Ongeval Kaley Cuoco tijdens haar 'The Big Bang Theory'-periode kostte haar bijna haar been

Kaley Cuoco raakte in haar periode als 'Penny' in 'The Big Bang Theory' twee keer geblesseerd.

Bas de Kramer, 30-05-2023 18:57

Voor een serie is het tijdens de opnames natuurlijk belangrijk dat alle castleden fris en fruitg zijn. Ongelukken tijdens of rondom de opnames kunnen de hele serie potentieel in gevaar brengen. Kaley Cuoco had tijdens de opnames van The Big Bang Theory, door de jaren heen, tot twee keer toe een ongeluk.
Schrijver Steve Holland hierover: "Cuoco en Galecki (die Leonard speelde) wilden een nep-blooper organiseren en waren daar erg enthousiast over. Ze zouden zogenaamd ruzie krijgen en Galecki zou haar vervolgens het frame uit slaan".

Langsvliegende stoel

De acteurs gingen zo erg op in hun nep-blooper dat Cuoco niet opmerkte dat er daadwerkelijk een stoel langs haar gezicht vloog, hetgeen er voor zorgde dat ze een opengesneden ooglid had. De dag erna moest er gewoon weer gefilmd worden, dus de afdeling visagie moest flink aan de bak.

Paard

Overigens raakte Cuoco ook buiten de opnames betrokken bij een incident dat nog veel verontrustender was. In 2010 schrok haar paard zo erg dat deze op Cuoco's been viel, waardoor de actrice ernstige botbreuken had. Doktoren durfden op dat moment niet te voorspellen of ze volledig zou herstellen, en op een gegeven moment werd zelfs een mogelijke amputatie besproken!"Kaley had haar been kunnen verliezen. Het was een reeks wonderen die ons in staat stelden om daar doorheen te komen en voor haar om er gezond uit te komen" zei Chuck Lorre, de maker van de show, hier later over.

Improvisatie

Gelukkig herstelde Kaley uiteindelijk volledig, maar haar personage moest tijdelijk uit twee afleveringen worden geschreven terwijl ze aan het herstellen was. Toen ze eenmaal weer op de set was met haar been nog in het gips, verwerkten de schrijvers op ingenieuze wijze een verhaallijn waarin Penny als barvrouw werkte, een rol die haar blessure handig maskeerde.

Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max
Lees meer over: the big bang theory, hbo max, simon helberg, howard Wolowitz, kaley cuoco, jim parsons, kunal nayyar, howard wolowitz, simon helberg, amy fowler, mayim bialik

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Netflix komt deze week met 7 nieuwe series

Netflix komt deze week met 7 nieuwe series

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie