Het is onvermijdelijk: Carice van Houten moet wel in 'House of the Dragon' gaan opduiken

Op social media wordt steeds vaker bepleit dat Carice van Houten een rol zou moeten krijgen in 'House of the Dragon'.

Bas de Kramer, 05-06-2023 09:45

Er gaan op social media steeds meer stemmen op om een bijzonder karakter uit Game of Thrones een rol te geven in prequel House of the Dragon. Het gaat hierbij om onze 'eigen' Carice van Houten in haar rol van Melisandre. Is dit überhaupt mogelijk?
Melisandre, de Rode Priesteres, heeft natuurlijk een belangrijke rol gespeeld in Game of Thrones. Met haar vermogen om visioenen te zien en wonderen te verrichten, heeft ze een cruciale rol gespeeld in de strijd om de IJzeren Troon. Haar verhaal kwam tot een bevredigend einde toen ze haar ultieme doel bereikte: het redden van Jon Snow en het verslaan van de Night King.

Hoe oud is ze?

In Game of Thrones blijkt dat Melisandre, ondanks haar jonge verschijning, al heel oud is. Hoe oud precies? Dat blijft wat onduidelijk. Carice van Houten vertelde in een interview eens dat ze veel ouder dan 100 was. David Benioff, showrunner, gaf aan dat ze meerdere eeuwen oud is. Acteur Oliver Ford Davies, die Maester Cressen speelde, gaf aan begrepen te hebben dat Melisandre 400 jaar oud zou zijn.

House of the Dragon speelt zich ongeveer 200 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af en in zoverre zou een rol voor Van Houten in House of the Dragon inderdaad best mogelijk zijn.

Why don’t we want her to make a cameo?
by u/sceletons in HouseOfTheDragon


Nostalgische connectie

Het is natuurlijk de vraag of de showrunners dit überhaupt zouden moeten willen. Enerzijds heeft haar personage diepe indruk achtergelaten en haar aanwezigheid zou een nostalgische connectie kunnen creëren tussen de twee series. Anderzijds zou dit mogelijk ook afleiden van de verhaallijn van House of the Dragon en zou dit afbreuk kunnen doen aan de geheel op zichzelf staande serie.

We hopen in de zomer van 2024 het tweede seizoen van House of the Dragon te gaan zien en we gunnen Carice van Houten uiteraard een nieuwe glansrol in de wereld van Westeros!

Kijk Game of Thrones op HBO Max.


Lees meer over: game of thrones, sam tarly, jon snow, john bradley, david benioff, daenerys, emilia clarke, jack gleeson, maisie williams, arya stark, ed skrein, michiel huisman, carice van houten, melisandre

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie