Fans van 'The Witcher' zijn enorm verbaasd over de ambitieuze plannen voor seizoen 5

Veel fans van 'The Witcher' vinden het na seizoen 3 eigenlijk wel mooi geweest...

Nina Beerendonk, 30-05-2023 19:40

De makers van The Witcher deelden onlangs hun ambitieuze plannen voor de toekomst van de serie, door het vijfde seizoen te bevestigen. De fans van de serie zijn echter een stuk minder optimistisch.
Het derde seizoen van The Witcher is over een maand al te zien op Netflix, maar fans hebben er gemengde gevoelens over. Dit seizoen is namelijk het laatste waarin we Henry Cavill zien als Geralt of Rivia, en gezien het feit dat het tweede seizoen nog meer kritiek kreeg dan het eerste, denken fans dat de serie maar beter gewoon kan stoppen.

Seizoen 5

Blijkbaar hebben de makers een heel andere mening. Hoewel seizoen 3 nog niet in première is gegaan, bevestigde de casting director van de serie tijdens een gesprek met Deadline dat The Witcher is verlengd voor seizoen 5.

Op de vraag of de productie van seizoen 4 al bijna begint, antwoordde ze bevestigend. Ook voegde ze daaraan toe dat ze daarna na een korte onderbreking "direct seizoen 5 ingaan". Fans zijn sprakeloos over deze overmoed, aangezien de makers niet eens hebben gezien hoe het vertrek van Cavill de kijkcijfers zal beïnvloeden.

Geen Henry Cavill

Acteur Liam Hemsworth zal zijn plaats innemen als Geralt vanaf seizoen 4. Fans wijzen erop dat Cavill de belangrijkste aantrekkingskracht van de serie was, want hoewel hij eerst niet voldeed aan de verwachtingen van veel fans, was zijn weergave van het personage geweldig en een van de weinige dingen waarvoor de serie werd geprezen.Veel fans hebben al aangegeven te stoppen met kijken na het vertrek van Cavill, dus het staat vrijwel vast dat Hemsworth nooit de kijkers zo van hem zal weten te laten houden als van zijn voorganger.

Bronmateriaal

Daarbij komt ook nog dat fans van de boeken waar The Witcher op gebaseerd is veel kritiek hebben op het feit dat de serie zich niet aan het bronmateriaal houdt. Volgens showrunner Lauren Hissrich gaat hier in seizoen 3 meer op gelet worden, maar veel kijkers hebben hun vertrouwen al verloren.


The Witcher seizoen 3 zal verschijnen in twee delen. Het eerste deel is vanaf 29 juni te zien op Netflix.
Lees meer over: The Witcher, Henry Cavill, Liam Hemsworth, Netflix

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix