Opgejaagd door sneeuw en kannibalen: Seizoensfinale 'Yellowjackets' breekt kijkcijferrecords op Showtime

Nog nooit keken zoveel mensen naar de spannende serie over de gestrande voetbaldames.

Glenn Walsh, 02-06-2023 07:15

Het was afgelopen weekend een periode waarin grote series hun seizoenen afsloten. HBO's Barry en Succession kwamen tot een eind, maar ook Showtime's Yellowjackets. Nu blijkt dat laatstgenoemde ontzettend goed is bekeken.
Het televisienetwerk Showtime, ook wel bekend van series als Dexter en Homeland, zendt in Amerika hun huidige hitserie Yellowjackets uit op lineaire televisie en het is te bekijken op hun streamingdienst. Dankzij het tweede seizoen is er nu een mijlpaal bereikt

De jackets aan de top

De laatste aflevering is de op een na meest gestreamde seizoensfinale voor een Showtime-original ooit. Alleen die van Dexter: New Blood werd beter bekeken. Ook ten opzichte van seizoen één is er meer naar Yellowjackets gekeken.

De seizoensfinale van seizoen één wist namelijk 1,3 miljoen kijkers te trekken en die van seizoen twee 1,5 miljoen. Daarnaast was er een toename van 7% in het crossplatform kijkerspubliek. Maar successen bleven niet beperkt tot alleen de seizoensfinale.

De serie in zijn geheel doet het goed

Het tweede seizoen begon namelijk met een totale hoeveelheid kijkers op alle platforms van twee miljoen, en groeide in de daaropvolgende week uit tot vier miljoen kijkers. Vrij ongebruikelijk, daar het kijkersaantal na een première normaliter afloopt.Los van de successen in kijkcijfers behaalt Yellowjackets ook successen bij de critici. Het eerste seizoen heeft een ongekende score van 100% op Rotten Tomatoes, wist het zeven Emmy-nominaties binnen te slepen en kreeg het de goedkeuring van horrorlegende Stephen King.

Waar gaat Yellowjackets over?

Het psychologische horror- en survival-verhaal van Yellowjackets gaat over een team getalenteerde voetbalmeisjes van de middelbare school die na een ongelukkig vliegtuigongeluk gestrand raken in de wildernis en tot schokkende ontdekkingen komen.


Kijk in Nederland alle afleveringen van Yellowjackets op SkyShowtime.
Lees meer over: Yellowjackets, Barry, Succession, HBO, Dexter, New Blood, Homeland, Showtime, SkyShowtime

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in