search
Om deze "schoftige reden" werd 'Black Mirror' de nek omgedraaid en overleefde maar net
Series / Nieuws

Om deze "schoftige reden" werd 'Black Mirror' de nek omgedraaid en overleefde maar net

Charlie Brooker spreekt over de "schoftige reden" waarom Black Mirror is gecanceld.

Het is altijd pijnlijk als je favoriete serie gecanceld wordt. Ook voor Black Mirror-bedenker Charlie Brooker was dit een moeilijk moment. Vooral ook omdat hij het totaal niet eens was met de reden.

De beroemde anthologieserie Black Mirror vertelt verhalen over in high-tech multiversum waarin de beste innovaties en uiteenlopende inzichten van de mens bij elkaar komen.

Channel 4


Voordat de serie te zien was op Netflix werd Black Mirror uitgezonden op Channel 4. Voor veel fans maakt deze overstap niet heel veel uit, maar bedenker Charlie Brooker vindt de reden die daarvoor zorgde "schandalig".

Brooker legde in gesprek met The Sunday Times uit dat er een gespannen sfeer was tussen de tv-zender en de makers door de oplopende kosten per aflevering.

Te veel geld


Om een beter beeld te krijgen van de kosten werd er gevraagd om "gedetailleerde samenvattingen" van de afleveringen vooraf op te sturen naar de zender. Het gaf Channel 4 klaarblijkelijk geen vertrouwen dat de makers al heel wat prijzen hadden gewonnen met de serie, of hoe populair de afleveringen op dat moment waren.



Channel 4 besloot dat ze geen geld meer uit wilde geven voor Black Mirror, wat Brooker een "schoftige reden" vond. De serie was namelijk een groot succes. Zeker toen de eerste twee seizoenen van Black Mirror op Netflix kwamen, steeg de populariteit enorm.

Deal met Netflix


Toch bleef Channel 4 terughoudend, waardoor Brooker en de andere makers gedwongen werden om een deal te maken met Netflix. Anders zou de voor velen briljante serie daadwerkelijk gecanceld zijn na vier seizoenen.

Bekijk hieronder de trailer en stream Black Mirror op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen