd en al het slechte in hem naar boven komt en zelfs zijn pak zwart wordt, heeft hij een zware strijd te voeren.Op Netflix


Ondanks dat de laatste film minder scoort, is het zeker de moeite waard om ze allemaal te gaan kijken. Vanaf 1 juni kan je er lekker voor gaan zitten en de films gaan streamen bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt 'The Last of Us' eigenlijk wel een derde seizoen?
Series / Nieuws

Krijgt 'The Last of Us' eigenlijk wel een derde seizoen?

De manier waarop de tweede game eindigt, lijkt weinig ruimte te bieden voor een derde seizoen van de serie.

Er zijn twee games van The Last of Us, maar de producenten van de live-action serie hebben eerder laten blijken dat de tweede game wel eens twee seizoenen nodig kan hebben om goed verfilmd te worden.

Maar hoe zit dit nu precies? HBO-hoofd Francesca Orsi deed er een uitspraak over tijdens een interview met Deadline.

Af is af


Showrunners Craig Mazin en Neil Druckmann hebben eerder al laten weten de serie niet te willen uitmelken en waarschijnlijk niet meer dan drie seizoenen willen zien.

Orsi zei nu het volgende als commentaar hierop:

"Craig en Neil zijn nog steeds aan het uitvogelen hoe ze de serie uiteindelijk willen eindigen. We hebben weliswaar gehoord dat er mogelijk een derde seizoen nodig is, maar we bekijken het op dit moment per seizoen.

Er is dus zeker geen gerantie dat er een derde seizoen komt, maar de wil is er wel. En of er daarna nóg meer seizoen komen, is nog lang niet duidelijk."

Groter, maar ook beter?


Daarnaast liet Orsi merken dat het tweede seizoen op alle fronten groter wordt:

"We gaan veel groter uitpakken op het gebied van entertainment. Hiermee bedoel ik een grotere rol voor de clickers, maar ook dat de complexe relatie tussen Joel en Ellie verder wordt uitgediept."

Lange pauze


Het eerste seizoen van The Last of Us is te streamen via HBO Max. Het tweede seizoen gaan we waarschijnlijk pas in 2025 zien.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Juni op Disney+: alle 14 nieuwe series en afleveringen op een rij
Series / Nieuws

Juni op Disney+: alle 14 nieuwe series en afleveringen op een rij

Komende maand is er op Disney+ enorm veel spektakel, Marvel, mysterie en humor te zien.

Disney+ zet in juni weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

Saint X (seizoen 1)Verschijnt op: 7 juni
Genre: Drama / Mysterie / Thriller
Kijk op Disney+

Synopsis: Deze serie, die wordt verteld via meerdere tijdlijnen, gaat over vermiste jonge vrouwen. De mysterieuze dood van een jonge vrouw tijdens een vakantie in het Caribisch gebied veroorzaakt een domino-effect dat ertoe leidt dat haar overlevende zus op zoek gaat naar de waarheid.

The Full Monty (seizoen 1)Verschijnt op: 14 juni
Genre: Komedie / Drama

Synopsis: De originele groep vrienden begeven zich in het Sheffield van vandaag waarbij de aftakelende gezondheidszorg en banenmarkt hen dwingt op zoek te gaan naar een meer plezierige, gekke en humane manier om door het leven te gaan en waar blijkt dat gemeenschappelijke moeite altijd kan winnen van tegenslag.

Secret Invasion (seizoen 1)Verschijnt op: 21 juni
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op Disney+

Synopsis: In deze nieuwe Marvel Studios-serie, die zich afspeelt in het huidige MCU, hoort Nick Fury van een geheime invasie van de aarde, door een groep van gedaanteveranderende Skrulls. Fury voegt zich bij zijn bondgenoten, waaronder Everett Ross, Maria Hill en de Skrull Talos, die een leven voor zichzelf op aarde heeft opgebouwd. Samen racen ze tegen de klok om een dreigende Skrull-Invasie te dwarsbomen en de mensheid te redden.

Overige series nieuw op Disney+Hieronder de overige series die komende maand op Disney+ verschijnen.

1, 8, 15, 22, 29 juni: The Kardashians (seizoen 3 - aflevering 2-6) - Drama / Reality-TV - De Kardashians vieren hun nieuwe avonturen en verkennen hun nieuwe 'normale' leven van moeder zijn, relaties en carrièredoelen.

3, 10, 17, 24 juni: Tengoku Daimakyou (seizoen 1 - aflevering 10-13) - Animatie / Avontuur / Mysterie - In het jaar 2024 is de wereld verwoest. In de ruïnes van Japan liggen er afschuwelijke monsters op de loer en moeten de overlevenden alles bij elkaar zien te schrapen om te overleven.

7, 14 juni: 9-1-1 (seizoen 6 - aflevering 17-18) - Actie / Drama / Thriller - Een blik in het leven van de hulpdiensten die het eerste op de plaats van ongeval zijn en de mensen die in de meest angstaanjagende, schokkende en penibele situaties terecht komen.

7, 14, 21, 28 juni: 9-1-1: Lone Star (seizoen 4 - aflevering 15-18) - Actie / Drama / Thriller - Een brandweerman uit New York wordt overgeplaatst naar Austin, Texas waar hij de levens van mensen probeert te redden terwijl hij zijn eigen persoonlijke problemen probeert op te lossen.

7, 14, 21, 28 juni: Pandora: Beneath the Paradise (seizoen 1 - aflevering 10-13) - Actie / Drama / Thriller - Hong Tae-ra leeft een leven waar iedereen jaloers op is, met een perfecte echtgenoot en een prachtige dochter. Haar leven raakt echter overhoop als ze plots geconfronteerd wordt met onderdrukte herinneringen.

7, 14, 21, 28 juni: Race (seizoen 1 - aflevering 6-9) - Drama / Romantiek - Een verhaal over potentie, als een doorsnee medewerker aangenomen wordt door een hoogstaand PR-bedrijf door een speciale manier van werving.

7, 14 juni: The Great North (seizoen 3 - aflevering 21-22) - Animatie / Komedie - De avonturen van een alleenstaande vader en zijn vreemde Alaskaanse familie.

7, 14, 21, 28 juni: True Lies (seizoen 1 - aflevering 8-11) - Actie / Avontuur / Komedie - Het leven van een onbevredigde huisvrouw uit een voorstad raakt volledig op zijn kop als ze ontdekt dat haar saaie en onopmerkelijke computerconsultant van een echtgenoot een zeer vaardig internationaal spion blijkt te zijn.

7, 14, 21, 28 juni: Will Trent (seizoen 1 - aflevering 9-12) - Criminaliteit / Drama - Agent Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation (GBI) werd na zijn geboorte afgestaan en maakte een moeilijke jeugd door in het overbelaste jeugdzorgsysteem van Atlanta. Tegenwoordig is Will Trent vastbesloten zijn unieke visie te gebruiken om ervoor te zorgen dat niemand in de steek wordt gelaten zoals hijzelf, en heeft hij het hoogste oplossingspercentage van het GBI.

14 juni: Arayis (seizoen 1) - Drama - Nisan, een ongelukkige, zieke vrouw die vastzit in het stadse leven, gaat op zoek naar haar vriendin die verdwijnt nadat ze samen een genezingssessie hebben bijgewoond. In haar zoektocht ontdekt Nisan een louche sekte. Ondanks haar twijfels kan Nisan de beloftes van de sekte niet negeren, waarop ze besluit een geheimzinnige man genaamd Tufan te volgen. Dit leidt haar naar een avontuur vol onzekerheden.

14 juni: Farm Rebellion (seizoen 1) - Documentaire - Benedikt Bösel was bankier, maar toen kwam de financiële crisis en daarmee ook de vraag naar de zin en betekenis van het leven. Vandaag de dag is hij boer en visionair en staat hij aan het hoofd van een jong team dat in de strijd tegen de klimaatverandering een compleet nieuwe vorm van landbouw aan het testen is.Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie HBO Max-serie 'How to Create a Sex Scandal'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'How to Create a Sex Scandal'

Weer een mensonterende zaak over hoe gerechtigheid verloren gaat wanneer religie zich met de wet bemoeit.

Regie: Julian P. Hobbs, Berndt Mader | Afleveringen: 3 | Speelduur: 43-44 minuten | Jaar: 2023

Bij Disney+ verscheen niet lang geleden de serie Web of Death, die gaat over hoe burgers heel soms helpen bij een goede uitkomst in een misdaadzaak. Een van de afleveringen draait om een man die wel heel makkelijk was veroordeeld voor iets dat hij niet had gedaan, waarna het veel moeite kostte om hem weer uit de gevangenis te krijgen. Het vonnis werd uitgesproken in Smith County, Texas. How to Create a Sex Scandal gaat over een zaak die ook daar werd behandeld, waarmee duidelijk wordt dat het juridische systeem van Smith County nodig op de schop moet.

Margie en John Cantrell waren twee mensen die veel uit huis geplaatste kinderen onder hun hoede namen. Toen ze naar Texas verhuisden ging dat gewoon door; ze boden onderdak aan twee zussen en een broer die net uit hun gezin waren weggehaald,. Maar volgens Margie begon een van de kinderen te praten over seksueel misbruik, iets waar Margie melding van maakte bij de politie. Deze driedelige documentaireserie gaat over die melding en het afgrijselijke gevolg ervan.

How to Create a Sex Scandal is geproduceerd door journalist Michael Hall die zelf ook aan het woord komt, dus het verhaal wordt gepresenteerd naar zijn mening erover. Maar goed, die man heeft meer dan dat de rechtbank had: bewijs. De betrokken mensen komen zelf ook aan het woord, dus het geeft de indruk dat dit een eerlijk beeld is.

Niet dat er geen manipulatie is. Het verhaal is uitgekiend gemonteerd zodat het gedurende drie afleveringen netjes wordt opgebouwd en op de juiste momenten komen foto's in beeld die voor iedereen hetzelfde gevoel zal oproepen. Als documentaire is dit allemaal vrij standaard, maar het onderwerp is dat zeker niet en dat zorgt voor een verslavende kijkervaring.

Een bekende grap: hoe weet je dat iemand een veganist is? Hij zal het je zelf direct vertellen. Op zich een goeie mop, omdat het voor lange tijd de waarheid was. Tot een paar jaar geleden konden veganisten zichzelf kenbaar maken omdat zij degenen waren die hun levensstijl verkondigden. Diezelfde observatie is ook vaak van toepassing op gelovige mensen; zodra die zichzelf voorstellen en daarbij melden dat ze religieus zijn en braaf de regels volgen is de kans groot dat ze iets op hun kerfstok hebben.

In ieder geval Margie, die haarzelf deze introductie geeft. De VS staat al bekend als een land van ongezond hoog christelijk niveau en daarbinnen is Texas een van de ergste staten, waarin Smith County dan weer uitschieter is. Dat is overigens niet waar de zaak als eerste werd aangekaart. Het district waar Margie woonde onderzocht de beschuldiging en kwam tot de conclusie dat er geen zaak was. Dus klopte ze maar aan bij de buren, die niet veel nodig hebben om iemand de bak in te slingeren.

Wat er echt blijkt te spelen is zo erg dat er geen woorden voor zijn. Dat iemand het in zich kan hebben om zo met anderen om te gaan. Om zo weinig waarde te zien in andermans leven, om een ander van een normaal leven te beroven. En dan heb ik het nog niet eens over wat er binnen het gezin achter gesloten deuren plaatsvond.

Elke partij mag zijn verhaal doen, maar de makers duwen de kijker opzichtig naar degene waarvan zij denken dat die gelijk heeft. Zo goed als zeker terecht, maar toch had dat iets minder dwingend mogen. Het is namelijk niet lastig vast te stellen wie niet te vertrouwen blijkt te zijn. Er is maar een persoon bij wie de overduidelijke krokodillentranen op het juiste momenten opwellen.

Onbegrijpelijk dat er niet wordt ingegrepen in Smith County gezien hun gerechtelijke aanpak. Er is al regelmatig bewezen dat onschuldige mensen wegkwijnen achter de tralies daar, dat kan toch niet ongestraft doorgaan? Smith County is een waterdicht argument voor waarom er geen plek voor geloof is in de rechtszaal.

Het einde geeft niet helemaal voldoening, maar zo hoort dat te voelen omdat de gedupeerden die ook nooit hebben gekregen. Of deze documentaire een grote verandering teweeg gaat brengen valt te bezien, maar in ieder geval heeft de rest van de wereld nu kennis van deze zaak en een idee van wie de schuldigen zijn.

★★★☆☆

How to Create a Sex Scandal is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met 18 nieuwe series waaronder het spannende 'Manifest'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met 18 nieuwe series waaronder het spannende 'Manifest'

Het wordt een ongekend volle week op Netflix met heel veel nieuwe en bekende series.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

I Think You Should Leave With Tim Robinson (seizoen 3)Verschijnt op: 30 mei
Genre: Komedie
Kijk op Netflix

Synopsis: In deze sketch serie proberen Tim Robinson en zijn gasten bij elk segment iemand zodanig op te jagen dat ze willen, of moeten, weggaan.

Riverdale (seizoen 7 - aflevering 10)Verschijnt op: 1 juni
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op Netflix

Synopsis: Terwijl hij de moeilijkheden van de romantiek, school en familie ontdekt, raken Archie en zijn groep verstrikt in de donkere mysteries van Riverdale.

Manifest (seizoen 4 - aflevering 11 - 20)Verschijnt op: 2 juni
Genre: Drama / Mysterie / Sci-Fi
Kijk op Netflix

Synopsis: Een commercieel lijnvliegtuig verschijnt ineens terug na vijf jaar vermist te zijn. Wanneer allen aan boord zich proberen te re-integreren in de maatschappij ervaren ze mysterieuze stemmen en visioenen van gebeurtenissen die nog moeten komen, en al snel ontvouwt zich een veel dieper mysterie.

Overige series nieuw op NetflixHieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

29 mei: Vinland Saga (seizoen 2 - aflevering 21) - Animatie / Actie / Avontuur - Thorfinn gaat op een zoektocht naar de moordenaar van zijn vader om wraak te nemen en met hem in duel te gaan en zijn leven te beëindigen in een poging een eervolle strijder te zijn en zijn vader te eren.

30 mei: Love Village (seizoen 1 - aflevering 16-18) - Reality-TV / Romantiek - Zestien vrijgezellen verhuizen naar een huis in de bergen om te zien of de liefde regeert in een rustige en idyllische omgeving.

31 mei: Doctor Cha (seizoen 1 - aflevering 5-6) - Drama - Twintig jaar nadat ze de medische wereld achter zich heeft gelaten, keert een huisvrouw terug in het vak. Ze moet haar draai zien te vinden in een baan vol verrassingen.

24 mei: Nouevelle école (seizoen 2 - aflevering 8) - Muziek / Reality-TV - Franse rappers freestylen, battlen en dichten hun weg naar een levensveranderende prijs van 100.000 euro in een muziekcompetitie met Niska, Shay en SCH als juryleden.

31 mei: Perfil Falso (seizoen 1) - Drama / Romantiek / Thriller - Camila ontmoet haar prins via een datingapp. Na een idyllische romance wil ze hem verrassen – om uiteindelijk vast te komen zitten in een vals paradijs.

31 mei & 1 juni: The Good Bad Mother (seizoen 1 - aflevering 11-12) - Komedie / Criminaliteit / Drama - Een ambitieuze aanklager houdt na een tragisch ongeval het mentale vermogen van een kind over, waardoor hij en zijn moeder moeten proberen hun relatie te herstellen.

31 mei: The Ultimatum: Queer Love (seizoen 1 - aflevering 5-8) - Reality-TV - Vrouwelijke en non-binaire stellen worden acht weken lang gevolgd terwijl ze zich moeten opmaken voor een ultimatum: de ene persoon is klaar om in het huwelijksbootje te stappen, de andere niet.

1 juni: New Amsterdam (seizoen 3) - Drama - De excentrieke dr. Max Goodwin neemt als directeur het roer over in een van Amerika's oudste ziekenhuizen en schopt tegen heilige huisjes om de levens van patiënten te redden.

1 juni: Papadag (seizoen 1&2) - Drama - Vier vaders ontmoeten elkaar bij een zandbak en besluiten vanaf dan elke week hun 'papadag' met elkaar te spenderen.

1 juni: The Days (seizoen 1) - Drama / Geschiedenis / Thriller - Schuldig volgens sommigen, helden volgens anderen, maar iedereen die betrokken was bij Fukushima Daiichi, wachtte een onzichtbare, dodelijke dreiging: een ongeëvenaarde kernramp.

2 juni: Scoop (seizoen 1) - Biografie / Criminaliteit / Drama - Door de moord op een journalist belandt een misdaadverslaggeefster die gerechtigheid wil, in een web waarin politie, media en de onderwereld van Mumbai met elkaar verweven zijn.

2 juni: Valeria (seizoen 3) - Avontuur / Komedie / Drama - Een schrijfster in creatieve en echtelijke crisis krijgt hulp van drie vriendinnen, die zichzelf ook aan het ontdekken zijn. Gebaseerd op de romans van Elísabet Benavent.

2 juni: Vortex (seizoen 1) - Criminaliteit / Drama / Fantasie - Dankzij een nieuwe technologie kunnen politieagenten in 2025 henzelf in het plaats delict begeven, door middel van virtual reality. Als politieagent Ludovic de VR gebruikt om een zaak te onderzoeken ontdekt hij meer dan hij had gewild.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de ware reden dat dit geliefde 'Grey's Anatomy'-personage doodging
Series / Nieuws

Dit is de ware reden dat dit geliefde 'Grey's Anatomy'-personage doodging

De serie kende de nodige overledenen, maar deze dood was extreem onverwacht.

Het is niet raar wanneer er personages overlijden in een ziekenhuisserie. Met name in de eerdere seizoenen werd het vertrek van sommige acteurs wel eens 'opgelost' door het personage te laten overlijden.

De dood van George O' Malley (T.R. Knight) werd echter door velen als een slecht einde ervaren. In een interview met Entertainment Weekly onthulde Knight hoe en waarom O' Malley's einde zo onhandig werd gebracht.

Ontbinding contract


Het bleek destijds te schuren achter de schermen, waardoor op een bepaald moment helemaal niet meer met elkaar gecommuniceerd werd. Knight: "Het gebeurde geleidelijk aan. Op een bepaald moment stopte ik maar met vragen hoe het er voor stond met George".

Knight was niet zo blij met George's ontwikkeling: zo bedroog George zijn vrouw bijvoorbeeld. Daarnaast gaf de homoseksuele acteur aan dat maker Shonda Rhimes hem ontmoedigde om uit de kast te komen. Uiteindelijk vroeg hij dus maar om een ontbinding van zijn contract.

Terugkeer in visioen


George's teleurstellende en onverwachte einde is jaren later rechtgetrokken. In seizoen 17 verschijnt O' Malley in Meredith's visioen wanneer zij aan Covid-19 lijdt. Hoewel rijkelijk laat, liet de acteur aan Deadline weten dat het "een ongelooflijke ervaring was, ik voelde niets dan liefde op dat moment".

Kijk Grey's Anatomy iedere dinsdagavond om 20.30 u op Net 5.

Ook kun je seizoen 1 tot en met 18 van Grey's Anatomy streamen op Disney+. Seizoen 19 zal hierop te zien zijn vanaf 1 juni 2023.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie HBO Max-serie 'Succession' seizoen 4
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'Succession' seizoen 4

Zelfs de acteur die betweter Logan Roy speelt heeft gelijk: geweldige serie, maar laat het hierbij.

Regie: Mark Mylod, Andrij Parekh, Lorene Scafaria, e.a. | Cast: Brian Cox (Logan Roy), Kieran Culkin (Roman Roy), Sarah Snook (Shiv Roy), Jeremy Strong (Kendall Roy), Alexander Skarsgård (Lukas Matsson), Matthew Macfadyen (Tom), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 56-84 minuten | Jaar: 2023

De schrijver van Mad Men vertelde ooit dat hij zijn personages regelmatig onvoorspelbaar gedrag liet vertonen, want op die manier bleef de serie langer fris. Aangezien die serie draaide om de personages kon zij inderdaad lang blijven doorgaan. De mensen in Succession zijn op zich ook raar volk, alleen heeft deze serie al vanaf het begin wel een specifiek einddoel: wie volgt Logan Roy op als leider van zijn zakenimperium? Acteur Brian Cox gaf te kennen dat hij achter het besluit staat om het bij dit vierde seizoen te laten en daar heeft hij helemaal gelijk in.

Seizoen drie eindigde ermee met dat Logan definitief afstand deed van zijn kinderen Kendall, Shiv en Roman. Niet emotioneel, maar in de zin dat geen van hen de plek op zijn troon zou krijgen. De epische overnamedeal van Lucas Mattson ligt nog steeds op tafel en de drie proberen daar een stokje voor te steken. Maar Roman heeft achter de rug van zijn broer en zus nog contact met zijn vader.

Alles is zoals het was: werkstress, de wereld afreizen in een privéjet, haat en liefde tussen de drie, het documentaire-achtige camerawerk, dat bekende deuntje uit het intro dat in diverse varianten door de scènes klinkt. Succession kent geen slechte afleveringen. Maar de rek begint er inmiddels wel uit te raken, omdat het plot over wie de nieuwe CEO zal worden niet oneindig is.

Dit laatste seizoen kent geen verrassingen, maar de stijl leent zich daar ook niet voor. De komedie is gitzwart en soms is Succession toch echt puur een dramaserie; alles moet blijven zoals het is tot het bittere einde. En die conclusie komt er; in de laatste aflevering wordt duidelijk wat de nieuwe leiding wordt van Waystar/Royco.

Dat zorgt voor vonken. Het is altijd een probleem geweest dat de kinderen van Logan onderling een keuze moesten maken wie van de drie het boegbeeld zou zijn. Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten, dus ze hadden allemaal het idee dat het boegbeeld de macht niet zou delen. Maar nu moeten ze. Ze worden gedwongen de knoop door te hakken en doen dat allesbehalve gemoedelijk.

Ach, wat gun je die mensen nou eigenlijk? Ze hebben hun issues, hun moeder is al niet geweldig en hun vader is emotioneel ronduit gewelddadig. Maar verder zijn het wereldvreemde miljardairs, zij en iedereen om hen heen lusten naar macht. In seizoen vier ligt de aantrekking van de serie hem nog steeds in toeschouwer zijn van verwende rijkeluiskinderen die in de clinch liggen.

Het aanbod van Mattson is hun potentiële ontsnapping. Pak het geld, geniet van een zorgeloos leven. Maar nee, het ego zit ze weer in de weg. De angst om macht te verliezen. En degene die de macht heeft, heeft de liefde van pappie. Ze leren niet, ze groeien niet en daarom verdient niemand een voorkeur – iets waar de schrijvers in deze afsluiter nog steeds in slagen, alhoewel een van de drie in de laatste minuten toch iets over de schreef gaat (maar om een begrijpelijke reden).

Er valt over te discussiëren, maar het lijkt erop dat Succession is gebaseerd op mediamagnaat Rupert Murdoch. Sowieso runt de man op zijn tweeënnegentigste nog steeds zijn imperium, maar zijn volwassen kinderen doen toch sterk denken aan Kendall, Shiv en Roman. De fictieve nieuwsafdeling uit de serie is gewoon Fox News, iets dat in aflevering acht meer dan ooit naar voren komt – inclusief de impact die een gemanipuleerde beslissing achter de schermen heeft op de hele wereld.

"En nu?" is zeker de vraag die rijst zodra de aftiteling voor de laatste keer in beeld komt, maar dat is goed. De karakters van de personages zijn de afgelopen jaren helder genoeg neergezet om het grotendeels zelf te kunnen invullen, vooral omdat dit nooit een serie was die een makkelijk en afgerond einde beloofde. Het is beter om het te laten bij deze sterke afronding dan nog een seizoen maken waarin het ongetwijfeld meer van hetzelfde zou zijn.

★★★★☆

Succession is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Wheel of Time' heeft formidabele en angstaanjagende tegenstanders in seizoen 2
Series / Nieuws

'The Wheel of Time' heeft formidabele en angstaanjagende tegenstanders in seizoen 2

De komst van dit brute en wrede volk belooft een stevig tweede seizoen.

De fantasyserie van Robert Jordan is een van de meest populaire boekenreeksen in dit genre. Seizoen 1 van de verfilming werd positief ontvangen, en menigeen kijkt uit naar het vervolg.

Het einde van seizoen 1 liet een glimp zien van een groep nieuwkomers. Dit zijn zeer waarschijnlijk de Seanchan, wat betekent dat het er niet goed uitziet voor de hoofdpersonages.

Slavernij als basis


De Seanchan zijn afkomstig van een continent dat dezelfde naam draagt. Na de Trollok-oorlogen stuurde de legendarische held Artur Hawkwing een vloot naar dit continent. Zijn zoon bevond zich aan boord, en volgens de legende veroverde Hawkwing's zoon het continent. De huidige Seanchan zouden van Hawkwing's zoon afstammen.

De Seanchan staan echter bekend als een wreed en bloeddorstig volk. Iedere vrouw die een connectie heeft met de One Power wordt door hen tot slaaf gemaakt. De macht van de Seanchan berust hiermee op de slavernij van Aes Sedai. Zij dragen letterlijk een halsband en lopen aan de ketting.

Tot het uiterste


Vanuit deze hoek bezien is hun komst naar de Westlanden allesbehalve positief. Het doel is zeer waarschijnlijk verovering van de Westlanden. Gezien hun gewoonte om met ijzeren vuist te regeren zullen de hoofdpersonages tot het uiterste gedreven worden. Met deze bloedstollende figuren belooft het nieuwe seizoen het nodige te vragen van onze helden en het nodige brute spektakel in het geliefde verhaal.

Kijk The Wheel of Time seizoen 2 vanaf 1 september op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Casting director onthult de start 'Wednesday' seizoen 2
Series / Nieuws

Casting director onthult de start 'Wednesday' seizoen 2

Sophie Holland laat zich optimistisch uit over het nieuwe seizoen van de fantasyserie.

Wednesday is een van de grootste klappers van het streaming-platform Netflix. Het eerste seizoen is unaniem geprezen, en velen zijn natuurlijk nieuwsgierig naar het vervolg.

In een recent interview met Deadline liet casting director Holland zich positief uit. Zij sprak de hoop uit dat het filmen nog in de loop van 2023 van start zal gaan.

Nieuwe personages


Aangezien de serie nog voor de staking werd vernieuwd, was het schrijven al gaande. Holland: "Het is nog een beetje vroeg, aangezien ik in afwachting ben van een aantal scenario's. Als alles goed gaat, beginnen we eind dit jaar met filmen".

Daarnaast teasde zij de komst van een aantal bijzondere nieuwe personages. "Er zullen een aantal excentrieke en opwindende nieuwe personages te zien zijn," besloot de casting director.

Meer budget?


Wednesday is inmiddels meer dan een biljoen uren gestreamd en te zien geweest in zo'n 150 miljoen huishoudens. Het is de op een na meest succesvolle Engelstalige Netflix-serie.

In seizoen 2 zou dit kunnen leiden tot een hoger budget om meer te kunnen doen met het verhaal. Een andere mogelijkheid is dat de afleveringen langer worden, waarbij het seizoen vervolgens gesplitst wordt uitgezonden. Voor nu is in elk geval bekend dat zowel Netflix zelf als de makers minstens zo enthousiast zijn over de morbide Wednesday.

Kijk Wednesday op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 2 spannende misdaadseries mag je niet missen bij de NPO
Series / Featured

Deze 2 spannende misdaadseries mag je niet missen bij de NPO

Uit Noorwegen en Engeland zie je komende week weer 2 sterke crimeseries.

Volgende week belooft weer een mooie oogst te worden op NPO Plus. Er komen namelijk 2 sterke misdaadseries uit, afkomstig uit Noorwegen en Engeland. Bekijk gauw hieronder of jij ze al gezien hebt.

Headhunters | KRO-NCRV | Vanaf 1 juni bingen op NPO PlusDe Noorse recruiter Roger Brown komt in de problemen wanneer zijn vervalste cv hem de wereld van de rijken in katapulteert. Tijdens zijn zoektocht naar een nieuwe CEO voor een oliemaatschappij begint zijn dekmantel steeds meer af te brokkelen en is zijn rijkeluisleventje plots zo leuk niet meer.Happy Valley | NPO Plus | Vanaf 1 juni herhaling op NPO PlusNet wanneer het lijkt alsof de Britse politiesergeant Catherine haar leven weer op de rails krijgt, ontdekt ze dat de vermeende veroorzaker van haar dochters zelfmoord is vrijgelaten uit de gevangenis. Catherine raakt geobsedeerd met de man, die dieper in de onderwereld zit dan de politie vermoedt.

Gedurende de zomer van 2023 zullen ook de andere seizoenen van Happy Valley gepubliceerd worden via het platform van de NPO.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars' laat Sith-obsessie vallen: dit zijn de nieuwe schurken in 'Ahsoka'
Series / Nieuws

'Star Wars' laat Sith-obsessie vallen: dit zijn de nieuwe schurken in 'Ahsoka'

In navolging van het veelgeprezen 'Andor' gaan de makers voor ruigere schurken.

De 'nieuwe' schurken in de Star Wars-verhalen worden wat realistischer. Een goed voorbeeld hiervan is Moff Gideon (Giancarlo Esposito), en de trend lijkt zich voort te zetten in Ahsoka.

Er is natuurlijk niets mis met lichtzwaarden en de Force. Darth Vader (James Earl Jones) en Darth Maul (Ray Park) waren impostante en angstaanjagende tegenstanders. In Ahsoka zijn echter maar twee boeven gevoelig voor de Force. Hieronder vind je een kort overzicht.

Groot-admiraal Thrawn


Dit personage wordt gespeeld door Lars Mikkelsen en vindt zijn oorsprong in de Star Wars-boeken. Hij heeft geen speciale krachten en vecht voornamelijk door zich hersens en zijn strategisch inzicht te gebruiken. Hierdoor weet hij al wat je gaat doen nog voor je het zelf bedacht hebt, wat behoorlijk eng is als je erover nadenkt.

Baylon Skoll


Skoll heeft een uniek, oranje lichtzwaard. Hij wordt gespeeld door de onlangs overleden Ray Stevenson, die bekend stond om zijn groots gespeelde rollen (bijvoorbeeld Volstagg in de Thor-films).

Vooralsnog is bekend dat hij een overlevende is van Order 66, en hij heeft zich afgesplitst van de Jedi Order. Wat zijn doel ook is, het navolgen van de Jedi Code maakt er geen onderdeel van uit.

Shin Hati


Baylon Skoll's padawan Shin Hati wordt gespeeld door Ivanna Sakhno. Haar oranje lichtzwaard bevestigt dit ook. Wat momenteel niet bekend is hoe lang Shin Hati Baylon Skoll's leerling is. Dit kan al tijdens Order 66 zijn geweest, of pas daarna. Vast staat in elk geval dat zij is losgebroken van de Jedi Order, wat een parallel vormt met Ahsoka's eigen verhaal.

De namen van de twee personages zijn waarschijnlijk referenties aan de Noorse mythologie: Sköll is de wolf die de zon achtervolgt, terwijl Hati Hróðvitnisson de wolf is die de maan achtervolgt. Dave Filoni kennende is dit een relevante verwijzing.

Morgan Elsbeth


Morgan Elsbeth (Diana Lee Inosanto) kennen we al uit The Mandalorian. Zij speelde een sleutelrol in het opzetten van de vloot van het Empire, en weet hierdoor waarschijnlijk waar Thrawn in de tussentijd mee bezig is geweest. Het is dus een redelijke aanname dat iemand met haar kennis en connecties een relevante rol in het verhaal zal spelen.

Star Wars: Ahsoka is vanaf augustus 2023 te zien op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Strange New Worlds' zorgt voor een belangrijke correctie in de franchise
Series / Nieuws

'Star Trek: Strange New Worlds' zorgt voor een belangrijke correctie in de franchise

Deze spin-off brengt een cruciaal element van de Star Trek-mythologie weer naar voren.

De Star Trek-franchise, ooit begonnen door Gene Roddenberry, heeft door de jaren heen voor het nodige vermaak gezorgd. Hierin verdween Roddenberry's oorspronkelijke idee wel een beetje naar de achtergrond.

De allereerste serie ging namelijk over het ontdekken van het heelal. Een bemanning die uit allerlei verschillende types bestond zocht nieuwe beschavingen. De prequelserie gaat in dat opzicht terug naar de basis.

Verrassende wendingen


Het is alleen maar logisch dat je je bij het maken van series aanpast aan het steeds veranderende tv-landschap. Spin-offs zoals Star Trek: Deep Space Nine en Star Trek: Picard volgden deze wat meer hedendaagse aanpak. Er was sprake van een uitgebreidere verhaallijn met verrassende wendingen en dramatische momenten.

Star Trek: Strange New Worlds gaat terug naar de basis. De afleveringen zijn meer episodisch, maar de passie voor onderzoeken en verkennen staat op de voorgrond. De bemanning staat te trappelen om te ontdekken wat het heelal te bieden heeft en duidelijk met veel succes. In de woorden van Noonien Sing: "We zijn ontdekkers".

Wat de vele fans betreft mogen ze daar nog lang mee doorgaan.

Je kunt seizoen 2 van Star Trek: Strange New Worlds streamen vanaf 15 juni op SkyShowtime.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het nu met 'Steve Sanders', die arrogante tiener uit 'Beverly Hills 90210'?
Series / Featured

Hoe is het nu met 'Steve Sanders', die arrogante tiener uit 'Beverly Hills 90210'?

Ian Ziering speelde de rol van Steve Sanders in deze iconische tienerserie.

Beverly Hills 90210 was een iconische Amerikaanse tienerdrama-serie uit de jaren '90. De serie volgde de levens van een aantal tieners in het glamoureuze Beverly Hills in Los Angeles. Eén van de hoofdrolspelers was Steve Sanders, gespeeld door acteur Ian Ziering.

Steve Sanders


Steve Sanders is aan het begin van de serie een wat verwende en arrogante tiener die parasiteert op zijn rijkdom en sociale status. Steve is charmant, maar ook egoïstisch en soms onverantwoordelijk. Naarmate de serie vorderde, ontwikkelde Steve zich steeds meer waardoor hij uiteindelijk een zeer sympathiek en menselijk personage werd.

Ian Ziering


Ian Ziering werd op 30 maart 1964 geboren in Newark in de Verenigde Staten. De rol van Steve Sanders was echt wel de grootste rol uit zijn carrière. Hij speelde daarna nog vele kleinere rolletjes. De meest voorname serie waarin hij langskwam was CSI: New York.

Verder speelde hij zichzelf in de nog redelijk recente Netflix-serie The Order. Ook maakte hij net als zoveel Amerikaanse acteurs die een beetje in de vergetelheid dreigen te raken, zijn opwachting in de Amerikaanse variant van Dancing with the Stars.

Persoonlijk leven


Vanaf 1997 tot en met 2002 was Ziering getrouwd met actrie Nathalie Schieler, die hij leerde kennen tijdens de opnames van Beverly Hills 90210 toen zijn in één aflevering een gastrol had. Sinds 2010 is hij gehuwd met een verpleegster en hebben zij samen twee dochters.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek nu de nieuwste toevoegingen van Videoland in juni
Films / Nieuws

Ontdek nu de nieuwste toevoegingen van Videoland in juni

Videoland weet ons in juni blij te maken met een hele hoop nieuwe opties om bij de dienst te streamen. Voeg je favorieten snel toe aan je watchlist.

Ook bij Videoland kan je deze maand in elk genre wel wat nieuws te streamen vinden. We zien in juni veel goede films naar de dienst komen met onder meer Chris Hemsworth, Vin Diesel, Rose Leslie, Mel Gibson en vele anderen.

Aanbod in de maand juni


Te zien vanaf donderdag 1 juni
12 Strong uit 2018 (oorlog / drama) met Chris Hemsworth, Michael Shannon en Michael Pena.

Enkele weken na de aanslagen van 11 september 2001 vertrekken twaalf Amerikaanse elitesoldaten in het grootste geheim naar Afghanistan. Ter plekke krijgen ze de opdracht een generaal te overtuigen om samen te werken tegen de Taliban en Al-Qaeda.A Simple Favor uit 2018 (mysterie / komedie)
12 Years a Slave uit 2013 (historisch / drama)
3 Days to Kill uit 2014 (thriller / actie)
Kursk uit 2018 (historisch / drama)
The Impossible uit 2012 (thriller / drama)
Malavita uit 2013 (misdaad / komedie)
Source Code uit 2011 (actie / mysterie)
Transcendence uit 2011 (sciencefiction / thriller)
Ad Astra uit 2019 (sciencefiction / thriller)
Black Butterflies uit 2011 (biografie / drama)
The Dry uit 2021 (misdaad / drama)
The Last Witch Hunter uit 2015 (actie / fantasy) met Vin Diesel, Rose Leslie en Elijah Wood

Heksenjager Kaulder jaagt al eeuwen op kwaadaardige toverkollen en moet het nu opnieuw opnemen tegen de Queen Witch, degene die hem honderden jaren geleden vervloekte met onsterfelijkheid. De toekomst van de mensheid ligt in zijn handen.A Beautiful Day in the Neighbourhood uit 2019 (drama / biografie)
Bollywood Hero uit 2009 (romantiek / drama)
C’est la Vie uit 2001 (romantiek / drama)
De Veroordeling uit 2021 (drama / biografie)
Snowden uit 2016 (thriller / biografie)
Samba uit 2014 (komedie / drama)
Mijn Vader is een Vliegtuig uit 2021 (drama)
Nerve uit 2016 (thriller)
I Am Zlatan uit 2021 (biografie / drama)
Inside Llewyn Davis uit 2013 (muziek / drama)
Trigger Point uit 2021 (thriller / actie)
The Next Three Days uit 2010 met Russell Crowe, Elizabeth Banks en Liam Neeson

Nadat zijn vrouw, die in de gevangenis zit vanwege een moord die ze niet gepleegd heeft, suïcidaal wordt besluit John om haar, middels een ingenieus plan, te bevrijden en vervolgens haar onschuld te bewijzen.Te zien vanaf zondag 4 juni
Chez Nous uit 2013 (komedie)

Te zien vanaf vrijdag 23 juni
Wonder uit 2017 (drama)

Te zien vanaf woensdag 28 juni
Panama uit 2022 (thriller / actie) met Mel Gibson en Cole Hauser

Een voormalige marinier reist in 1989 naar Panama om te onderhandelen over een geheime wapendeal voor zijn oude commandant. Hij raakt er verzeild in een burgeroorlog.Groot aanbod


Videoland weet ons weer blij te maken deze maand met een hoop nieuwe films. Je ziet ze allemaal in juni bij de streamer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vierdelige serie over één van de grootste vechtmachines ter wereld trekt ongekend veel bekijks op Netflix
Series / Nieuws

Vierdelige serie over één van de grootste vechtmachines ter wereld trekt ongekend veel bekijks op Netflix

Conor McGregor is een fenomeen dat in deze vierdelige docu-serie nader wordt gevolgd.

De vierdelige docu-serie McGregor Forever gaat over de Ierse vechtsporter Conor McGregor. De serie is in de eerste week na het verschijnen gelijk zeer populair en behoort tot de tien meest bekeken series op Netflix.

Deze vechtmachine is niet alleen bekend van zijn successen als MMA-vechter maar ook van zijn extravagante presentatie en zijn shockerende uitspraken.

McGregor


McGregor is door zijn populariteit in zijn eentje eigenlijk groter geworden dan de MMA. In deze documentaire wordt McGregor gevolgd en is er ook de nodige ruimte voor de tegenslagen waar hij mee te maken krijgt.

Bekijk op instagram

Tegenslagen


In de serie is er de nodige aandacht voor de fysieke tegenslagen waar McGregor mee te maken krijgt. De MMA is natuurlijk nogal een harde sport waarin ook een winnaar als McGregor de nodige blessures oploopt.

Beenbreuk


Zo is er de nodige aandacht voor zijn gevecht tegen Dustin Poirer waarbij McGregor zijn been brak en daarvan moest revalideren.Kijk de docuserie op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze voormalige 'Law and Order'-ster wil een comeback in de serie
Series / Nieuws

Deze voormalige 'Law and Order'-ster wil een comeback in de serie

De acteur is wat hemzelf betreft nog niet klaar met de serie.

Al lang voor de hoogtijdagen van de televisieserie waar we ons nu in bevinden was er Law & Order. De Amerikaanse serie over politieonderzoeken en rechtszaken ging van start in het jaar 1990, en draait nog steeds volop mee in de tv-wereld.

Oude sterren


Met een dergelijke enorme geschiedenis zijn er natuurlijk veel oude sterren: acteurs die in een ver verleden actief waren in één van de onderdelen van de franchise, maar inmiddels bezig zijn met andere projecten. Eén van die oude sterren heeft nu weer van zich laten horen.

Het gaat om de acteur Vincent D'Onofrio. De Amerikaan speelde de detective Robert Goren in maar liefst tien seizoenen van de serie Law & Order: Criminal Intent, een van de vele spin-offs van de hoofdserie.

Comeback


In een recent interview tijdens de conventie ICCCon, ging hij in op een mogelijke terugkeer van zijn personage in de franchise.

''Dat is een vraag voor creator Dick Wolf'', zei D'Onofrio. ''Maar kom op, ik ben natuurlijk geen idioot. Het is een geweldige rol. Zeven, acht of negen episodes zou geweldig zijn.''Of de makers van de Law & Order-series zullen luisteren naar de wens van D'Onofrio is nog afwachten. Fans die de acteur in actie willen zien als Robert Goren kunnen dat doen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Finale van 'Yellowjackets' seizoen 2 eindigt met schokkende dood
Series / Nieuws

Finale van 'Yellowjackets' seizoen 2 eindigt met schokkende dood

Seizoen 2 van 'Yellowjackets' is geëindigd met een tragische dood.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Seizoen 2 van Yellowjackets heeft langzaam maar zeker gezorgd voor meer duidelijkheid over wat er in de wildernis is gebeurd en welk effect dit heeft op de vrouwen in hun volwassen leven. De opbouw van chaos, waanzin en geweld aan beide kanten in het seizoen, resulteerde in de seizoensfinale tot een schokkende dood…

Niet iedereen heeft seizoen 2 van Yellowjackets mogen overleven. Natalie (Juliet Lewis) blijkt de Yellowjacket te zijn die in de finale met haar leven betaalt - ook al zien we de jonge Natalie (Sophie Thatcher) haar meest glorieuze moment tot nu toe bereiken.

Jachtritueel


In de tegenwoordige tijd dwingt Lottie (Simone Kessell) de herenigde Nat, Shauna (Melanie Lynskey), Taissa (Tawny Cypress), Van (Lauren Ambrose) en Misty (Christina Ricci) om weer deel te nemen aan een van de jachten/rituelen die ze vroeger in de wildernis uitvoerden.

Shauna trekt uiteindelijk de gevreesde Queen of Hearts-kaart en wordt de prooi waarop wordt gejaagd. Maar voordat de meisjes haar kunnen vermoorden, verschijnt Shauna's dochter Callie (Sarah Desjardins) en zij verwondt Lottie met een schot in de arm.

Neergeschoten


Lotties manie houdt op wanneer ze erkent dat de wildernis blij met hen is omdat ze hun invloed verspreiden naar de "beschaafde" wereld. Lisa (Nicole Maines) denkt echter dat Lottie in gevaar is en richt een jachtgeweer op de Yellowjackets. Misty probeert Lisa te injecteren met een dodelijke injectie, maar Natalie (die een band met Lisa had) springt voor haar en wordt geraakt.Terwijl Natalie in het heden sterft, onthult de flashback naar het verleden hoe Lottie haar positie als koningin van de stam opgaf aan Natalie, die in de hut wordt gekroond terwijl al haar teamgenoten haar aanbidden. Haar heerschappij duurt niet lang, want diezelfde nacht wordt de hut afgebrand door een nog te onthullen dader.

Duisternis


Seizoen 2 heeft veel werk verricht om het personage van de volwassen Natalie op te bouwen tot iemand die op zijn minst de duisternis in zichzelf confronteerde. Zo kreeg zij misschien wel de enige 'redemption arc' die we tot nu toe in Yellowjackets gezien hebben.

Yellowjackets is te bekijken op SkyShowtime.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwste spin-off van 'Game of Thrones', 'The Hedge Knight' krijgt meteen drie seizoenen
Series / Nieuws

De nieuwste spin-off van 'Game of Thrones', 'The Hedge Knight' krijgt meteen drie seizoenen

De spin-off brengt de kijker terug in de altijd boeiende wereld van Westeros

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Volgens recente berichten heeft HBO aangekondigd dat er weer een Game of Thrones spin-off-serie komt.

Hedge Knight


De nieuwe serie, genaamd A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, brengt de kijker terug in de altijd boeiende wereld van Westeros.

Hedge Knight is gebaseerd op de novelle van George R.R. Martin, die zich afspeelt in dezelfde wereld als Game of Thrones, maar ongeveer negentig jaar eerder.

Het verhaal volgt een jonge ridder genaamd Dunk en zijn schildknaap genaamd Egg. Ze reizen door de Zeven Koninkrijken en raken verwikkeld in politieke intriges, gevechten en het verdedigen van de eer en rechtvaardigheid.Drie seizoenen


Wat bijzonder is, is dat HBO van plan is om maar liefst drie seizoenen van de spin-off te produceren. Dit laat zien dat de studio er wel vertrouwen in heeft.

Hoewel er nog geen releasedatum is aangekondigd, kunnen we er zeker van zijn dat A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight een niet te missen serie zal zijn voor Game of Thrones-fans en liefhebbers van fantasie in het algemeen.

Van de productie zelf is nog weinig bekend maar zodra er meer bekend is laten we het uiteraard meteen weten.Tot dan is die andere spin-off van Game of Thrones, House of the Dragon, nog steeds te bekijken op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit mysterie kunnen zelfs de schrijvers van 'Succession' niet ontrafelen
Series / Nieuws

Dit mysterie kunnen zelfs de schrijvers van 'Succession' niet ontrafelen

Het antwoord op dit mysterie is misschien nog wel belangrijker dan wie de opvolger zal zijn...

De laatste aflevering van Succession zit eraan te komen. En als je al deze tijd naar de serie hebt gekeken, weet je dat de kernboodschap eigenlijk weinig te maken heeft met de opvolger van het bedrijf.

Aangezien Logan Roy gedurende seizoen 1 tot en met 3 nog gewoon gezond en in leven was, speelde de opvolging slechts een rol in de hoofden van de Roy-broers en zussen, terwijl kijkers de verwrongen aard van hun familie verkenden.

Wie is ouder?


Er is geen twijfel over mogelijk dat het misbruik en de wreedheid van Logan Roy jegens zijn kinderen zich heeft verspreid en hen net zo gebrekkig heeft gemaakt als hij. Elk op hun eigen manier blijven ze de fouten van hun vader herhalen, zelfs na zijn dood, waardoor ze allemaal op hun eigen manier unieke erfgenamen zouden zijn.

Nu alle geheimen worden onthuld in het laatste seizoen, is er een vraag die in de hoofden van kijkers blijft hangen. Het is bevestigd dat Connor de oudste van de kinderen van Logan Roy is. Kendall is, te oordelen naar zijn acties en positie in de familie, de middelste broer. Maar hoe zit het met Shiv en Roman?

Geen consensus


Ze stralen volgens de fans allebei dezelfde "jongste kind"-energie uit. Ze zijn allebei erg verwend, ze zijn er allebei heel zeker van dat de wereld om hen draait, en als ze niet genoeg geëntertaind worden, gaan ze rebelleren.Tot voor kort dachten fans te weten wie de jongste was, op basis van de foto's die ze op de achtergrond hadden gezien. De details van het boek Succession: Season One: The Complete Scripts van Jesse Armstrong, dat beschikbaar is voor pre-order maar pas op 25 juli wordt uitgebracht, beweert echter dat er zelfs in de schrijverskamer geen consensus over bestaat.

Tweeling?


Technisch gezien is Sarah Snook, die Shiv speelt, jonger dan Kieran Culkin, die Roman speelt. Dit hoeft echter niet per se iets te betekenen voor hun leeftijden in de serie. Je zou natuurlijk ook gewoon kunnen denken dat ze een tweeling zijn, dan is het probleem snel opgelost.

Wellicht wordt deze vraag nog beantwoord in de laatste aflevering, maar dit lijkt eigenlijk onwaarschijnlijk. Iedereen zal dus voor zichzelf moeten beslissen wat hen de meest logische optie lijkt. De finale van Succession is maandag te zien op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schrijvers van series protesteren de hele zomer door: meer vertragingen in het verschiet
Series / Nieuws

Schrijvers van series protesteren de hele zomer door: meer vertragingen in het verschiet

Bereid je maar alvast voor op meer vertraging van je favoriete serie, want de schrijvers houden nog niet op met demonstreren.

Ondertussen hebben heel veel series de gevolgen al gemerkt. De schrijvers in Hollywood zijn zeer belangrijk voor al onze favoriete films en series, maar zij zijn nog lang niet klaar om de protestborden neer te leggen.

De schrijvers van de Writers Guild of America (WGA) zijn al enkele weken aan het staken en laten hiermee zien hoe belangrijk ze zijn voor de filmindustrie. Talloze films en series lopen namelijk lange vertraging op.

Nog lang niet klaar


Meredith Stiehm, de president van WGA West, zei dat het een lange zomer kan worden. De onderhandelingen tussen de Witers Guild en de Allience of Motion Picture and Television Producers (AMPTP) waren namelijk grandioos mislukt.

Ze durfde niet te zeggen hoe lang de stakingen nog aan zullen houden, aangezien dat volledig aan de AMPTP ligt. Ze zei: "We wachten tot de AMPTP met ons komt praten. We zijn beschikbaar als de AMPTP weer wil praten. Ondertussen zijn we aan het staken. We demonstreren.”

Niet alleen


De schrijvers staan er niet alleen voor. Veel acteurs en artiesten hebben zich bij het protest gevoerd om hun steun te laten merken.

Bekijk hieronder een gedetailleerde uitleg van de staking.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.