Finale van 'Yellowjackets' seizoen 2 eindigt met schokkende dood

Seizoen 2 van 'Yellowjackets' is geëindigd met een tragische dood.

Nina Beerendonk, 29-05-2023 07:57

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Seizoen 2 van Yellowjackets heeft langzaam maar zeker gezorgd voor meer duidelijkheid over wat er in de wildernis is gebeurd en welk effect dit heeft op de vrouwen in hun volwassen leven. De opbouw van chaos, waanzin en geweld aan beide kanten in het seizoen, resulteerde in de seizoensfinale tot een schokkende dood…
Niet iedereen heeft seizoen 2 van Yellowjackets mogen overleven. Natalie (Juliet Lewis) blijkt de Yellowjacket te zijn die in de finale met haar leven betaalt - ook al zien we de jonge Natalie (Sophie Thatcher) haar meest glorieuze moment tot nu toe bereiken.

Jachtritueel

In de tegenwoordige tijd dwingt Lottie (Simone Kessell) de herenigde Nat, Shauna (Melanie Lynskey), Taissa (Tawny Cypress), Van (Lauren Ambrose) en Misty (Christina Ricci) om weer deel te nemen aan een van de jachten/rituelen die ze vroeger in de wildernis uitvoerden.

Shauna trekt uiteindelijk de gevreesde Queen of Hearts-kaart en wordt de prooi waarop wordt gejaagd. Maar voordat de meisjes haar kunnen vermoorden, verschijnt Shauna's dochter Callie (Sarah Desjardins) en zij verwondt Lottie met een schot in de arm.

Neergeschoten

Lotties manie houdt op wanneer ze erkent dat de wildernis blij met hen is omdat ze hun invloed verspreiden naar de "beschaafde" wereld. Lisa (Nicole Maines) denkt echter dat Lottie in gevaar is en richt een jachtgeweer op de Yellowjackets. Misty probeert Lisa te injecteren met een dodelijke injectie, maar Natalie (die een band met Lisa had) springt voor haar en wordt geraakt.Terwijl Natalie in het heden sterft, onthult de flashback naar het verleden hoe Lottie haar positie als koningin van de stam opgaf aan Natalie, die in de hut wordt gekroond terwijl al haar teamgenoten haar aanbidden. Haar heerschappij duurt niet lang, want diezelfde nacht wordt de hut afgebrand door een nog te onthullen dader.

Duisternis

Seizoen 2 heeft veel werk verricht om het personage van de volwassen Natalie op te bouwen tot iemand die op zijn minst de duisternis in zichzelf confronteerde. Zo kreeg zij misschien wel de enige 'redemption arc' die we tot nu toe in Yellowjackets gezien hebben.

Yellowjackets is te bekijken op SkyShowtime.
Lees meer over: Yellowjackets, Christina Ricci, Elijah Wood, SkyShowtime

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie