search
'Star Wars' laat Sith-obsessie vallen: dit zijn de nieuwe schurken in 'Ahsoka'
Series / Nieuws

'Star Wars' laat Sith-obsessie vallen: dit zijn de nieuwe schurken in 'Ahsoka'

In navolging van het veelgeprezen 'Andor' gaan de makers voor ruigere schurken.

De 'nieuwe' schurken in de Star Wars-verhalen worden wat realistischer. Een goed voorbeeld hiervan is Moff Gideon (Giancarlo Esposito), en de trend lijkt zich voort te zetten in Ahsoka.

Er is natuurlijk niets mis met lichtzwaarden en de Force. Darth Vader (James Earl Jones) en Darth Maul (Ray Park) waren impostante en angstaanjagende tegenstanders. In Ahsoka zijn echter maar twee boeven gevoelig voor de Force. Hieronder vind je een kort overzicht.

Groot-admiraal Thrawn


Dit personage wordt gespeeld door Lars Mikkelsen en vindt zijn oorsprong in de Star Wars-boeken. Hij heeft geen speciale krachten en vecht voornamelijk door zich hersens en zijn strategisch inzicht te gebruiken. Hierdoor weet hij al wat je gaat doen nog voor je het zelf bedacht hebt, wat behoorlijk eng is als je erover nadenkt.

Baylon Skoll


Skoll heeft een uniek, oranje lichtzwaard. Hij wordt gespeeld door de onlangs overleden Ray Stevenson, die bekend stond om zijn groots gespeelde rollen (bijvoorbeeld Volstagg in de Thor-films).

Vooralsnog is bekend dat hij een overlevende is van Order 66, en hij heeft zich afgesplitst van de Jedi Order. Wat zijn doel ook is, het navolgen van de Jedi Code maakt er geen onderdeel van uit.

Shin Hati


Baylon Skoll's padawan Shin Hati wordt gespeeld door Ivanna Sakhno. Haar oranje lichtzwaard bevestigt dit ook. Wat momenteel niet bekend is hoe lang Shin Hati Baylon Skoll's leerling is. Dit kan al tijdens Order 66 zijn geweest, of pas daarna. Vast staat in elk geval dat zij is losgebroken van de Jedi Order, wat een parallel vormt met Ahsoka's eigen verhaal.

De namen van de twee personages zijn waarschijnlijk referenties aan de Noorse mythologie: Sköll is de wolf die de zon achtervolgt, terwijl Hati Hróðvitnisson de wolf is die de maan achtervolgt. Dave Filoni kennende is dit een relevante verwijzing.

Morgan Elsbeth


Morgan Elsbeth (Diana Lee Inosanto) kennen we al uit The Mandalorian. Zij speelde een sleutelrol in het opzetten van de vloot van het Empire, en weet hierdoor waarschijnlijk waar Thrawn in de tussentijd mee bezig is geweest. Het is dus een redelijke aanname dat iemand met haar kennis en connecties een relevante rol in het verhaal zal spelen.

Star Wars: Ahsoka is vanaf augustus 2023 te zien op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen