Dit is de ware reden dat dit geliefde 'Grey's Anatomy'-personage doodging

De serie kende de nodige overledenen, maar deze dood was extreem onverwacht.

Valeria Milić, 29-05-2023 14:28

Het is niet raar wanneer er personages overlijden in een ziekenhuisserie. Met name in de eerdere seizoenen werd het vertrek van sommige acteurs wel eens 'opgelost' door het personage te laten overlijden.
De dood van George O' Malley (T.R. Knight) werd echter door velen als een slecht einde ervaren. In een interview met Entertainment Weekly onthulde Knight hoe en waarom O' Malley's einde zo onhandig werd gebracht.

Ontbinding contract

Het bleek destijds te schuren achter de schermen, waardoor op een bepaald moment helemaal niet meer met elkaar gecommuniceerd werd. Knight: "Het gebeurde geleidelijk aan. Op een bepaald moment stopte ik maar met vragen hoe het er voor stond met George".

Knight was niet zo blij met George's ontwikkeling: zo bedroog George zijn vrouw bijvoorbeeld. Daarnaast gaf de homoseksuele acteur aan dat maker Shonda Rhimes hem ontmoedigde om uit de kast te komen. Uiteindelijk vroeg hij dus maar om een ontbinding van zijn contract.

Terugkeer in visioen

George's teleurstellende en onverwachte einde is jaren later rechtgetrokken. In seizoen 17 verschijnt O' Malley in Meredith's visioen wanneer zij aan Covid-19 lijdt. Hoewel rijkelijk laat, liet de acteur aan Deadline weten dat het "een ongelooflijke ervaring was, ik voelde niets dan liefde op dat moment".

Kijk Grey's Anatomy iedere dinsdagavond om 20.30 u op Net 5.

Ook kun je seizoen 1 tot en met 18 van Grey's Anatomy streamen op Disney+. Seizoen 19 zal hierop te zien zijn vanaf 1 juni 2023.
Lees meer over: Greys Anatomy, Ellen Pompeo, James Pickens, Chandra Wilson, Kevin McKidd, Kelly McCreary, ER Fightmaster, Caterina Scorsone

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie